Autor Subiect: Colectia mea 1:43  (Citit de 95753 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BMD77

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2386
  • Muad'Dib
Re: Colectia mea 1:43
« Răspuns #60 : Martie 30, 2015, 08:38:28 p.m. »
Chiar asa, tu ai putea sa conduci cu stergatoarele atat de sus pe parbriz?  ;D Culca-le!  ;D
Redevenind seriosi, macheta e super faina, banuiesc ca are tot vreo 20 de ani, nu? Detalierea si calitatea mi se par excelente pentru perioada respectiva. Keep going!  ;)
"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #61 : Martie 31, 2015, 09:57:17 p.m. »
11. VW Concept 1, art. 263
Eu cred ca asta e prima varianta de new beetle, oricum nu sunt mort dupa model, oricare ar fi el...

Ca macheta... cred ca se putea si mai bine... dar din ce am de la Detail Cars cred ca ma atrage cel mai putin  ;D

Acum... din putinele imagini pe care le-am gasit pe net cu acest concept pot spune ca respecta bine detaliile. Si e diferit de ceea ce vedem acum pe strazi. Aerisirile alea din fata...ciudate rau..
Farurile au semnalizatoarele conform modelului real, sunt si proiectoarele. Esapamentul chiar asa invizibil este si la modelul eral, stopurile doar intr-o culoare... respecta originalul...

Rotile bine facute si ele, cu sigla VW pe janta. Anvelopele cam subtiri, dar asa par a fi si la concept, de ce...nu am nici cea mai mica idee...

Stergatoarele frumos redate, acum sunt la locul lor  ;D

La interior... bord in doua culori, volanul cu o forma ciudata, tot in doua culori, consola centrala in culoarea masinii.... totul pare o ciudatenie ce nu-i la locul ei, dar..culmea...asa este si conceptul, il respecta aproape 100%  :o

Pe dedesupt...  ??? nimic.. oare pentru ca era concept si nici ei nu stiu cum arata? Nu stiu...
Oricum e o macheta dar si o masina....ciudata...

Offline BMD77

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2386
  • Muad'Dib
« Răspuns #62 : Martie 31, 2015, 10:07:29 p.m. »
Frumusica, dar ciudata, oricum nici eu nu ma innebunesc deloc dupa noua varianta, Broscuta veche mi se pare incomparabil mai reusita decat remake-urile actuale. Desi are multe detalii, impresia generala e ca nu se compara la detaliere cu ce ai prezentat pana acum de la Detail Cars  :(.
"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #63 : Martie 31, 2015, 10:56:20 p.m. »
Clar nu se compara...dar atat poate si modelul real... :-[

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #64 : Martie 31, 2015, 11:36:48 p.m. »
Aerisirile alea din fata sunt cam mari.  :o
Mi se pare mai bine redata varianta de la PMA, desi am impresia ca vorbim de doua variante. Tu ai varianta Concept Car 1, iar eu am 2, fara aerisiri si cu blocuri optice spate in trei culori.
« Ultima Modificare: Martie 31, 2015, 11:44:49 p.m. de OLECO »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #65 : Aprilie 01, 2015, 09:10:03 a.m. »
Bine ca sunt ai asa :P
Da, sunt modele diferite si cel mai important sunt perioade de aparitie ale machetelor diferite, macheta DC e aparut prin '95, Minichamps cand? Cred e o diferenta de vreo 10 anisori, deci si mijloace mai bune de a reda o macheta :P

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #66 : Aprilie 03, 2015, 03:37:58 p.m. »
12. Porsche 356A - Coupe, art. 220
Sa schimbam iarasi marcile, trecem pe Porsche-ulete  ;)

Machetuta asta imi place, e o buburuzenie mica si rosie :D

Initial imi parea o macheta ciudata, cu probleme din cauza rotilor prea mult bagate sub ea. Acum cautand poze cu modelul real am observat si eu ca e bine realizata.
Vopsea bine aplicata si multe piese cromate, ornamente capote, inele faruri, stopuri, semnalizatoare. Ar fi fost frumos daca erau si manerele portierelor piese separate, dar e bine ca macar sunt cromate. Barele de protectie si ele cromate arata bine.
Frumos reprezentate si chederele. Iar aerisirea de la motor este o piesa fotodecupata lipita acolo. Initial am crezut ca este un decal, dar se simt striurile la atingere.
Decalurile, mai putine si bine aplicate, nu-s strambe sau nesimetrice. La praguri are acea linie cromata, e un fel de folie mai groasa lipita, arata bine.
O eroare ar fi la stergatoare, sunt puse invers, specifice masinilor cu volanul pe dreapta. Dar arata bine si daca nu esti atent nu se observa  ;)

Usile se deschib bine, se potrivesc la locul lor. Parca lufturile sunt putin cam mari...
Usile sunt prevazute cu fete de usi ce au zone cromate (nituri, manere)

Rotile bine redate, dar lipseste sigla de pe capacele de protectie  :'(
Aici se vede mai bine acea zona cromata pe praguri.

Pe dedesupt...nu prea multe. Curat lucrat, evidentiat motorul si esapamentul
Sunt interesant ascunse evacuarile, prin suportii de la bara spate. Acele gaurele in suportii de la bara sunt evacuatile... ingenios  ::)

Pentru a vedea interiorul mai bine a trebuit sa o demontez, si p-asta  ;D
Tot mochetata, interiorul crem, curat lucrat. Scaunele din acelasi cauciuc moale, si sunt pline de paf, sau ceva de genul asta, si nu se prea pot sterge, parca ar fi electrizate :P
Scaunele au niste insertii rosi, inainte de a desface macheta credeam ca nu sunt vopsite bine :D
In spate nu ma prea prind care e bancheta, aia neagra, sau aia crem, care este si piesa separata...dar spatiul este foarte mic acolo. Eventual bancheta pentru catel sau pisica...
Bordul bine redat, butonase, cesulete si radio. Si piesa de rezistenta...volanul! Interior cromat, in rest alb, sigla foarte frumos asezata. E un volan de nota zece, as zice  :D

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #67 : Aprilie 04, 2015, 08:55:34 p.m. »
12. Porsche 356A - Coupe, art. 220
O eroare ar fi la stergatoare, sunt puse invers, specifice masinilor cu volanul pe dreapta.
Merge, nu se baga de seama.
Frumoasa macheta!

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 Porsche Speedster
« Răspuns #68 : Aprilie 07, 2015, 03:02:46 p.m. »
13. Porsche 356A Speedster, art. 222

Prea mule n-am de zis aici. Este varianta decapotabila a machetei prezentate anterior.

Bine realizata si aceasta. Multe piese cromate, inca o linie cromata cu numele "Speedster" pe aripile fata.

Aici o poza cu logo-ul. Rotile bine redate si acum.

Pe centru parbrizului mai are o rigidizare. La unele modele apare, la altele nu. Oricum este destul de groasa fata de modelul real.

Usile se deschib bine. Si parca si aici are ceva lufturi. Dar vazute cu ochiul liber nu deranjeaza.

Pentru a vedea interiorul am demontat si macheta asta. Bine redat interiorul. Acele dungi rosi pe scaune dau foarte bine cu tot interiorul negru.
Si aici bordul bine redat, la fel si volanul. Bordul difera fata de modelul precedent. Apare logoul "Porsche" .

Pe dedesupt este la fel ca modelul precedent.
Arata bine macheta, si dau bine impreuna  ;)

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #69 : Aprilie 07, 2015, 03:22:02 p.m. »
frumoase Prosche-urile. si doua. vad ca iti cam place sa le "dezbraci"  ;)
vad ca Speedster are stergatoarele pe invers (atat macheta cat si modelul real) parca ar fi pt volan pe dreapta. Cabrio le are normal.