Autor Subiect: Colectia Autobuze si Autocare - 1:43- "Autobus et autocars du Monde" - Franta  (Citit de 25215 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Danutz (cornel_ct)

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
Re: Colectia Autobuze si Autocare - 1:43- "Autobus et autocars du Monde" - Franta
« Răspuns #70 : Octombrie 20, 2016, 10:44:45 p.m. »
Castigul va fi reciproc, si pentru ei si pentru noi, colectionarii
« Ultima Modificare: Octombrie 22, 2016, 08:47:53 p.m. de Danutz (cornel_ct) »

Offline lucishadow2000

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Colectia Autobuze si Autocare - 1:43- "Autobus et autocars du Monde" - Franta
« Răspuns #71 : Octombrie 22, 2016, 05:43:46 p.m. »
Oamenii de la magazin sunt foarte profii, produsele comandate vin rapid si foarte bine ambalate, ajung întregi. Am comandat si un autobuz, după 10 minute m-a contactat o operatoare, a doua zi curierul mi-a adus coletul.
Colecția pare atractiva si sper sa aibă succes pentru a ajunge la  cat mai multe modele de autobuze, și de ce nu ,și alte colecții la care râvneam cu jind... Prețul este cel afișat...
« Ultima Modificare: Ianuarie 04, 2018, 10:29:14 a.m. de Law »

Offline theo

• Hero Member
  • Mesaje postate: 735
« Răspuns #72 : Octombrie 25, 2016, 10:03:55 p.m. »
Doua noi achizitii:

cumparat de aici:

...se poate cumpara si aici:

Aceeasi ,,poveste'' si cu al doilea autobuz:

...de aici:

...sau de aici:

Offline Danutz (cornel_ct)

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
« Răspuns #73 : Octombrie 25, 2016, 11:03:12 p.m. »
Castig mai mare de 100% in al doilea caz, pentru vanzator...
Trebuie sa rectific postarea de mai sus:
Castigul va fi reciproc, si pentru ei si pentru noi, colectionarii
...si pentru ei dar mai mult pentru unii...

Offline Piniuli

• Hero Member
  • Mesaje postate: 557
« Răspuns #74 : Octombrie 26, 2016, 02:22:21 p.m. »
 Chiar nu am crezut ca va fi pe bune aceasta oferta. Aici este o chestie gen dumping.. Oricum, cei mai "castigati" sunt cumparatorii de buna credinta din Italia, Franta etc ca le-au cumparat de la chiosc cu minim 20 de euro (vreo 24-25 la abonamente, cu livrare), de la editura care acum le vinde pe degeaba, la un an si ceva de la lansarea colectiei. Ma intreb cati dintre cei care le-au cumparat de la chiosc vor continua sa mai cumpere la pret intreg dupa ce vad aceasta oferta.
  Sa ne intelegem.. genul asta de destocaj se practica aproape peste tot si de mult timp, dar pana acum mai treceau 2-3 ani de la terminarea colectiei, si chiar si atunci nu era chiar jumate de pret. Si asta ma socheaza... 

Nu are rost sa aruncam cu pietre in cei care le vindeau pana acum cu 100 sau mult. Majoritatea fiind de buna credinta, pur si simplu le-au cumparat la pret de chiosc la care s-a adugat transportul si un profit, ca doar nu lucreaza nimeni degeaba.

Pe termen scurt, cu aceasta oferta, toata lumea e fericita: editura ca scapa de stocuri, magazinul ca rupe piata si colectionarul ca are machete la pret de fabrica. Pe termen lung asta inseamna sinucidere si autodistrugere, pt primii doi, plus pt fabricant. Colectionarul nu o sa-si dea seama, dar se va observa lipsa noutatilor pe piata, sau vor fi la preturi mult mai mari.

Este un rezultat al managementului defectuos al editurilor, care comanda prea multe modele din primele numere, netinand cont de cerere, atat la inceput, cat si la sfarsitul colectiilor, cand unele modele devin pur si simplu imposibil de gasit. In mod normal, produsele nevandute ar trebui distruse, sau macar distribuite la acelasi pret, din respect pt cei care le-au luat la pret intreg.

Offline theo

• Hero Member
« Răspuns #75 : Octombrie 26, 2016, 02:44:39 p.m. »
Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine!Mi se pare cinic sa distrugi niste produse care s-au vandut la un pret si au mai ramas din ele in stoc,decat sa le scazi pretul!Cum adica nu e corect fata de cei care au cumparat la pretul initial?Au vrut sa cumpere,au cumparat!Treaba lor!Si eu am cumparat o macheta de autobuz cu 140 sau 150lei,nu mai stiu.Si ce dacaAcum cumpar cu 43,95lei si sunt FERICIT! ;D

Offline theo

• Hero Member
« Răspuns #76 : Octombrie 26, 2016, 02:54:55 p.m. »
Si inca ceva Iulian:mi se pare ca-i tragi de urechi pe cei care vand la pretul de 43,95 lei/buc....De ce nu vand cu 174,cum am vazut chiar pe acest forum sau cu 140 sau minim cu 100.Exact ca la piata!Daca apare unul de vinde mai ieftin un produs,toti cei care vand acelasi produs cu pret mai mare ,,ii dau un sut un cur'',avertizandu-l:ori ridica pretul ,ori se cara!MISTO!

Offline Piniuli

• Hero Member
« Răspuns #77 : Octombrie 26, 2016, 02:59:48 p.m. »
Pai atunci sa speram ca nu vor mai cumpara de acum, ca sa ramana stocuri de dat degeaba. Tu o sa mai cumperi, de acum, cu 80-100 ron unul din autobuzele care NU e in oferta asta?
   Nu e corect pt ca nu sunt perisabile, nici supuse uzurii. Sunt obiecte de colectie, si unii le considera chiar investitie. Puteau sa le lase la pretul lor macar si sa tot vanda 10 ani de acum pana scapau de ele.

LE: 
  Nu-i trag de urechi, doar ca ma gandesc si la ziua de poimaine, nu doar la cea de maine...  in cea ce priveste lumea machetelor. 

Offline theo

• Hero Member
« Răspuns #78 : Octombrie 26, 2016, 03:24:07 p.m. »
Ei,nu mai fii atat de pesimist:se prabuseste lumea machetelor ca noi putem cumpara la un pret derizoriu? ;D Asta-i culmea! :'( ...Tie iti convine sa cumperi cu peste 100lei in loc de sub 50?Hai ca e ABSURD! ;)

Offline Piniuli

• Hero Member
« Răspuns #79 : Octombrie 26, 2016, 03:29:08 p.m. »
NU ma intelege gresit, ca nu zic sa nu le cumpere lumea. Ba chiar le-as cumpara pe toate sa fac o bisnita mai incolo :))). Sau sa le dau direct la francezi care si-au luat teapa cu ele.
  La pretul asta, considerand pretul de fabrica (pe care il stiu, dar nu e de publicat), cineva a pierdut bani. Eu doar asta vreau sa subliniez. Nu este o situatie normala de comert. Daca este un caz izolat, nu se prabuseste nimic. Daca devine obicei, e grav!

Imi convine sa le cumpar cu 20 de euro cu revista, in conditiile in care un autobuz de metal e de la 50 euro in sus la producatori consacrati (nu de revista).
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2016, 03:36:17 p.m. de Piniuli »