Autor Subiect: REPORTAJ: povestea nespusa a marcii ARO, fabrica de spagi si datorii colosale P  (Citit de 3847 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Law

• Administrator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1714
    • AurosWorld

Offline SlowDeath

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
Interesant articolul.
Pacat pentru ARO ca a sfarsit astfel.

Offline Geo73

• Hero Member
  • Mesaje postate: 545
Trista povestea sarmanului ARO jefuit in stilul caracteristic FSN,FDSN,PDSR si PSD.
Pacat ca poporul acesta nu e constient de cat rau a putut face acest partid care il poti asocia cu o grupare mafiota si ca mai sunt oameni in tara asta care mai cred in ei dupa cat rau au facut si inca mai fac acestei tari. John Perez asta a fost adus si pus de ei sa faca toata magaria dupa care sa plece si sa i se piarda urma, asa nu mai putea nimeni sa reclame furturile dezastruoase care au dus fabrica la disparitie. Si daca fabrica era bombardata intr-un razboi tot mai ramanea ceva fata de ce a ramas in urma acestor nemernici si distrugatori ai industriei auto Romanesti si nu numai.
« Ultima Modificare: Martie 06, 2014, 10:30:21 a.m. de Geo73 »

Offline Remus

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
ARO desigur a fost a victima a conjuncturii acelor vremi - neo-comunisti la putere, care orbecaiau intr-un climat pe care nu il stiau - democratie. Un fel de El Dorado de dupa revolutie, cu parfum de mineri...

Insa ARO nu ar fi supravietuit oricum, in opinia mea. Era intr-o nevoie cronica de avans tehnologic "de vest" care sa ii faca produsele cu adevarat competitive. Cel mai natural caz ar fi fost o colaborare gen Skoda-VW sau Dacia-Renault, insa baietii veseli din PSD care si-au laut spagile isi facusera deja plinul si ARO a intrat in moarte clinica inainte sa fie resuscitat printr-o alianta cu un producator vestic. :'(

Cumpar masinute vechi romanesti.

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
Da, aveti dreptate ceea ce mai trebuie spus e ca NICI Muncitorii nu au vrut cu adevarat revitalizarea acestei fabrici!

Offline adibutcovan

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 317
muncitorii nu cred ca erau constienti ce inseamna preluarea ARO de catre orice firma cu istorie auto in spate
in schimb, directorii si firmele capusa stiau foarte bine ce si cat vor pierde prin vanzarea ARO
o gasca de agitatori face mult rau printre oameni nestiutori si naivi, care cred ca apara interesele statului si ale intreprinderii
ce a fost, a fost, insa cei vinovati sa plateasca......  m-as mira

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
In anii 90 strigam ca nu ne vindem tara daca va mai aduceti aminte dar, am vandut-o pe 2 lei.Aro a fost o masina foarte reusita pentru anii 70 si chiar 80.Motoarele Andoria erau foarte bune , mai trebuia umbla doar la calitate , introduse sisteme de siguranta si confort .Din pacate astazi tot ce ne-a mai ramas este sa ne aducem aminte cat de tare si reusita a fost aceasta marca.Dupa parerea mea, este o masina foarte tare si la ora asta, insa vorbesc de aro-urile pasionatilor cu adevarat.
« Ultima Modificare: Martie 06, 2014, 11:16:08 a.m. de Schumy »

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
muncitorii nu cred ca erau constienti ce inseamna preluarea ARO de catre orice firma cu istorie auto in spate
in schimb, directorii si firmele capusa stiau foarte bine ce si cat vor pierde prin vanzarea ARO
o gasca de agitatori face mult rau printre oameni nestiutori si naivi, care cred ca apara interesele statului si ale intreprinderii
ce a fost, a fost, insa cei vinovati sa plateasca......  m-as mira
Da aici ai dreptate nu cred ca va plati cu adevarat cineva vrodata.  :(

snowman

• Vizitator
e clar ca nu s-a dorit revitalizarea si aducerea la zi a uzinei pentru ca era prea mult de furat de acolo, ar fi insemnat sa existe cineva caruia sa ii pese de romania, ori asa ceva nu exista nici azi. A rezistat dacia ct a rezistat si daca nu venea renault era astazi vanduta pe bucati si ea fara nici o problema si prezentata ca o realizare a guvernului. Mi-ar fi placut sa vad ce ar fi fost aro astazi.

Offline Geo73

• Hero Member
  • Mesaje postate: 545
Nu ma pot abtine sa nu ii multumesc in primul rand "patriotului" (dupa cum la declarat sora-sa) nastase ( cu n mic ca nu merita respect) cat si colaboratorilor lui cu care au facut " privatizarea ingenioasa " a lui ARO care candva odata era emblema pentru industria Romaneasca de automobile si pentru Romania.

minutul 16,30
            28,35
http://www.youtube.com/watch?v=1rmS8ifYpHs
« Ultima Modificare: Martie 06, 2014, 04:18:21 p.m. de Geo73 »