Autor Subiect: Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell  (Citit de 8435 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell
« : Noiembrie 15, 2013, 10:55:22 p.m. »
Buna seara.
Cum am mai spus sunt pasionat de modelism dar si nou in acest hobby. Ca toti cei de aici incerc sa invat cat mai multe. Mi-am achizitionat un kit Revell Ferrari 348 scara 1/24. Pana acum nu am fost atras de aceasta scara, dar vad ca este cea mai raspandita in domniul auto ca si kit de constructie. O sa incep cu cateva poze cu ce contine kitul. Trebuie sa aveti rabdare cu mine, ca timpul fiind scurt o sa postez putin mai rar etape din constructia kitului. Dar va asigur ca o sa postez fiecare etapa din lucrare.

Acestea sunt piesele din kit.
Pentru cei experimentati de pe acest forum am o intrebare. Caroseria masinii este din plastic deja rosu. Acest plastic este cam mat. Imi recomandati sa ii dau un strat de vopsea rosie peste caroseria de plastic? Sau as putea sa dau un strat, doua de lac peste acesta macheta sa ii dau putin luciu. As putea sa fac o proba cu lac pe partea inferioara a caroseriei. Am un aerograf de incepatori cu care as putea da lac. Sper sa am cat mai mult timp sa va arat evolutia machetei. O seara buna.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
Re: Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell
« Răspuns #1 : Noiembrie 15, 2013, 11:14:21 p.m. »
Salut, bine ca nu sunt singurul care se acupa cu asa ceva  :D
Dupa cum arata piesele, cred ca sunt facute pentru a nu fi vopsite caroseria si sasiul, ca prea se nimeresc culorile, rosu si negru. Cred ca in cazul acestui kit e nevoie doar sa vopsesti piesele mic, de detaliu: interiorul, parti din motor, poate trenurile de rulare si cam atat. Restul pieselor mari, deja colorate doar sa le dai cu lac. Dar buna ideea mai intai sa faci o proba.
Si poti cauta pe youtube filmulete sa vezi cum au facut altii aceasta macheta, sunt foarte multe.
Mult succes si asteptam noi postari, chiar si mai rare, dar sunt bine venite.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #2 : Noiembrie 16, 2013, 09:59:07 a.m. »
Multumesc de raspuns. Cred ca asa o sa fac. O proba cu lac pe interior si daca iese bine urmeaza sa dau toata caroseria (tot ce este rosu) cu lac. O sa ma uit si pe youtube. Buna ideea.

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #3 : Noiembrie 16, 2013, 11:39:14 a.m. »
Toata admiratia si respectul meu pentru cei care  ISi construiesc si modifica machetele.Pentru cei care colectioneaza machete ale unor masini despre care stiu cate ceva si nu le fac prezentari copiate din care nu inteleg nimic.
« Ultima Modificare: Noiembrie 16, 2013, 11:46:36 a.m. de Schumy »

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
« Răspuns #4 : Noiembrie 16, 2013, 05:42:43 p.m. »
Oare exista si kit de construit auto 1:43?

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #5 : Noiembrie 17, 2013, 10:57:44 p.m. »
Oare exista si kit de construit auto 1:43?
exista si low budget precum motormax si high premium...

@cypix - bravo si felicit initiativa de a-ti prezenta evolutia aici :D Frumoasa macheta!

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #6 : Noiembrie 18, 2013, 08:09:24 a.m. »
Am inceput vopsirea de elemente din kit. Nu am prea multe, de aceea nu le-am postat. Timpul fiind scurt nu vreau sa fie distanta mare intre postari. O sa mai strang cateva elemente vopsite si pozate, apoi revin cu postari. Sper sa imi iasa bine macheta ca imi place si mie cum arata.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #7 : Noiembrie 18, 2013, 06:40:45 p.m. »
Sa vedem finalul!

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #8 : Noiembrie 23, 2013, 08:30:23 p.m. »
Am cateva piese de la motor vopsite. Le-am vopsit cu un aerograf de incepatori. Am incercat si cu o pensula, dar nu sunt multumit de rezultat. Am decis ca toate piesele (poate cateva exceptii) sa le vopsesc cu aerograful. Sngura problema este ca pot doar in weekend. Sper sa aveti rabdare cu mine cu acest kit, pentru ca voi posta cam rar. Si eu sunt nerabdator sa il fac cat mai repede, dar nici nu vreau sa ma grabesc sa il gresesc. O seara buna tuturor.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #9 : Noiembrie 24, 2013, 09:27:52 p.m. »
Am reusit sa mai vopsesc cateva piese: scaunele, cateva piese la motor, piese de mecanica roti. Nu am debavurat complet piesele sa am de ce sa le tin cand le vopsesc.

Scaunele de la vopsea, parca au prins si o usoara textura in relief.

La suspensia fata si spate mai am de vopsit usor cu negru spirele la arcuri, dar astept sa se usuce bine vopseaua.

Vopseaua e pe baza de apa, si imi pare ca fara un strat de lac peste ea parca nu se fixeaza bine pe piese. Dar piesele astea nu le pot lacui. Toate piesele au fost vopsite cu vreo 4 straturi de vopsea. Am facut pauza dupa fiecare strat. Chiar am folosit o suflanta cu aer cald sa se "coace" putin vopseaua. Cred ca la urmatoarea macheta o sa folosesc vopsea email, nu acrilica. Astept sugestii si critici in privinta lucrarii. Asa mai invat si eu, si poate aplic pe parcursul lucrarii.