Autor Subiect: Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell  (Citit de 8417 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16493
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell
« Răspuns #10 : Noiembrie 25, 2013, 08:27:54 a.m. »
Frumos pana aici. Un adevarat profesionist!

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #11 : Noiembrie 25, 2013, 09:20:07 a.m. »
Foarte frumos a iesit! Felicitari! Si mai ales ca ai reusit sa vopsesti si piesele mici cu aerograful.
Ai mare dreptate, piesele mici sunt greu de vopsit cu vopsea acrilica, am incercat si eu la cateva, dar parca nu are nici o aderenta, am incercat si degresarea pieselor dar nimic. Prefer pe cea pe baza de apa doar la caroserie(suprafete mari). Am vazut ca unele piese le-ai lasat ne debavurate pentru a fi mai usor de tinut, cand le vei debavura vei vopsii zona respectiva sau vor ramane asa? Am incerat si eu asa si la debavurare am stricat vopseaua si a trebuie sa le vopsesc iarasi aproape in intregime  :(

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #12 : Noiembrie 25, 2013, 09:47:43 a.m. »
Multumesc Oleco. Sunt incepator, nu profesionist. E prima macheta. sa vedem ce o iesi.

Multumesc Adrian. Ai dreptate cu debavurarea. Aseara am taiat o bavura si am zgariat usor vopseaua. Sper sa o repar cu pensula usor. Daca le debavurez nu am de ce sa le tin. Mai bine prefer sa las bucati de plastic sa am prindere si apoi un mic retus cu o pensula subtire, daca este cazul. Depinde si unde este bavura de care tin. Caut locuri care nu prea se vad, sau vin imbinate cu altele. Sunt piese care au gauri si le tin cu o scobitoare. M-am gandit si la o varianta sa debavurez piesele si sa la lipesc bucati de plastic pe sub piese in locuri unde nu vin vopsite sa ma de ce tine. De ex. la scaun un bat de plastic lipit sub el si apoi desprins. Si la sfarsit sa desprind prinderea. De ex. la scaun un bat de plastic lipit sub el. Piesele daca nu le tin cu ceva, le zboara aerograful pe toata masa. Tu ce imi recomanzi? Sa trec pe emailuri la urmatoarea macheta? Singurul avantaj la acrilice este ca spal repede si bine sculele. Acrilicele au fixare buna pe piese in timp? Sau e nevoie de lac peste vopsea sa nu se decojeasca? Nici la mine nu se fixeaza bine vopseau acrilica pe piese. Vorba ta, zici ca nu are aderenta. De aceea dau vreo 4-6 maini de vopsea, pana se acopera bine, in cantitati mici. Si imi place cum iese.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #13 : Noiembrie 25, 2013, 12:42:45 p.m. »
Recomandare de incepator eu la piesele mici folosesc vopsea email si doar cu pensula desi ar iesi mult mai frumos cu aerograful(lenea mare sa il spal mereu  :P ). Ar fi o idee sa incerci cu asa ceva. Daca vrei sa incerci cu pensula sa cauti una moale, cu perii fini si subtiri. Eu am luat set din hipermarketuri dalea pentru copii folosite la pictura si sunt excelente, poti sa le si "cuafezi" in forma dorita de tine fara a iti parea rau ca le-ai stricat. Am cumparat si pensule "profi" Revell si sunt foarte proste, sunt tari si parca dai cu bidineaua si pe deasupra si o carca de bani. Avantajul pe care l-am observat la culoarea email este ca nu lasa urme, se intinde foarte bine daca este strat gros. Eu la toate piesele am dat un singur strat si rezultatul este satisfacator.
Pentru vopseaua acrilica pe caroserie data cu aerograful am dat nenumarate straturi, cate putin de fiecare data. Rezistenta in timp nu stiu sa iti spun. Pe Ferrari inca tine si nu am dat cu lac.
Si cu vopsitul pieselor am incercat sa le vopsesc si nedebavurate si debavurate. Pana la urma am ales sa le debavurez pe toate si la vopsit sa le tin de zonele ne vopsite cu tot felul de cleme, clestisori, agrafe, pensete (recuzita de la Mari Corabii) sau vopsite progresiv, pe o parte apoi pe cealalta sau lipite o scobitoare de ea, acolo unde se poate.
Mult succes!

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #14 : Noiembrie 25, 2013, 05:00:27 p.m. »
Multumesc de sfaturi Adrian. O sa incerc si cu emailuri pe urmatorul kit sau alte machete. Ca si la tine e lenea cu spalatul instrumentelor. Imi vine mai usor sa ma duc la chiuveta sa le spal bine cu apa din abundenta, decat cu diluant, unde iti trebuie un vas sa scufunzi instrumentele sa se curete bine. Dar, trebuie sa ne facem timp pentru toate si sa ne mai si murdarim putin.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #15 : Noiembrie 25, 2013, 09:29:16 p.m. »
Am ansamblat aproape in totalitate motorul si am retusat suspensia fata si spate.

Abia am lipit piesele motorului si dupa ce se usuca o sa mai revin asupra lui cu cateva retusuri pe unde este nevoie. Capacele chiulaselor, cele rosii, le-am vopsit cu pensula si nu prea sunt multumit cum au iesit, dar le-am lasat asa. La galeriile de evacuare, punctele de la matritare sunt in sus si se cam vad. Ar fi trebuit sa intervin asupra loc cu chit de umplere si apoi sa le slefuiesc sa nu mai apara cu gauri.

Am retusat si arcurile suspensiilor. Spirele arcurilor trebuiau vopsite negru. Ele sunt foarte subtiri si apropiate. Mai intai am vopsit intreaba piesa in gri (aluminiu), dupa uscare am dat cu un marker permanent negru cu varful gros peste spire. A mers foarte usor deoarece varful la marker mergea doar peste spire (nu intra si intre ele). Asa am dat fara frica sa nu le stric. Rezultatul il vedeti mai jos. Acum ramane la atitudinea voastra daca am facut bine. Pentru mine era foarte greu sa dau cu o pensula doar peste sipre fara sa murdaresc si amortizorul suspensiei. Eu zic ca a fost un artificiu constructiv bun.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #16 : Noiembrie 25, 2013, 09:40:24 p.m. »
Foarte frumos a iesit. Unde ai dat cu pensula nu se observa in poze. Si la artificiul cu marker negru pe spirele de la arcuri, stai linistit ca si eu mai fac asa  :P, si chiar cu mai multe markere, si argintiu, si alb, pana la urma tot vopsea e si pentru detalii trebuie sa ne ajutam de orice ne cade la indemana  ;D
Si la formele de la matrita, stai linistit nu se vor vedea, doar o mica parte din motor va ramane vizibila la final, restul este acoperit de alte piese ale caroseriei.
Mult succes!
« Ultima Modificare: Noiembrie 25, 2013, 09:42:05 p.m. de Adrian »

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #17 : Noiembrie 26, 2013, 08:00:43 a.m. »
Cu pensula am vopsit cele doua piese rosii de la motor. Ca sa mai avansez cu lucrarea am vrut sa mai lucrez si cu pensula seara ca e mai rapid. Dar nu prea mi-a placut. Mi-ai dat o idee buna cu markere de mai multe culori. pentru zone mici si putine. Chiar o sa caut.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16493
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #18 : Noiembrie 26, 2013, 09:17:14 a.m. »
Abia astept sa vad cum a iesit la final.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #19 : Decembrie 01, 2013, 08:58:58 p.m. »
Am reusit sa mai vopsesc cateva piese de la suspensia fata si spate, sa fac retusuri la motor. Si am asamblat motorul cu suspensia spate si suspensia fata. Acum trebuie sa las piesele sa se lipeasca bine si sa continui lucrarea.

A inceput sa imi placa mult kiturile astea, incat ma gandesc sa mai imi iau unul. Dar mai astept sa avansez cu kitul asta. Daca imi iau tot un Ferrari, am vazut ca se cam aseamana la culori si as putea vopsi la ambele in acelasi timp. Sa vedem. O seara buna tuturor.