Recomandare de incepator eu la piesele mici folosesc vopsea email si doar cu pensula desi ar iesi mult mai frumos cu aerograful(lenea mare sa il spal mereu

). Ar fi o idee sa incerci cu asa ceva. Daca vrei sa incerci cu pensula sa cauti una moale, cu perii fini si subtiri. Eu am luat set din hipermarketuri dalea pentru copii folosite la pictura si sunt excelente, poti sa le si "cuafezi" in forma dorita de tine fara a iti parea rau ca le-ai stricat. Am cumparat si pensule "profi" Revell si sunt foarte proste, sunt tari si parca dai cu bidineaua si pe deasupra si o carca de bani. Avantajul pe care l-am observat la culoarea email este ca nu lasa urme, se intinde foarte bine daca este strat gros. Eu la toate piesele am dat un singur strat si rezultatul este satisfacator.
Pentru vopseaua acrilica pe caroserie data cu aerograful am dat nenumarate straturi, cate putin de fiecare data. Rezistenta in timp nu stiu sa iti spun. Pe Ferrari inca tine si nu am dat cu lac.
Si cu vopsitul pieselor am incercat sa le vopsesc si nedebavurate si debavurate. Pana la urma am ales sa le debavurez pe toate si la vopsit sa le tin de zonele ne vopsite cu tot felul de cleme, clestisori, agrafe, pensete (recuzita de la Mari Corabii) sau vopsite progresiv, pe o parte apoi pe cealalta sau lipite o scobitoare de ea, acolo unde se poate.
Mult succes!