Autor Subiect: WI-FI Gratuit  (Citit de 630 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RUA

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2458
  • A fi om e lucru mare; a fi domn e o-ntamplare...
WI-FI Gratuit
« : Aprilie 11, 2018, 05:41:49 a.m. »
O stire importanta

Comisia Europeană vrea ca locuitorii a până la 8.000 de oraşe şi sate de pe tot cuprinsul Uniunii să beneficieze de internet wi-fi gratuit în spaţii publice, precum parcuri, pieţe, clădiri publice, biblioteci, centre medicale şi muzee. Bugetul total al acestui program este de 120 milioane de euro, până în 2019, acesta urmând să asigure instalarea echipamentelor wi-fi în centre importante pentru comunităţile locale. Se doreşte, de asemenea, simplificarea la maximum a procedurilor, pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii micilor localităţi, care nu sunt la curent cu formalităţile europene, uneori foarte complexe.
Concret, vor fi distribuite vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecare, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless. Fiecare municipalitate care va obţine un astfel de voucher va decide care sunt zonele de interes public unde vor fi instalate hot-spoturile wi-fi. Voucherul poate fi folosit pentru finanţarea integrală a echipamentelor şi lucrărilor de instalare sau pentru finanţarea parţială a lor, dacă se doreşte un proiect mai complex.
www.viata-libera.ro
Lista localităţilor care s-au înscris în programul WiFi4EU poate fi accesată la https://www.wifi4eu.eu/#/list-municipalities
« Ultima Modificare: Aprilie 11, 2018, 05:58:00 a.m. de RUA »