In schimb macazul din numarul 2 mi se pare ciudat, in sensul ca nu inteleg de ce se misca doar varfurile acelor pentru ,,stanga-dreapta''si nu tot segmentul de linie care pleaca de la ,,v-ul'' izolator
Este normal sa se miste doar acele, varfurile schimbatorului/macazului, este exact ca in realitate. La scarile mai mici, pentru simplificare, se misca de la inima fiind o singura piesa.
Am observat ca sinele nu se imbina cu sinele Piko din pacate si ma bazam sa mearga deoarece am cateva sine Piko
Esti sigur? Un coleg si-a luat primul numar si am cuplat Mechano cu linia din revista. La fel am cuplat linia din revista cu o linie Roco. La Roco diferea inaltimea, 2,5 mm pentru revista fata de 2 Roco.
Si in realitate trenurile reduc viteza in momentul in care schimba directia. Abia dupa ce toate vagoanele trec de macaz, o poate calca.
Actualele schimbatoare/macaze, prin unghiul liniei abatute permit viteze de peste 100 Km/h, ca sa nu mai vorbim de linie dreapta. Exista schimbatoare de viteza si schimbatoare standard.
Am crezut ca se refera la un mecanism de schimbare manual ...
Cred ca este asa cum spui. Mecanismul de schimbare este manual si se ataseaza macazului/schimbatorului. Ceva in genul macazelor manuale, de la Piko, din anii '70.