Autor Subiect: TRENULETUL ELECTRIC - Eaglemoss_Romania  (Citit de 66366 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sfinx

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: TRENULETUL ELECTRIC - Eaglemoss_Romania
« Răspuns #110 : Februarie 25, 2016, 10:22:58 a.m. »
Asa este ,ai dreptate.Am avut un set scara TT si acolo se prezinta altfel macazul.Acum am cumparat si nr.2 (ieri nu il aveam) .Cand am scris m-am uitat la poza cu macazul care este desenat pe spatele revistei nr.1 .Acolo scrie (macazul si mecanismul de schimbare al macazului).Care mecanism?

Offline bonygy

• Full Member
  • Mesaje postate: 212
« Răspuns #111 : Februarie 25, 2016, 10:50:17 a.m. »
Pai, eu cred ca macazul propriu-zis este reprezentat de linii, iar "mecanismul" este parghia aceea mica de plastic, asta daca nu va mai veni vreun accesoriu intr-un numar viitor

Offline sfinx

• Newbie
  • *
« Răspuns #112 : Februarie 25, 2016, 10:58:52 a.m. »
Multumesc pentru raspuns.Am crezut ca se refera la un mecanism de schimbare manual cu blocare ,ca cel electric era prea scump la pretul revistei.

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #113 : Februarie 25, 2016, 01:08:06 p.m. »
Citat din: sfinx
In schimb macazul din numarul 2 mi se pare ciudat, in sensul ca nu inteleg de ce se misca doar varfurile acelor pentru ,,stanga-dreapta''si nu tot segmentul de linie care pleaca de la ,,v-ul'' izolator

Este normal sa se miste doar acele, varfurile schimbatorului/macazului, este exact ca in realitate. La scarile mai mici, pentru simplificare, se misca de la inima fiind o singura piesa.

Citat din: rinu100
Am observat ca sinele nu se imbina cu sinele Piko din pacate si ma bazam sa mearga deoarece am cateva sine Piko

Esti sigur? Un coleg si-a luat primul numar si am cuplat Mechano cu linia din revista. La fel am cuplat linia din revista cu o linie Roco. La Roco diferea inaltimea, 2,5 mm pentru revista fata de 2 Roco.

Citat din: bonygy
Si in realitate trenurile reduc viteza in momentul in care schimba directia. Abia dupa ce toate vagoanele trec de macaz, o poate calca.

Actualele schimbatoare/macaze, prin unghiul liniei abatute permit viteze de peste 100 Km/h, ca sa nu mai vorbim de linie dreapta. Exista schimbatoare de viteza si schimbatoare standard.

Citat din: sfinx
Am crezut ca se refera la un mecanism de schimbare manual ...

Cred ca este asa cum spui. Mecanismul de schimbare este manual si se ataseaza macazului/schimbatorului. Ceva in genul macazelor manuale, de la Piko, din anii '70.
Alpine Renault A110

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #114 : Februarie 25, 2016, 01:20:48 p.m. »
Citat din: bonygy
Un mic hobby... genul "Mesterul strica bun si face rau"
...
Nici macar diorama nu o iau, prefer sa o fac eu "la drujba".

Eii ... asta ar fi o problema si ai grija sa nuuu ...

Spoor la modelit!
Alpine Renault A110

Offline viorel3

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #115 : Februarie 25, 2016, 02:05:22 p.m. »

Citat din: rinu100
Am observat ca sinele nu se imbina cu sinele Piko din pacate si ma bazam sa mearga deoarece am cateva sine Piko

Esti sigur? Un coleg si-a luat primul numar si am cuplat Mechano cu linia din revista. La fel am cuplat linia din revista cu o linie Roco. La Roco diferea inaltimea, 2,5 mm pentru revista fata de 2 Roco.

Până la urmă nu am înțeles liniile din Eaglemoss se potrivesc cu care??? Nu o să achiziționez toate numerele așa că liniile vreau să le achiziționez mai din timp.
Locomotiva încă aștept oferta și cred că nu numai eu.
« Ultima Modificare: Martie 15, 2016, 08:07:09 a.m. de mirci »

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #116 : Februarie 25, 2016, 02:50:48 p.m. »
Spoor la modelit!
Multumesc... voi vedea ce o sa imi bese mintea mai incolo...

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #117 : Februarie 25, 2016, 08:00:14 p.m. »
Stie cineva la ce voltaj se alimenteaza caricatura aceea de felinar? Ma indoiesc ca la 12 V, dar nu bag mana in foc.

Offline rinu100

• Newbie
  • *
« Răspuns #118 : Februarie 25, 2016, 08:18:12 p.m. »
Cum ziceam nu se potriveste cu sinele Piko...cel putin cele R 2 pe care le am eu...

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #119 : Februarie 25, 2016, 08:30:55 p.m. »
Ei, lasa... cand trece trenul se va auzi "tagam - tagam"  :)