Autor Subiect: Macheta Mercedes Benz 300SL-24 Coupe 1:24 Revell  (Citit de 6407 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Re: Macheta Mercedes Benz 300SL-24 Coupe 1:24 Revell
« Răspuns #10 : Noiembrie 11, 2014, 03:46:53 p.m. »
OLECO: ai idei bune. pacat ca deja ma apropii de final.dar o sa stiu la alte machete ce am de facut. ajuta-ma cu ceva. despre ce fel de magazine metalo-chimice este vorba? da-mi nume. sau sunt magzine mici de cartier? nu imi dau seama cum arata catifeau asta la sul, dar vreau si eu. mai ales daca o pot modela usor pe piese. nu cred ca sunt magazine de genul acesta in Campina, si nici nu cred ca as sti dupa ce sa ma uit. nu imi dau seama prea bine din poza cum arata si ce textura are. va trebui sa imi zici magazine prin bucuresti, poate reusesc sa trimit pe cineva sa imi cumpere. si nici de "sticla" la rola nu am auzit. e trasnparenta? pentru oglinda retrovizoare trebuie cromata (refectorizanta). multumesc pentru sfaturi.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #11 : Noiembrie 11, 2014, 04:47:54 p.m. »
Ok, mergi la Obor, la parterul magazinului, si intrebi unde gasesti autocolant pentru usi de apartament. Te indruma cei de acolo. Tot acolo gasesti si role cromate ("sticla" la care ma refeream). Sunt adezivate, exact ca orice autocolant. Nu cred ca in orasul tau nu gasesti magazine de unde poti cumpara, becuri, baterii pentru chiuvete sau autocolante pentru usi. La acele magazine vei gasi si acele role cu catifea. M-am referit la magazine "metalo-chimice" sau 'metalo-casnice" crezand ca ai ideea de a sa ceva (asa se numeau pe vremuri), dar observ ca... nu prea. Mergi la magazine si intreaba daca au autocolant textil, imitatie de catifea sau velur sau... te descurci tu ca esti baiat mare... ;)
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2014, 05:34:25 p.m. de OLECO »

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #12 : Noiembrie 11, 2014, 04:56:52 p.m. »
OLECO: multumesc. o sa mai caut. mai mi-a zis si Adrian de autocolant textil gen catifea. nu am gasit decat autocolant de hartie lucios si cu modele de parchet, gresie, lemn... Nimic textil. am cautat si pe la praktiker, bricostore... o sa mai caut. ma uit la poza atasata de tine si vad ca sunt multe culori. sper sa gasesc si eu cateva culori.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #13 : Aprilie 06, 2015, 07:20:16 p.m. »
Macheta am terminat-o mai demult dar nu am fost deloc multumit de ea. Nu a iesit bine la vopsire, am avut ceva probleme la asamblarea finala...in concluzie nu este reusita macheta. Dar daca tot e gata sa va arat cateva poze. Si din greseli invat.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #14 : Aprilie 06, 2015, 07:27:36 p.m. »

nick

• Vizitator
« Răspuns #15 : Aprilie 06, 2015, 11:53:51 p.m. »
Daca se mai poate desface macheta (adica daca ai pus adeziv mai putin la piese si se pot desface relativ usor) te pot ajuta eu cu vopsirea.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #16 : Aprilie 07, 2015, 09:02:27 a.m. »
multumesc mult Nick de ajutor. dar un astfel de kit nu prea se mai desface. este prins bine in multe puncte. se va rupe daca voi desprinde. stiu ca nu vopsesc bine, dar trebuie sa invat. si ar mai fi si problema transportului machetei la tine si inapoi. mai am doua kituri incepute si nevopsite. as vrea sa iasa bine astea. si mai ales kitul de Ferrari Laferrari. o sa am in vedere. multumesc inca o data.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #17 : Aprilie 07, 2015, 09:05:10 a.m. »
Destul de detaliata macheta, motorul, interiorul, traseul circuitului de franare, facut de tine mai mult ca sigur:) , arata bine. Intr-adevar sunt ceva probleme cu vopsitul, da culorile metalizate sunt foarte greu de aplicat. Daca la o culoare normala nu se vad zonele cu vopsea mai groasa sau mai subtire, si se vad greu zonele unde vopseaua curge, la vopseaua metalizata se vede foarte bine. Acolo unde vopseaua este mai groasa sau curge sunt mai multi fulgi metalizati si vopseaua prinde o nuanta mai inchisa. Eu am vopsit o macheta, in aceeasi nuanta de argintiu de 3 sau 4 ori pana a iesit cat de cat acceptabil, si tot mai sunt probleme. Si cu 2 tipuri de vopsea...
Si Nick macheta pare a fi lipita de sasiu, toate elementele sunt lipite, asa ca e aproape imposibil sa o mai demontezi :)

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #18 : Aprilie 07, 2015, 09:10:48 a.m. »
a fost vopsita cu spray Adrian. si oricat de departe as fi dat, era prea subtire si curgea. plus ca pulverizeaza cantitate mare. si nu am nici experienta vopsirii la spray. o sa le vopsesc la aerograf pentru mai mult control.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #19 : Aprilie 07, 2015, 09:15:10 a.m. »
Si daca nu iese bine, iei, bagi in lichid de frana si o iei de la capat :P Vopsesti la ea pana iese bine :D
Si oricat ai incerca, cu spray nu iese cel mai bine. Ba iese prea mult, ba cu stropi, greu nimeresti unul bun.
« Ultima Modificare: Aprilie 07, 2015, 09:16:51 a.m. de Adrian »