Autor Subiect: Macheta Ferrari 328GTB 1:24 Hasegawa  (Citit de 4986 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Macheta Ferrari 328GTB 1:24 Hasegawa
« : Mai 05, 2014, 08:01:09 p.m. »
Am inceput un nou kit Ferrari. De aceasta data kitul este de la Hasegawa. Kitul imi pare ceva mai bine lucrat decat cele de la Revell, dar mai problematic la ghidarea pieselor cand se lipesc. Acesta este primul kit de la producatorul Hasegawa si sunt foarte multumit de el. Este la nivelul celor de la Revell daca nu mai sus. Macheta nu are parti mobile ale caroseriei. Doar capota motor spate se poate fixa inchisa sau deschisa. Eu aleg sa nu o lipesc deloc, pentru ca nu se va vedea deloc motorul. Rotile se rotesc si directia fata este functionala, dar foarte firava.

Continutul kitului:

Motorul asamblat:

Motorul, elementele de suspensie fata spate montate pe sasiu:

Pentru habitaclu am vrut sa ma risc si sa incerc ceva nou. Am gasit un material care poate imita mocheta, subtire si care se muleaza foarte bine pe macheta. Pentru lipire am folosit prenadez de la bison. Din aproape in aproape am lipit si mulat mocheta pe macheta. Problema este ca nu am avut decat o bucatica de material si nu stiu unde as mai putea gasi.

Mocheta dupa vopsire. Pe margini nu este foarte bine taiata, dar vor veni celelalte parti care vor forma habitaclul si nu se va vedea.

Daca tot am incercat sa foc o mocheta, am zis sa incerc sa fac si niste presuri de picoare interioare. Le-am realizat din smirghel cu granulatie mica, apoi vopsite.

Elementele de caroserie lipite si vopsite (capota spate motor este doar asezata pe macheta nu lipita):

Offline daniel234

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1421
Re: Macheta Ferrari 328GTB 1:24 Hasegawa
« Răspuns #1 : Mai 05, 2014, 08:20:28 p.m. »
Am gasit un material care poate imita mocheta, subtire si care se muleaza foarte bine pe macheta. Pentru lipire am folosit prenadez de la bison. Din aproape in aproape am lipit si mulat mocheta pe macheta. Problema este ca nu am avut decat o bucatica de material si nu stiu unde as mai putea gasi.

Daca nu ma insel, acel material este uneori folosit la protejarea lucrurilor din interiorul coletelor.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #2 : Mai 05, 2014, 08:57:07 p.m. »
daniel234: cred ca ai dreptate. de la vreun ambalaj ceva il am.

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
« Răspuns #3 : Mai 05, 2014, 10:46:13 p.m. »
Sa caut ca s-ar putea sa am eu ceva p'acasa...nu promit nimic deocamdata.
Daca-l gasesc, ti-l trimit!

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #4 : Mai 06, 2014, 07:56:21 a.m. »
djmanianfs: multumesc (daca era pt mine mesajul). deocamdata nu mai am la ce sa pun. sa vad cum iese kitul acesta dupa asezare scaune, bord, usi, si daca imi place o sa continui cu mochetare si la alte machete. astept si alte pareri sa vad daca arata bine mochetat asa.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #5 : Mai 06, 2014, 09:49:07 a.m. »
Arata foarte bine kit-ul asta, nu ma asteptam la asa calitate pentru pretul pe care il are. Piesele arata foarte bine, multe detalii. Nu e problema ca doar capota motorului este mobila, la majoritatea kit-urilor Ferrari model mai nou am vazut ca doar capota este mobila.
Si interesanta aceasta mocheta, este foarte bine ca se poate mula pe orice forma, cred ca poti sa continui asa. Incerc si eu acum cu un material textil autocolant, are o textura mai fina, dar nu am prea reusit sa il mulez pe formele rotunde, doar incalzita cu aer cald incepe sa prinda forma dar greu.

ksm

• Vizitator
« Răspuns #6 : Mai 06, 2014, 10:52:17 a.m. »
arata super bine kitul Hasegawa, banuiesc ca l-ai luat de la ablanc

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #7 : Mai 06, 2014, 11:00:17 a.m. »
adrian: multumesc Adrian. ar fi fost bun un material cu o textura mai fina. ea este fina, dar se si scamoseaza putin.

ksm: multumesc. m-ai intrebat de unde l-am cumparat? sper ca am voie sa zic numele site ului aici. l-am luat de pe micromodele.ro. sunt singurii unde am gasit producatorul Hasegawa. Daca stiti voi si alt magazin online sa imi ziceti si mie.

Offline Timmy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 618
« Răspuns #8 : Mai 06, 2014, 11:43:58 a.m. »
Nustiu de ce , dar materialul tau imi da impresia de servetel umed !
Nu este o ironie , chiar asa imi pare .
Felicitari pentru toata munca , arata foarte bine kit-ul cat si munca depusa pana acum .

Timmy.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #9 : Mai 06, 2014, 11:56:10 a.m. »
da timmy, a fost ud cand l-am vopsit :) . poate pozele nu sunt prea clare. singura problema a materialului este ca se scamoseaza putin. o sa incerc sa fac niste poze mai detaliate. pana voi gasi o mocheta mai potrivita, am incercat asa ceva. poate daca il faceam cu negru se vedea altfel. am timp sa invat pentru viitoarele machete. din criticile si ideiile voastre o sa ma experimentez si eu.