Autor Subiect: Imprimanta 3D  (Citit de 9479 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline IPR

• Hero Member
  • Mesaje postate: 553
Re: Imprimanta 3D
« Răspuns #10 : Ianuarie 12, 2014, 06:31:34 p.m. »
Mai bine zis, mici drone dar in nici un caz avioane de vanatoare :D . Tehnologia asta exista de prin anii '80. Ea doar a fost imbunatatita. In schimb noile sintetizari cu laser permit utilizarea lor chiar si acasa intr-o sufragerie, iar rezultatul este un produs finit.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #11 : Ianuarie 12, 2014, 06:38:58 p.m. »
Am scris gresit pretul la linkul acela. Este 1,5 euro cm3.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16546
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #12 : Ianuarie 12, 2014, 10:38:59 p.m. »
se pot face aproape orice gen de obiecte...insa pretul pleaca de pe la 1,5-2E pe cm3 - la o macheta de 1:43 ai in jur de 150-250 cm3 ...(pretul asta e doar de imprimare - mai sunt costurile de concepere 3D a unei machete - sau in cazul unor replici de scanare 3D)

nu cred ca e foarte rentabil.
150 cm3 x 1,5 E = 225 E x 4.45 lei = ... m-am linistit de tot... :D

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
« Răspuns #13 : Ianuarie 13, 2014, 07:59:32 a.m. »
Ovidiu, erai tanar si nelinistit?  :D

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #14 : Ianuarie 13, 2014, 08:08:20 a.m. »
Oleco: ti-a iesit cam mult la o macheta 1/43. tu cred ca ai calculat volumul complet ai machetei, ca si cand ar fi plina si cu dimensiuni de gabarit. caroseria unei masini este goala si doar 1mm grosime, fara geamuri, podea, faruri.... cred ca se calculeaza pretul la cantitatea de material folosit pentru caroserie. o caroserie 1/43 crd ca are 5-10 cm3, depinde de model. daca vrei sa afli volumul unei machete, o scufunzi intr-un vas gradat precis cu apa si vezi diferenta dintre vasul cu apa si vasul cu apa+macheta. vezi cati cm3 este. e buna o eprubeta gradata de la laboratorul de chimie.

Offline IPR

• Hero Member
  • Mesaje postate: 553
« Răspuns #15 : Ianuarie 13, 2014, 08:26:38 a.m. »
Cum incape o macheta intr-o eprubeta de la laboratorul de chimie?  ???

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #16 : Ianuarie 13, 2014, 09:25:04 a.m. »
Cu eprubeta (sau altceva gradat) masori doar volumul de apa. Proba cu apa si macheta o poti face intr-un vas potrivit cu macheta. Nu o sa faci proba intr-o galeata de 10 L. Cu apa ar fi metoda de aflare volum. Daca nu, faci piesa in program 3D si afli volumul. Sau poate ca firmele care printeaza 3d dupa poza machetei si cateva dimensiuni iti pot spune o suma aproximativa. 1L-1000cm3; 10ml=10cm3.... Vazi cati ml dislocati sunt si afli cm3.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #17 : Ianuarie 13, 2014, 10:43:13 a.m. »
Cand m-am gandit la o imprimanta 3D nu m-am gandit sa fac piesa mari, gen caroserie. Eu m-am gandit sa fac anumite piese mici care se rup (balamale, suspensie, usa...), piese mici pentru o diormana, sa refac niste jenti. Ideile sunt nelimitate. Daca auziti vreodata de vreun targ de inventica sau IT la Romexpo poate vin si firme care importa imprimante 3d si am putea vedea o demonstratie reala. Eu cred ca se va dezvlota domeniul de imprimare si scanare 3d si va deveni din ce in ce mai accesibil pentru mai multe persoane. Eu as vrea sa fac un desen 3d la o piesa si sa o trimit la firma aceea din bucuresti sa imi faca un calcul. Si daca este un pret accesibil as incerca sa vad si cum lucreaza.

Offline Timmy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 618
« Răspuns #18 : Ianuarie 13, 2014, 11:33:27 a.m. »
Initial cand am vazut topicul  am crezut ca am gasit rezolvare la problema mea.
Vreau sa realizez de la 0 o macheta scara 1/24 .
Proiectul il faceam pe PC , nu era o problema , dar costul de productie bate undeva la cateva sute de E bune, poate chiar 1000 .
Doar caroseria, iar intraga macheta este compusa din alte cateva zeci de piese .
Concluzia o trageti voi ;D

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #19 : Ianuarie 13, 2014, 12:04:36 p.m. »
Timmy, nu cred ca o sa coste 1000 e. Un kit complet de facut e normal sa coste mai mult decat in magazin, dar nici atat. Kiturile de machete sunt matritate, nu imprimate 3d. Ei fac cantitati mari cu cateva seturi de matrite. De aceea costuri mici de productie. O imprimata 3d are alte intrebuintari. Cel putin acum. Poate peste 10 ani o sa iti faci singur acasa tot kitul pentru ca imprimanta si consumabilele vor fi foarte accesibile.