Salut baieti! Am reusit sa termin cel de-al 2 proiect masiv de restaurare.
Masina este o Alfa Romeo 156, produsa de Bburago la scara 1/24.
Macheta prezenta ca defecte urmatoarele:
lipsa geamuri, urme de marker, roti rupte spate si vopsite cu markerul, faruri matuite, lipsa stopuri, punte directoare defecta, lipsa schimbator de viteze.
Iata 2 poze cu macheta inainte de restaurare!
Caroseria a fost desfacuta din suruburile de prindere.
A fost dezechipata in totalitate, apoi a fost decapata de vopseaua veche.
A fost vopsita profesional la un atelier auto cu o nuanta de OEM de Alfa Romeo 147. Mentionez ca dupa vopsitorie macheta a stat la cuptor timp de 1h si 30min cu lampa infrarosu langa ea.
S-a trecut la podeaua machetei am curatat urmele de marker si am vopsit cu spray negru mat si iata rezultatul au aparut doua proiectoare ca noi
Interiorul era cel gri, cam urat zic eu, cam nedetaliat, l-am vopsit negru mat, nu inainte de ai scoate autocolantul de pe consaola centrala pe care l-am refolosit si astfel zic eu ca aceasta culoare ii da un efect mai realist acum
S-a trecut la rotile masini care au fost curatate de marker si vopsite cu gri - argintiu, iar anvelopele au fost gazate cu negru mat

Vechile roti
Noile roti
Sa trecut la crearea puntii spate si anume a suportilor fuzetelor pe care le aveam ca piese si montarea fuzetelor rotilor spate.
Finalul procesului de restaurare este asamblarea machetei si obtinerea produsului finit care se alatura celorlalte machete din colectie
Iata macheta in stadiul final. Eu sunt multumit si imi place...