Autor Subiect: Reconditionare Adams Probe 16 Yatming  (Citit de 1718 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nick

• Vizitator
Reconditionare Adams Probe 16 Yatming
« : Septembrie 01, 2013, 09:09:01 p.m. »
Dragi colegi, inca o jucarioara simpatica din colectia de suflet a lui NoMad a fost reconditionata. Este vorba despre Adams Probe 16 produsa de Yatming Honk Kong.
Masinuta era in stare destul de precara. Vopseaua sarita in multe locuri, suspensia era varza, geamul se vede cat de zgariat si mat era.
Deci, munca multa... Cam 2 zile a durat reconditionarea... Cel mai greu a fost sa indepartez niturile, pentru ca erau din cele cu cap semisferic, sau "bombat" mai pe intelesul tuturor... Aici a trebuit sa "punctez" niturile cu un mic dorn ca sa fac o mica gropita in capul niturilor ca sa pot fixa burghiul pt a putea indeparta capetele niturilor... Injuraturi si sudoare la greu....
Am uitat sa spun ca si puntea era roasa si scamosata, fiind din plastic si masinuta mergand mai mult "pe burta" probabil in copilaria lui Cristi, asa ca am vopsit-o, ca sa se inlature si scamele de plastic, adica sa se topeasca frumos de la diluantul din vopsea si sa "revina" pe literele din inscrierea respectiva si am indreptat la cald si lamela de suspensie care era tot din plastic si am relipit-o frumos inapoi.

Iata poze din timpul reconditionarii. Primul set este cu masinuta lui NoMad.

Bun. Am purces la inlaturarea capetelor niturilor si decaparea vopselei. Acum am intrat in impas.... Nu aveam nuanta originala.... Ce ma fac?.... Bag o cautare pe Goagal de imagini cu masinuta si incep derularea imaginilor. La un moment dat, imi atrage atentia o nuanta pe care o aveam. Imaginile sunt luate din colectia unui tip care avea si un fel de "catalog" al masinutelor Yatming, bineinteles si toate masinutele respective. Am cautat mai departe si am mai gasit si in alte parti aceeasi nuanta, deci e clar am gasit nuanta originala pe care o aveam si eu... Thank God!

Dupa multe injuraturi cu privire la nituri, iata ce a iesit:

« Ultima Modificare: Septembrie 01, 2013, 09:26:39 p.m. de nick »

Offline NoMad

• Hero Member
  • Mesaje postate: 859
  • colectiile fac viata frumoasa :)
    • NoMadCars
Re: Reconditionare Adams Probe 16 Yatming
« Răspuns #1 : Septembrie 01, 2013, 09:16:52 p.m. »
Buna si asta. Un Yatming istoric!
o experienţă vizuală plăcută pe http://nomadcars.wordpress.com/

nick

• Vizitator
« Răspuns #2 : Septembrie 01, 2013, 09:21:43 p.m. »
Foarte buna! Vei ramane surprins cat de bine arata acum! Pozele sunt facute in viteza, deci scuze pt calitatea lor...
Sper ca nu te deranjeaza ca nu am avut nuanta aia visinie stearsa.

Offline NoMad

• Hero Member
    • NoMadCars
« Răspuns #3 : Septembrie 01, 2013, 09:35:15 p.m. »
Singura dorinţă e să iasă bine, iar ce am văzut până acum e foarte OK. Ar mai fi ceva, nu mai ştiu dacă ţi-am spus: aş vrea cele două Bagheera identice să fie în culori diferite - una albastru original, dacă e disponibil, alta la alegerea ta. Iar camionul SAVIEM să rămînă în aceeaşi nuanţă - alb simplu, arată fb aşa. Mulţumiri şi, încă o dată, nu te grăbi, lucrează încet şi cu plăcere.

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #4 : Septembrie 01, 2013, 09:35:43 p.m. »
frumoasa si asta, ai restaurat-o bine!

nick

• Vizitator
« Răspuns #5 : Septembrie 01, 2013, 09:40:05 p.m. »
Multumesc pt aprecieri, baieti. Cristi, dorinta va fi respectata. Una in nuanta originala (sau cat mai apropiata), cealalta alta culoare.

nick

• Vizitator
Re: Reconditionare Adams Probe 16 Yatming - final lucrare
« Răspuns #6 : Septembrie 22, 2013, 01:39:18 a.m. »
Am recromat si "jentile" rotilor si cu aceasta s-a incheiat si lucrarea la aceasta masinuta.
Enjoy!

« Ultima Modificare: Iulie 22, 2015, 07:15:25 a.m. de nick »

Offline NoMad

• Hero Member
    • NoMadCars
« Răspuns #7 : Septembrie 22, 2013, 11:20:10 a.m. »
Colectia "restored by nick"   8) WOW

Offline Timmy