Autor Subiect: Dacia Exqpo  (Citit de 36613 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Law

• Administrator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1714
    • AurosWorld
Re: Dacia Exqpo
« Răspuns #150 : Februarie 08, 2015, 07:16:46 p.m. »
A existat o astfel de dacia 1100 de raliu?...pune si tu o poza/descriere a masinii reale..chiar ar fi mai interesant

Offline Bisshoqp

• Full Member
  • Mesaje postate: 207
  • Urăsc oamenii care urăsc oameni.
    • Bisshoqp Exqpo
« Răspuns #151 : Februarie 08, 2015, 07:57:31 p.m. »
   N-a existat la 1/1, este rodul imaginației mele.
   Mașinuța o aveam dublură și am folosit ce am găsit prin casă, mai bine zis printre jucăriile celui mic, ca s-o modific și a iesit ce se vede...
Colecţia mea - Bisshoqp Exqpo

„Un colecţionar respectă alt colecţionar, indiferent de numărul sau de calitatea machetelor.”

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #152 : Februarie 08, 2015, 07:57:46 p.m. »
Nu a existat asa ceva Law, nici nu aveau la vremea aia stikere cu numere de concurs sau sponsori. Eu laud intentia lui Bishopq insa cum probabil stie si el,  mai trebuie ceva efort sa devina ceva veritabil.

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #153 : Februarie 08, 2015, 10:04:09 p.m. »
O modificare poate fi libera si creativa sau o replica a unui autovehicul la scara 1:1. Toti sau toate au inceput de undeva. Incercarea colegului nostru e meritorie. Unora le place altii o vor considera o .... .
Bisshoqp daca tie iti place ... restul sunt vorbe.
Daca are sau nu valoare ... piata va decide candva.
Eu unul te apreciez pentru ca ai incercat!
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2015, 10:44:31 a.m. de nick »

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #154 : Februarie 09, 2015, 08:38:49 a.m. »
Nu a existat Dacia 1100 de competitii construita de fabrica sau ateliere specializate dar au fost o serie de bricolaje ale Daciei 1100, nu ale Daciei 1100 S, realizate cu mare succes ce au avut performante remarcabile scoase din motorul de 1100.
Printre artizani ii amintesc pe cei mai importanti: Marin Dumitrescu, cel ce a fost deschizatorul de drum si pentru Dacia 1300 de competitii, Laurentiu Moldovan si, nu in ultimul rand, Doru Gandu.
Printre modificarile notabile sunt de remarcat chiulasa, axa cu came, usurarea ansamblului biela/piston si a volantei, modificarea galeriei de evacuare sau montarea uneia de Dacia 1300 in cazul motoarelor de Dacia 1100 realizate dupa 1970, carburatoare dublu corp, inserarea in circuitul de ulei a unui radiator de racire, inlocuirea dinamului cu alternator, montarea a doua amortizoare pe spate, ca la 8 Gordini, ventilarea fortata a franelor pe fata, roti de 13".
Cat priveste colantele publicitarea acestea erau avand in vedere ca la sfarsitul anilor '60 si inceputul anilor '70 echipa noastra nationala (ACR) concura pe masini Renault 8 Gordini iar asistenta tehnica pentru participarea in Campionatul Balcanic si la etapele Campionatului European era asigurata de catre departamentul sport a celor de la Renault. Asa ca pe masini se puteau vedea stikere cu CIBIE si ELF.
Ca altii si-au mai pus si altceva nu mai conteaza.
Alpine Renault A110

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #155 : Februarie 09, 2015, 09:05:44 a.m. »
p.s.Tot legat de colantele publicitare
In acele vremuri colante publicitare se puneau numai pe masinile lotului ACR sau ale cluburilor ale caror masini de competitii nu erau utilizate zilnic.
Ceilalti concurenti, avand in vedere ca masina de concurs era si masina familiei iar regulamentul de circulatie pe drumurile publice a autovehiculelor interziceau cu desavarsire colantele publicitare, numerele de concurs pana si o simpla banda autocolanta pe post de parasolar nu puteau avea.
Numerele erau scrise inainte de competitie cu tempera sau vopsele acrilice pentru a putea fi sterse in momentul in care autoturismul revenea pe drumurile publice.
Cat priveste machetele aici, in opinia mea, avem liberate totala si putem plasa masina in zilele noastre cand regulamentele sunt mai permisive.
Pentru "copierea" realitatii documentarea, inainte de realizarea unui model sau altul, este determinanta.
Chiar daca o "replica" a unuei masini romanesti de competitii din anii '70 pare saracacioasa, la capitolul imagine, faptul ca respecta realitatea este un plus pentru realizator.
Alpine Renault A110

Offline Bisshoqp

• Full Member
    • Bisshoqp Exqpo
« Răspuns #156 : Februarie 09, 2015, 07:09:53 p.m. »
   DoruD mulţumesc pentru informaţii.
   Mulţumesc şi celorlalţi, atât pentru critici, cât şi pentru laude/încurajări.
   După cum am mai spus, maşinuţa era dublură şi ca să fac una puţin diferită am folosit ce am avut la îndemână prin casă fără să am ca reper una reala. Nu mă apuc de modificat, am făcut câteva din simplul fap că erau dubluri, la modu' că în 20 min. una era gata. Sunt conştient că dacă vreau să iasă ceva profesionist am nevoie de ustensile şi multă practică...
    În final yo unu sunt muţumit că nu mai am două maşinuţe identice.

„Un colecţionar respectă alt colecţionar, indiferent de numărul sau de calitatea machetelor.”

Offline Bisshoqp

• Full Member
    • Bisshoqp Exqpo
|1980| Dacia 2000 DeAgostini
« Răspuns #157 : Februarie 09, 2015, 07:26:29 p.m. »
Dacia 2000 (1980) – DeAgostini

Dacia 2000 a fost un automobil creat în anii '80 pentru elita Partidului Comunist Român. Era de fapt un Renault 20 asamblat în România sub numele de Dacia 2000, fiind vopsit doar în negru sau albastru închis.
   Pe lângă dotările cu obișnuite la acea vreme în România, Dacia 2000 mai avea ca dotări geamuri electrice și scrumieră cu iluminare. Este posibil ca acest model să fi stat la baza viitoarelor Dacia 1320 și Dacia Liberta, modele apărute în anii 1988, respectiv în 1990. Motorul este de 80kw cutie de viteze automata, geamurile electrice si scaunele reglabile electric.

Sursa: Wikipedia

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»|&|««««««««««««««««««««««

Offline Bisshoqp

• Full Member
    • Bisshoqp Exqpo
|1979| Dacia 1310 Taxi Zero DeAgostini
« Răspuns #158 : Februarie 10, 2015, 06:50:07 p.m. »
Dacia 1310 Taxi Zero (1979) – DeAgostini

Made by Bisshoqp

Offline Bisshoqp

• Full Member
    • Bisshoqp Exqpo
|2006| Dacia Logan Prestige Zero – Eligor
« Răspuns #159 : Martie 02, 2015, 07:23:27 p.m. »
Dacia Logan Prestige Zero (2006) – Eligor

Made by Bisshoqp