Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 162767 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #30 : Iunie 26, 2013, 11:45:40 a.m. »
GAZ 12 ZIM in varianta Prognosis

Pasiunea mea pentru masinile clasice rusesti reiese din cate modele de 12 ZIM am facut, chiar si cele functionale ca si drezina pe linii de diverse ecartamente. GAZ 12 ZIM pe ecartament normal. GAZ 12 ZIM pe ecartament redus. De curand am mai primit doua machete, una alba si una crem, si atunci, inspirat de versiunea cu maro, bicolora, am modificat una pentru sufletul meu, asa cum am vazut prin poze. Nu au iesit ele, dungile, chiar perfecte, dar sunt multumit de lucrarea mea, mai cu seama pentru ca mi-am marit colectia!

Mai multe poze http://arin.panait.net/gaz-12-zim-in-varianta-prognosis/

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #31 : Iunie 26, 2013, 12:36:28 p.m. »
Imi place cum a iesit. Arata bine in 2 culori.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #32 : Iunie 28, 2013, 08:13:29 p.m. »
De la ruși vine GAZ-ul la Slobozia

GAZ-ul rusesc crește în exploatare la Slobozia, grație investitorului Peter Tamas din Covasna, care a trimis un nou lot de transportoare 4×4 menite să îmbunătățească condițiile grele de muncă din zona rurală a Sloboziei Mici. Vehiculele trimise se încadrează în clasa clasicelor rusești, precursoarele IMS-ului și ale lui M 461 din România.

Prezentare si detalii http://arin.panait.net/de-la-ru%C8%99i-vine-gaz-ul-la-slobozia/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #33 : Iunie 28, 2013, 08:39:35 p.m. »
Renault 5 la Slobozia Mica

Imediat dupa limpezirea stresul revolutiei, prin 1991, plecam spre alte zari. Am muncit mult acolo, in strainatati, 4 ani de zile, ca sa ma intretin in facultate. La inceput ma duceam la munca cu bicicleta, mai apoi am luat un scuter si dupa ce am cazut bine cu el, am hotarat ca e cazul sa trec la roti mai multe. Prima investitie intr-o masina a fost un R5 portocaliu, la SH, luat fara nici o problema in numai 3 ore, cu acte in regula, chiar daca la vremea aceea eram doar un emigrant amarat. Nici nu a trebuit sa stau la ghiseu la politie sa imi iau actele. Mi-au fost aduse acasa de sectoristul spaniol. M-a dus mult si m-a tinut bine aceasta masinuta, pe care o exploatam la maxim, fara sa fac la ea altceva decat sa o mai spal si sa o alimentez cu benzina. Trei ani a rulat sub talpa mea pe toate coclaurile din “judetul” Valencia! Acum a venit vremea sa imi amintesc de Buburuza mea portocalie, pentru ca tocmai am primit in dar o bijuterie aidoma celei birjerite de mine fara mila.

Macheta este un produs Altaya, aparut in Franta. Estea foarte fidel realizata, cuat executata si extrem de finuta. Arata muuult mai bine decat Buburuza originala si va sta la loc de cinste in vitrina mea, mai ales ca am tanjit mult dupa dumneaei!

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/renault-5-la-slobozia-mica/

nick

• Vizitator
« Răspuns #34 : Iunie 28, 2013, 09:43:43 p.m. »
Maestre Arin, ai o colectie splendida si modificarile pe care le faci sunt de-a dreptul spectaculoase! Felicitari!
Stiindu-te un fin modificator, poate chiar restaurator, vin cu o intrebare cu care sa te incurc. Stii cumva daca exista prin Slobozia vreo cooperativa, ceva, care sa aiba in dotare vreo instalatie de sablare si vreo baie de nichelare sau cromare? Am niste table chinezesti pe care vreau sa le readuc la gloria de odinioara, insa in Craiova nu exista asa ceva (era asa ceva la Electroputere, insa de cand l-au facut baietii destepti mall...).
Sau poate ai auzit ceva pe la cineva, oriunde in tara asta...

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #35 : Iunie 30, 2013, 08:23:23 a.m. »
Maestre Arin, ai o colectie splendida si modificarile pe care le faci sunt de-a dreptul spectaculoase! Felicitari!
Stiindu-te un fin modificator, poate chiar restaurator, vin cu o intrebare cu care sa te incurc. Stii cumva daca exista prin Slobozia vreo cooperativa, ceva, care sa aiba in dotare vreo instalatie de sablare si vreo baie de nichelare sau cromare? Am niste table chinezesti pe care vreau sa le readuc la gloria de odinioara, insa in Craiova nu exista asa ceva (era asa ceva la Electroputere, insa de cand l-au facut baietii destepti mall...).
Sau poate ai auzit ceva pe la cineva, oriunde in tara asta...
La Slobozia nu mai exista! Era candva la Combinat! Orasul asta e pe moarte! Nu mai produce decat iaurt Diami, si ala stricat! La Bucuresti sigur exista!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #36 : Iunie 30, 2013, 06:10:35 p.m. »
Dacia Unchiului Peter

O lucrare de export speciala pentru unchiul prietenului meu a fost executata conform cerintelor clientului. In aceasta macheta au fost incluse piese din trei machete diferite. Caroseria de Dacia 1300, imbunatatita cu masca faruri duble de Dacia 1304, bari, stopuri si interiorul de Dacia 1310 imbinate conform datelor de fabricatie. Barile nichelate cu tampoane si capete negre, ornamente cromate, stergatoare si oglinda cromata, ornament negru cu nichel la portbagaj, lampi pe spate de tip Dacia 1310, toate astea numai pentru a reinvia imaginea unei masini care a apartinut Unchiului Peter din Covasna! Amintiri placute!

Mai multe poze si detalii de lucru  http://arin.panait.net/dacia-unchiului-peter/

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #37 : Iunie 30, 2013, 06:14:25 p.m. »
De multe ori ma bucur ca pot sa reproduc o masina reala a unei persoane care si-o doreste cu adevarat. Imi imaginez ce senzatii si ce amintiri o sa-i trezeasca macheta respectiva pe tot restul vietii de fiecare data cand o s-o priveasca . Felicitari domnule Arin Panait! ;)
« Ultima Modificare: Iunie 30, 2013, 06:28:38 p.m. de Schumy »

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #38 : Iunie 30, 2013, 06:49:22 p.m. »
Dacia SuperNova bicolor

Inca o macheta destinata exportului a iesit azi de pe portile Atelierelor PanArin cu destinatia Covasna. Macheta este realizata dupa imaginile reale ale unui astfel de model post-revolutionar. Ea va intregi seria de personalizate IBEK SAUNE.

Vopsea argintie combinata cu brau gri mealizat si bari negre, interior gris, masca negra si lampile cu lumina alba, dau o noua fata acestei machete DeAgostini!

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/dacia-supernova-bicolor/

Offline bz58bcr

• Hero Member
  • Mesaje postate: 675
« Răspuns #39 : Iunie 30, 2013, 06:54:37 p.m. »
Frumoasa tare Dacia asta galbena. Felicitari.
Exact asa imi doresc si eu una, cu aceleasi detalii, dar verde.
Vreodata sper sa o am si cred ca tatal meu se va bucura sa-si vada batrana dacie copiata intr-o macheta scara la 1:43 :D