Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 162843 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #1110 : Octombrie 27, 2015, 06:42:45 p.m. »
Reusita bena. Am si eu macheta asta de doua ori si chiar ma gandeam la o bena pentru ea. Imi place si culoarea.

Offline Remus

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
« Răspuns #1111 : Octombrie 27, 2015, 10:52:40 p.m. »
Un topic de varf aici, mult talent si numai bijuterii!
« Ultima Modificare: Octombrie 28, 2015, 12:00:27 a.m. de remusro »
Cumpar masinute vechi romanesti.

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #1112 : Octombrie 28, 2015, 09:43:10 a.m. »
Printarea 3D este pionierat inca. Zilnic testez, incerc, fac compromisuri ca sa obtin cat de cat ceea ce vreau. Nu reusesc totdeauna, am multe de invatat. Nimineni nu a trasat inca linii de lucru clare in ceea ce priveste aceasta tehnica. Poate peste vreo 10 ani ne vom aminti de aceste zile asa cum ne amintim de Pentium I, de 286 sau 486....
Elaborarea unor norme de lucru, a unor criterii foarte bine stabilite in aceasta noua metodata este in curs. Cei cativa care s-au incumetat inca testeaza. Nu e ste usor si de aceea inca nu pot da detalii clare despre ce fac si cum fac. Nu ca ar fi mare secret, dar inca testez. De la o zi la alta apar programe noi, metode noi in transferul de date criptice de la calculator la printer. M-am apucat cal batran sa merg la trap. Nu stiu daca voi reusi sa tin pasul, dar cel putin am satisfactia ca am incercat. Nu sunt decat un amator, dar mandru de ceea ce face. Mandria e un pacat omenesc, e drept. Dar ce sa fac. Sunt si eu om.
Si reinterez, sunt constient ca lucrarile nu sunt perfecte. Nici nu am spus vreodata asta. ar eu sunt un amator. Mi-as dori sa ating perfectiunea, dar sunt constient ca asta nu se va intampla in aceasta viata. Voi continua insa lucru si voi cauta sa invat cat mai mult si sa perseverez in ceea ce fac.

http://arin.panait.net/povestea-3d-a-unei-lucrari-de-amator-fara-pretentii/

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #1113 : Octombrie 28, 2015, 10:08:17 a.m. »
Foarte interesante etapele de printare si realizare a pieselor. Sunt fascinat de aceasta noua tehnologie, care avanseaza foarte repede. Cu timpul vor avansa si imprimantele si se va imbunatati calitatea pieselor printate.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1114 : Octombrie 31, 2015, 09:48:17 a.m. »
La zi in activitatea 3D print http://arin.panait.net/la-zi-in-activitatea-3d-print/

Dupa cum spuneam, printarea 3D este pentru mine ceva nou, inedit si pentru care am facut o pasiune.

Am ajuns sa folosesc aceasta tehnologie pentru ca visul meu este sa reproduc cat mai multe camioane romanesti din seria Carpati/Bucegi. Si pentru ca multe repere sunt repetitive, comune, sunt foarte greu de facut la mana identice.

Drept urmare am ales sa invat sa proiectez si sa lucrez cu imprimanta 3D Prusa I 3 de la RoboFun. Aceasta nu este o imprimanta perfecta. Nici foarte performanta. Dar pentru pretul ei face lucruri bune si ma scuteste de mult efort. Drept urmare voi continua lucrul in acesata directie si cu aceasta tehnica.

Sunt multe tehnici in modelism, fiecare cu avantajele si cu neajunsurile sale. Daca m-am hotarat sa raman cu print 3D inseamna ca am avut motivele mele.

Iata o comparatie 02/01. Urmeaza un 0,052, maxim ce se poate obtine de la imprimanta mea.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1115 : Noiembrie 12, 2015, 06:22:47 a.m. »
Un SR DAC printat 3D http://arin.panait.net/un-sr-dac-printat-3d/

Diversificarea machetelor 3D realizate de mine trebuie sa continuie cu o serie de cabine tip SR DAC.

Dac 6135 R/RA (cunoscute si sub numele de SR-Dac) sunt aceleasi modele cu SR 113/114D, dar cu un “face-lift”, care a constat in: inlocuirea grilei si panoului frontal, cu un panou fara decupare pentru faruri si inlocuirea barei de protectie fata cu un model adaptat de la Roman – din 3 bucati si cu decupare pentru faruri. De asemenea a fost schimbata si cutia de viteze cu AK 5-35, cu 5 trepte nesincronizate. In ultimii ani de fabricatie, capotajul a fost modificat, fiind fabricat din fibra si devenind rabatabil. (sursa Automobile Romanesti).

Iata acum un camion basculanta de tipul celor folosite in agricultura pe vremuri.

Ca tot se poarta treaba cu “macro” , am zis si am facut, vorba aceea, pe barba mea, poza frontala a machetei SR DAC scara 1/43 aflata in lucru.

Urmeaza argintarea farurilor si ma gandesc sa folosesc staniol sau folie de aluminiu de gatit. Sper sa imi iasa.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1116 : Noiembrie 12, 2015, 07:07:01 a.m. »
SR DAC – parcul de toamna http://arin.panait.net/sr-dac-parcul-de-toamna/

Asadar sa trecem pe diesel.

In aceasta prezentare iata seria scurta de SR DAC scara 1/43, realizata prin procedeul de printare 3D cu imprimanta Prusa I3 de la RoboFun Romania.

Sasiul a  suferit cateva imbunatatiri si adaptari. La fel si bena pe care am reproiectat-o cu nervurile si intariturile de sub ea. Bara este una noua, proiectata de colegul Vali Popescu. La fel si masca frontala specifica acestui model.

Pentru faruri am incercat diverse modalitati de reproducere pana am ajuns la un model care mi s-a parut cat mai realist.

Din pacate lucrarile nu au mers atat de repede si de bine precum doream. Sanatatea asta…. e singurul lucru ce mai conteaza. In rest sunt numai chestii inutile.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1117 : Noiembrie 24, 2015, 05:56:19 a.m. »

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
« Răspuns #1118 : Noiembrie 24, 2015, 10:26:36 a.m. »
Foarte multa cautare, documentare, experimentare, munca depusa, daruire si pasiune p`aici!
Iar rezultatele: WOW!

Felicitari! Foarte frumoase miniaturile la scara a modelelor din seria SR cat si variantele DAC si “face-lift”, atat benzinarele cat si camioanele cu “motorizari” diesel, combinatiile de culori sunt inspirat alese, foooarte  greu as putea sa aleg numai una.
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1119 : Noiembrie 24, 2015, 01:42:07 p.m. »
Multumesc!