Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 163444 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16547
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #850 : August 05, 2014, 06:55:00 p.m. »
Frumos, imi place! ;)

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
« Răspuns #851 : August 06, 2014, 12:58:01 a.m. »
superrrrrrrr

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #852 : August 13, 2014, 01:13:05 p.m. »
DAC 112 – începutul e greu

13 AUGUST 2014
Pe urma, e si mai greu. Si daca mi-am imaginat ca e usor sa faci un autobuz la scara 1/43, chiar si unul cu muchii drepte si aproape cubic, ei bine, m-am inselat amarnic. Ce e greu, nu e usor…! De aceea, cu atat mai mult respect munca celor doi pionieri in ale autobuzelor, domnii Nicu Birsan si Oleco! Daca la camioane, ce e inauntru nu e greu de stilizat si de facut, la autobuze totul este vizibil. Practic este de doua ori mai greu pentru ca trebuie sa proiectezi in asemenea fel incat sa nu se vada erorile, lipiturile, intariturile si adaptarile. Machete din hartie faceam de pe vremea cand purtam cravata rosie cu tricolor. Nu e mare bagatela, dar un autobuz cu geamuri transparente imense, nu te lasa a face erori si orori pe care sa le ascunzi la interior. De bine, de rau, am inceput. Sa vedem daca si termin… onorabil!

Mi-am dorit foarte tare sa fac aceasta macheta functionala, pentru sufletul meu. Problemele tehnice legate de spatiu restrans disponibil m-au facut sa las deocamdata automatizarea si sa trec la caroseria propriuzisa. Mare dandana. Materialul sensibil, scara redusa, nu lasa loc de tremuratul mainii si de erori!

Multumesc pentru like pe blog http://arin.panait.net/dac-112-inceputul-e-greu/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #853 : August 13, 2014, 01:20:51 p.m. »
Volvo truck 1/50

13 AUGUST 2014
Tocmai a sosit posta priori! Cu ditamai camionul Volvo scara 1/50. Remorca este din metal si ea. Grea si solida. Am lipit oglinzile la locul lor si dupa o mica sedinta foto, pe raft la expozitie.

Multumesc pentru like pe blog http://arin.panait.net/volvo-truck-150/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #854 : August 13, 2014, 01:24:53 p.m. »
Machetele de Sibiu

11 AUGUST 2014
Inca doua machete sunt gata sa fie livrate la Sibiu. Un Oltena cu interiorul imbunatatit si o Dacia Solenza TAXI de Sibiu. Ceva mai dificil cu printurile caci imprimanta mea Lexmark pe cerneala nu are rezolutie buna si cerneala e pe sfarsite. Era superba o imprimanta laser color, dar astea sunt vise taica… E singura problema care duce la scaderea notei lucrarilor… decalurile.

Mai multe poze http://arin.panait.net/machetele-de-sibiu/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #855 : August 13, 2014, 01:31:37 p.m. »
Machetele de Iasi

11 AUGUST 2014
Un bun prieten din Iasi este gata sa primeasca cele trei machete 1/43 pe care le-am lucrat pentru el prin tunarea unor piese DeAgostini conform comenzii.  ARO 244 Politia, Dacia 1300 ACR de Iasi si Dacia 1300i Taxi de Bucuresti.

Multumesc pentru like pe blog http://arin.panait.net/machetele-de-iasi/

Online OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #856 : August 13, 2014, 02:41:31 p.m. »
DAC 112 – începutul e greu

13 AUGUST 2014
Pe urma, e si mai greu. Si daca mi-am imaginat ca e usor sa faci un autobuz la scara 1/43, chiar si unul cu muchii drepte si aproape cubic, ei bine, m-am inselat amarnic. Ce e greu, nu e usor…!

Cunosc sentimentul. E munca de sisif, lucrul la interior, deoarece trebuie sa fie totul aproape perfect (in totalitate nu va fi niciodata).

Mi-am dorit foarte tare sa fac aceasta macheta functionala, pentru sufletul meu. Problemele tehnice legate de spatiu restrans disponibil m-au facut sa las deocamdata automatizarea si sa trec la caroseria propriuzisa. Mare dandana. Materialul sensibil, scara redusa, nu lasa loc de tremuratul mainii si de erori!

Functionala o poti face. Din cate vad, ai plecat cu podeaua finala din start, ceea ce nu-ti da posibilitatea sa pui motoras sau alte chestii. Incearca sa faci podea intermediara de 2 mm de care sa prinzi toate sistemele de care ai nevoie pentru a o face functionala, chiar daca atunci cand intorci macheta cu "fundul in sus", se vede motorasul sau ce ai mai pus pe acolo.

Poti sa ascunzi "motorizarea", facand capacele de vizitare, functionale (slabind insa rigiditatea peretilor).
Personal, iti recomand pentru inceput sa faci directia functionala mecanic si cam atat.

Succes!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #857 : August 13, 2014, 05:04:06 p.m. »
Am plecat asa de jos pentru ca fac podea dubla, una la sasiu cu motorizarea si alta peste cu scaune si interior
inca ma gandesc cum fac cu vopseaua, geamurile, barile... etc. E ceva mai complicat decat mi-am imaginat, dar nu ma las. Il fac caci de mult visez la el.

Online OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #858 : August 13, 2014, 05:20:18 p.m. »
Dupa cum spuneam, succes!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #859 : August 14, 2014, 05:55:27 p.m. »
DAC 112 – nici continuarea nu-i ușoară

14 AUGUST 2014
Tovarașul Prim și tovarășa Vice au înfaptuit o vizită de lucru la Atelierele Pan Arin pentru a vedea in ce stadiu se afla lucrarile la autobuzul comandat de Guvernatorul de Sloboxia, domnul Pere Stroica. Dânșii s-au arătat foarte încântați, dar au subliniat imperativitatea urgentării lucrărilor astfel încât începutul de an școlar să nu surprindă Intreprinderea de Transport Locala Sloboxia nepregatită pentru transportul public de dimineață. Tovarășul Prim, dl. Hriberca a dorit sa sublinieze harnicia cu care muncitorii lucreaza chiar si in regim de canicula si a  oferit 10 bidoane cu apa plata de Sloboxia din rezerva nationala de partid si de stat! Muncitorii emotionati au ovationat uraaa prelungit! Numai Gigi de la scularie nu striga nimic. Intrebat de un baiat cu ochii albastri de ce nu striga, el a explicat in soapta ca e ragusit de la meci, dar a asigurat ca are ura in suflet chiar daca nu o poate striga!

Mai multe poze http://arin.panait.net/dac-112-%E2%80%93-nici-continuarea-nu-i-u%C8%99oara/