Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 162763 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #530 : Decembrie 04, 2013, 08:46:47 a.m. »
Proiectul Autospeciala de pompieri

De ceva vreme am demarat un proiect drag sufletului meu. O masina de care ma leaga niste amintiri colosale. Pentru inceput se lucreaza in calculator la fetele machetei. Am adunat suficiente imagini pentru a obtine un proiect cat mai aproape de realitate. Voi combina cabina si sasiul de la macheta frigoriferei, rotile si alte accesorii. E un proiect abitios si vreau sa iasa perfect. Dea ceea am intarziat usor cu el. Sunt multe repere specifice pe care trebuie sa le gasesc. Atat fizic cat si ca imagini unde este cazul, ca sa fie reproduse fidel. Sper ca in curand sa prezint imagini de la primele lucrari de montaj. Inca e de munca pe calcularor si starea de sanatate ma cam tine pe loc. E drept ca sunt prins si in alte lucrari, dar incerc sa ma descurc cu cate putin la fiecare.

Va voi tine la curent pe blog http://arin.panait.net/proiectul-autospeciala-de-pompieri/

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #531 : Decembrie 04, 2013, 05:22:47 p.m. »
Sa vedem ce va iesi...

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #532 : Decembrie 09, 2013, 09:11:33 a.m. »
TV 35 FSR semi-trailer

TV-35 au intrat in productie din anul 1983, ca derivate ale modelelor TV-12 si TV-14, acestea fiind dotate cu roti jumelate la axa spate (1985), marind sarcina utila la 1900 kg. Erau echipate cu motorul D 127 de 68 CP sau cu varianta acestuia, avand cursa pistonului marita, ce dezvolta o putere de 85 CP. (Informatii de pe situl Automobile Românești).

Pasiunea mea pentru automobilele vechi romanesti, masini care mi-au incantat copilaria, adolescenta si tineretea, ma determina la fiecare lucrare a mea sa abordez cate un model care a facut istorie si care este aproape necunoscut pentru generatiile post-revolutionare. Acestea nu au fost masini prea performante in comparatie cu ce circula azi in tara noastra, dar au fost masini create de ingineria romaneasca, in conditiile impuse de regimul comunist, de austeritate, de economie, de compatibilitate a pieselor, de rezistenta la uzura si de utilizare a industriei autohtone in totalitate. Asa cum au fost, bune/rele, aceste masini au tinut economia tarii in picioare, au asigurat traiul romanilor si functionalitatea integrala a industriei romanesti. Drept urmare, isi merita locul in panoplia Masinilor de Legenda din Romania.

Toata povestea si mai multe poze http://arin.panait.net/tv-35-fsr-semi-trailer/

Offline Geo73

• Hero Member
  • Mesaje postate: 545
« Răspuns #533 : Decembrie 09, 2013, 09:37:54 a.m. »
TV 35 FSR semi-trailer

TV-35 au intrat in productie din anul 1983, ca derivate ale modelelor TV-12 si TV-14, acestea fiind dotate cu roti jumelate la axa spate (1985), marind sarcina utila la 1900 kg. Erau echipate cu motorul D 127 de 68 CP sau cu varianta acestuia, avand cursa pistonului marita, ce dezvolta o putere de 85 CP. (Informatii de pe situl Automobile Românești).

Pasiunea mea pentru automobilele vechi romanesti, masini care mi-au incantat copilaria, adolescenta si tineretea, ma determina la fiecare lucrare a mea sa abordez cate un model care a facut istorie si care este aproape necunoscut pentru generatiile post-revolutionare. Acestea nu au fost masini prea performante in comparatie cu ce circula azi in tara noastra, dar au fost masini create de ingineria romaneasca, in conditiile impuse de regimul comunist, de austeritate, de economie, de compatibilitate a pieselor, de rezistenta la uzura si de utilizare a industriei autohtone in totalitate. Asa cum au fost, bune/rele, aceste masini au tinut economia tarii in picioare, au asigurat traiul romanilor si functionalitatea integrala a industriei romanesti. Drept urmare, isi merita locul in panoplia Masinilor de Legenda din Romania.

Toata povestea si mai multe poze http://arin.panait.net/tv-35-fsr-semi-trailer/

LIKE.
« Ultima Modificare: Decembrie 09, 2013, 10:09:17 a.m. de remusro »

Offline darkbrother

• Full Member
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #534 : Decembrie 09, 2013, 11:55:56 a.m. »
place mine mult   :)

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #535 : Decembrie 11, 2013, 07:47:34 a.m. »
TV Cisterna – corectura

Realizata in vara lui 2012, http://arin.panait.net/tv-12f-cisterna-peco/ macheta TV cisterna avea neajunsul esaparii incorecte. La vremea aceea am omis un amanunt, si anume acela ca la masinile cu potential inflamabil, esaparea era modifcata astfel incat sa elimine gazele fierbinti undeva in fata, sub cabina, catre axa drumului. Ieri, prilej de verificare la TV-uri, moment in care am dispus lucratorilor Atelierelor PanArin sa corecteze aceasta eroare, fapt implinit imediat!

Va invit sa vizitati si blogul http://arin.panait.net/tv-cisterna-corectura/ pentru un like daca va place!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #536 : Decembrie 11, 2013, 08:07:20 a.m. »
Tatra 613 DeAgostini

Ieri, a poposit prin intermediul unui bun amic, in colectia Prognosis si un exemplar al ultimei aparitii deagostiniene, Tatra 613. Desi nu am vazut in realitate niciodata aceasta masina, macheta chiar imi place. Nu sunt fan Tatra, dar macheta mi se pare chiar reusita in comparatie cu alte deagostinuituri chinuite. Cel putin exemplarul ajuns la mine este curat lucrat, fara bavuri si pete de lipici. Apreciez oglinzile nichelate (nu bronz/aluminiu), stopurile colorate corespunzator si ornamentele pozitionate la locul lor. S-ao omis totusi chederele la parbriz/luneta precum si fantele innegrite la aerisile de pe capote. Nici geamul triunghiular nu are despartitorul vopsit… In rest este simpatica! Multumesc Doru pentru donatie!

Mai multe imagini http://arin.panait.net/tatra-613-deagostini/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #537 : Decembrie 11, 2013, 01:32:09 p.m. »
TV 35 FSR semi-trailer (detaliu de temperament)

Un vehicul lung, pentru drum lung, cu un timp lung de lucru, pe masura! Rezultatul? Inca un unicat marca Prognosis!

Astazi, iata ca  ”am apucat” sa definitivez si aceasta lucrare destul de laborioasa, ale carei inceputuri sunt povestite detaliat in primul episod. Pentru ca nu am mai avut roti, la capul tractor am lasat fara jumelare puntea din spate. Cand vom avea roti vom schimba cu jumelate. Astazi s-a lucrat pe detalii, detalii de temperament. Masina chiar arata vulcanic, asa cum sunt si eu. Un incepator nesfarsit! Nu ajunge o viata sa poti invata si aplica tot ceea ce vrei sa inveti si sa faci. De multe ori, (de cele mai multe ori), nu imi ajung banii pentru cate vreau sa “apuc” sa fac in cate zile mi-au mai ramas!

Asa ca, din putinul pe care l-am avut, am inchegat inca un proiect la care visam de multa vreme. Capul tractor a ramas de moda veche. Masca cea noua o voi amplasa pe alt vehicul aflat in lucru. Sper sa “apuc” sa-l termin si pe acesta! Pana atunci, va las sa va rasfatati cu noua mea realizare. Daca va place, nu va sfiiti sa dati un like pe blog. Poate sa lasati si un comentariu! Va multumesc!

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/tv-35-fsr-semi-trailer-detaliu-de-temperament/

Offline TzucuNY

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
« Răspuns #538 : Decembrie 11, 2013, 11:58:38 p.m. »
A ieșit bine, felicitări!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #539 : Decembrie 12, 2013, 06:38:39 a.m. »