CT 02 GKJ
http://arin.panait.net/ct-02-gkj/Astazi am iesit din priza BUCEGI pentru o zi de amintiri… Nostalgia m-a cuprins aseara cand am desfacut coletul din Germania. Stiam ca aduce ceva ce imi doream de mult. Cea mai indragita dintre masinile pe care le-am avut. Un CITROËN C15 rosu ca focul.
Asadar am trecut la fapte pentru a transforma macheta de jucarie in ceea ce trezea amintiri in mintea mea. Am sters inscrisurile de pe ea si am analizat ce trebuia sa modific. Masinuta era practic o jucarie, mai putin o piesa de colectie. Avea oglinzile lipsa si un decupaj patrat in geamuri acolo unde trebuiau sa fie oglinzile. Fara discutii, prin metode specifice, am decupat geamurile ciudate si am montat alte geamuri intregi. Am montat de asemeni si un stergator de parbriz adecvat. La faruri am vopsit partea de semnalizare exact asa cum era la masina mea. Am facut chedere la toate geamurile si la duba am imitat separatorul de geamuri, pentru ca unul din ele culisa pentru aerisire.
Lampile din spate au fost si ele colorate corespunzator. Dintr-o toba de Dacia DeAgostini am facut esaparea. Am suflat jantele cu argintiu. La interior am adaugat podea unde lipsea si am facut cutia de mascare dintre scaune, pe care am montat schimbator de viteze si frana de mana. Am confectionat si canapeaua din spate si apoi am vopsit in doua nuante de gri interiorul, asa cum era in realitate. Am scos girofarul si dupa ce am acoperit gaura ramasa am revopsit plafonul. Din bolduri si oglinzi printate 3D la RoboFun, am facut oglinzile cu brate mari asa cum avea masina originala. La final am inscriptionat numerele de inmatriculare. Masina mai avea niste inscrisuri cu capacitatea de carat si alte informatii utilitare, dar pe care le voi printa cand va sosi noua imprimanta laser intrucat au litere foarte mici si trebuie rezolutie buna la printare, pe care LexMark-ul meu vechi nu o poseda.