DAC 112 – începutul e greu
13 AUGUST 2014
Pe urma, e si mai greu. Si daca mi-am imaginat ca e usor sa faci un autobuz la scara 1/43, chiar si unul cu muchii drepte si aproape cubic, ei bine, m-am inselat amarnic. Ce e greu, nu e usor…! De aceea, cu atat mai mult respect munca celor doi pionieri in ale autobuzelor, domnii Nicu Birsan si Oleco! Daca la camioane, ce e inauntru nu e greu de stilizat si de facut, la autobuze totul este vizibil. Practic este de doua ori mai greu pentru ca trebuie sa proiectezi in asemenea fel incat sa nu se vada erorile, lipiturile, intariturile si adaptarile. Machete din hartie faceam de pe vremea cand purtam cravata rosie cu tricolor. Nu e mare bagatela, dar un autobuz cu geamuri transparente imense, nu te lasa a face erori si orori pe care sa le ascunzi la interior. De bine, de rau, am inceput. Sa vedem daca si termin… onorabil!
Mi-am dorit foarte tare sa fac aceasta macheta functionala, pentru sufletul meu. Problemele tehnice legate de spatiu restrans disponibil m-au facut sa las deocamdata automatizarea si sa trec la caroseria propriuzisa. Mare dandana. Materialul sensibil, scara redusa, nu lasa loc de tremuratul mainii si de erori!

Multumesc pentru like pe blog
http://arin.panait.net/dac-112-inceputul-e-greu/