Autor Subiect: Law eGarage  (Citit de 10857 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Law

• Administrator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1714
    • AurosWorld
Re: Law eGarage- Altaya: Camion ROMAN 10.215 Salubritate
« Răspuns #30 : Iunie 11, 2014, 10:17:42 p.m. »
Altaya: Camion ROMAN 10.215 Salubritate, scara 1:43

Macheta face parte din colectia Camions d’autrefoise din Franta si este la scara 1:43 (aprox 20 cm). Este a doua macheta a unui camion Roman, dupa modelul de camion frigorific Roman 10.FFP.1 aparut in colectia din Germania acum 2 ani.

Nume: ROMAN 10.215
An model real: 1971-89
An fabricatie: 2014

http://autosworld.eu/2014/06/11/altaya-camion-roman-10-215-salubritate-scara-143/

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16549
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Law eGarage
« Răspuns #31 : Iunie 11, 2014, 10:20:26 p.m. »
Mda, vad ca imi faci sange rau cu aceasta macheta. :'(  Abia o astept!

Offline Remus

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
« Răspuns #32 : Iunie 12, 2014, 09:42:48 a.m. »
Nu se poate ce realistic arata. :o
Cumpar masinute vechi romanesti.

Offline Law

• Hero Member
    • AurosWorld
« Răspuns #33 : Iunie 12, 2014, 11:31:15 a.m. »
Da, nici eu nu mă asteptam sa arate asa bine, vopsire impecabila,....se mai putea lucra putin la debavurarea pieselor din plastic, însă per total e o macheta de 9,5, iar pt pretul asta nota 11.

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #34 : Iunie 12, 2014, 12:35:01 p.m. »
Nu am cumparat inca macheta dar din poze observ ca lipsesc unele mici detalii ale modelului 1:1. Clar, nu din cele importante dar lipsesc. Asa la repezeala ar fi numarul de buloane de la roata. Majoritatea ROMAN au 8 si nu 6.
E meritoriu ca cineva acolo promoveaza autovehiculul romanesc ca si replica la scara, in colectii internationale si pentru asta ... MULTUMIM !
Compromisul pret calitate este CORECT.
Ma bucur ca a aparut si sper sa gasesc buget sa o cumpar  ;) :) :)
« Ultima Modificare: Iunie 12, 2014, 12:59:38 p.m. de buruceagga »

Offline Law

• Hero Member
    • AurosWorld
« Răspuns #35 : Iunie 21, 2014, 03:53:50 p.m. »
something old....

something cute...

Offline Schumy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #36 : Iunie 21, 2014, 04:11:33 p.m. »
Laurentiu , ce ai facut frate , ti-ai luat-o si tu , nu te-ai putut abtine? Te-a imbolnavit Mihai si pe tine? :D

Offline Law

• Hero Member
    • AurosWorld
Bugatti 57 SC Corsica Roadster, 1938 Unpainted, 1:18 CMC
« Răspuns #37 : Decembrie 11, 2014, 12:43:04 p.m. »
Istorie.

Colonelul britanic Godfrey Giles a decis sa-si achizitioneze in 1937 sasiul unui Bugatti 57S (no 57593) pentru a-l transforma intr-un roadster mult visat. Fratele colonelului Eric Giles este cel ce a proiectat carosieria, iar modificarea masinii a fost facuta de catre un carosier britanic Corsica, specializat in personalizarea modelelor Bugatti. Astfel s-a nascut aceasta frumusete, care a fost inregistrata oficial in 1938 cu numarul de inmatriculare “GU7”.

Deoarece masina a intampinat ceva probleme la motor, cei de la Corsica au decis sa-i schimbe compresorul si supapele, astfel denumirea modelului a devenit Bugatti 57 S(C) Corsica Roadster, unde “C” vine de la compresor.

In 1939 masina a fost vanduta lui Herman H Harjes care in 1950 a vandut-o lui W.A.L. Cook. La randul sau Cook a vandut-o repede lui A Erwin Goldschmidt care dupa ce a murit in 1970, masina s-a vandut catre Richard Paine pentru ca la inceputul anilor 80 sa ajunga la colectionarul John Mozar.

De John se leaga cea mai importanta parte a istoriei acestui model, care dupa ce a cumparat aceasta masina a trecut-o printr-un proces complet de restaurare si de customizare. La sfarsit munca i-a fost rasplatita, reusind ca in 1998 sa castige titlul de “Best of Show la prestigiosul concurs Pebble Beach Concours d’Elegance.

Detalii tehnice:
- motor 3.257 cmc
- Putere: 200 CP la 5.500 tr/min
- Viteza max: 200 km/h
- Lungime: 4,51 m

Macheta

Dupa succesul inregistrat de modelul Bugatti Type 57 SC Atlantic, 1938, CMC a fsot contactat de Bugatti Automobiles S.A.S, pentru realizarea unei replici exclusiviste a celebrului model Corsica.

Dupa cativa ani de studii, analize si masuratori a masinii puse la dispozitie de John Mozar, CMC a reusit o reproducere fidela si de inalta clasa a acestui extraordinar model Bugatti.

Date Model
Denumire: Bugatti 57 SC Corsica Roadster, 1938 Unpainted
Cod: M-134
Producator CMC
Editie limitata 1000 exemplare.

1780 de piese individuale asamblate manual dau forma acestei machete exemplare. Cu nenumarate piese mobile de la capote, usi, directie functionala, roti detasabile, suspensie functionala pe foi de arc, pana la deschiderea busonului radiatorului sau sistemul de inchidere a usilor sau portbagajului.

Desi versiunea de serie a acestei machete este reproducerea exacta a masinii reale in culoarea albastru inchis, eu am optat pentru o versiunea limitata, nevopsita (doar lacuita), lucru ce scoate si mai mult in evidenta micile detalii ale acestei lucrari de arta in demeniul machetelor auto.

http://autosworld.eu/2014/12/11/bugatti-57-sc-corsica-roadster-1938-118-cmc/

Galerie foto

« Ultima Modificare: Decembrie 13, 2014, 11:14:14 p.m. de mirci »

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #38 : Decembrie 11, 2014, 12:57:11 p.m. »
ce detalii.... nu stiu unde sa ma uit mai intai. farurile sunt perfecte, bordul lucrat bine.... frumusete de macheta.

Offline Remus

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
« Răspuns #39 : Decembrie 11, 2014, 03:06:01 p.m. »
Opera de arta.

Ciudat ca o poti achizitiona nevopsita, dar cat de interesant intr-adevar sa vezi lucratura de metal. Mie interiorul atat in zona scaunelor/bord cat si in portbagaj imi place in mod deosebit. Multa atentie la detalii.

O prezentare excelenta, Law.
Cumpar masinute vechi romanesti.