Autor Subiect: TRENULETUL ELECTRIC - Eaglemoss_Romania  (Citit de 66460 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bonygy

• Full Member
  • Mesaje postate: 212
Re: TRENULETUL ELECTRIC - Eaglemoss_Romania
« Răspuns #140 : Martie 01, 2016, 03:26:36 p.m. »
Este important? Cu putina imaginatie se pot marca "1" sau "2" sau transforma si in cusete, vagoane de dormit, etc.

Offline RUA

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2424
  • A fi om e lucru mare; a fi domn e o-ntamplare...
« Răspuns #141 : Martie 01, 2016, 03:51:14 p.m. »
Poti face si vagon restaurant 

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #142 : Martie 01, 2016, 04:42:51 p.m. »
In principiu se oate face orice tip de vagon, mai putin cel de Orient Express din poza lui RUA - alta configuratie, alte dimensiuni, alta alternanta plin/gol, alt acoperis, alta forma a capetelor, alte boghiuri, alt sasiu, etc., etc.
Am spus "in principiu" deoarece teoria da voie dar practica si asimilarea cu ceva din realitate nu. Fantezist poate iesi orice asa cum este si vagonul de la revista care, interesant au ba, nu are wc-uri.

Spoor la transformari!

p.s.Legat de compatibilitatea liniilor de la revista cu altele de la alti producatori sper sa am maine un raspuns.
Nu am linia din revista dar o are un coleg.
Poate fac si ceva poze pentru edificare.
Varianta cu clipsuri de adaptare pentru linii ce au sinele de diferite inaltimi nu este rea dar trebuie vazut daca pe linia cu sina mai joasa buza bandajului rotilor nu "tacane" pe tirfoane.
Alpine Renault A110

Offline andreicirjan

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 380
  • Pasiunea nu tine cont de varsta!
« Răspuns #143 : Martie 01, 2016, 04:48:17 p.m. »
Eram curios ce pot face cu ele, am mai gasit azi 4 vagoane si le-am cumparat, in total am 5 bucati.
Clasa 1, 2, 3, Business si un vagon restaurant :)

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #144 : Martie 01, 2016, 05:28:22 p.m. »
interesant au ba, nu are wc-uri.
S-au gandit ei ca nu ar avea nevoie. Pe diorama revistei, trenul ajunge repede in gara, calatorii se pot abtine putin.

Offline RUA

• Hero Member
« Răspuns #145 : Martie 01, 2016, 05:33:30 p.m. »
DoruD, totul sa poate transforma.
Locomotivele C.F.R  :) mi se pareau cele mai ok.

Offline RUA

• Hero Member
« Răspuns #146 : Martie 01, 2016, 05:35:37 p.m. »
interesant au ba, nu are wc-uri.
S-au gandit ei ca nu ar avea nevoie. Pe diorama revistei, trenul ajunge repede in gara, calatorii se pot abtine putin.
;D ;D ;D tare
Este foarte posibil sa fie Intercity  ;)

« Ultima Modificare: Martie 01, 2016, 05:49:08 p.m. de RUA »

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #147 : Martie 01, 2016, 06:27:40 p.m. »
DoruD, totul sa poate transforma.
Locomotivele C.F.R  :) mi se pareau cele mai ok.

Da, poate asa ar fi normal.
Revista pentru Romania modele romanesti numai ca Tillig nu mai face 060DA, Amintiri Feroviare nu mai face 060EA iar LDH-urile sunt construite, de la zero, de cativa pasionati de trenuri de la Oradea si Braila. Scuze daca am omis pe cineva dar nu-i stiu pe toti. Asa ca de unde matrite?
Cu vagoanele ar fi fost mai simplu deoarece pe liniile romanesti circula vagoane utilizate si fabricate in alte tari europene dar ... alegerea revistei este alegerea revistei.
In rest ... totul se poate transforma dar cu foarte multa munca si pe baza unei documentatii "beton".
Eu ma chinui de cativa ani, impreuna cu doi prieteni, sa facem niste "amarate" de vagoane Bmd/clasa a doua tip salon, pe doua osii si nu prea reusim sa-i dam de capat.
Sambata merg sa iau ultima varianta imprimata 3D.
Poate de data asta ... cine stie?
Altii, mai indemanatici, nu putini, din Romania, au reusit sa fac vagoane si locomotive la 1:87, exemplare de concurs, noi inca nu.
De aceea spun ca in principiu/teoretic orice este posibil.
Ma "chinui" cu modelismul de multi ani si unele imi ies altele nu.
Vagoanele, inca, nu mi-au iesit.

Spoor la colectionat si la modelit!

p.s.Apropo! Am vazut ce a oferit ultimul numar. Nu sunt rau dar cele doua tiparituri fac parte din alt film nu din cel al constructiei unei diorame CF.
Poate ca achizitionarea casuteleor - una la doua numere daca nu ma insel - poate merita avand in vedere pretul si ce se mai ofera pe langa dar restul nu prea.
Pana si felinarul este la alta scara decat 1:87. Bine macar ca este functional.
Macazul nu stiu ce actionare are ca nu este nici cal nici magar. Are mecanismul, ma rog 50% din el, de la PIKO dar nu are locasurile de fixare ale electromagnetului pe traverse. Are, in schimb, o gaura pe traversa mobila a celor doua ace ceeace inseamna ca merge montat un mecanism de la Tillig sau Conrad.
Ei, am impresia ca v-am plictisit destul si sper sa nu va suparati pentru interventii dar cred ca anumite lucruri, ca ne plac, ca nu ne plac, trebuie spuse. Nu de alta dar sa nu se creada, ma refer la cei de la revista, ca nu stim cu ce se mananca trenurile miniatura si ca nu facem diferenta intre moft, aburit/pacalit, colectionar si/sau machetist. Asta ca sa nu spun mai  multe si sa se considere atac la revista   :o

Spoor!
Alpine Renault A110

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #148 : Martie 01, 2016, 09:37:41 p.m. »
Macazul nu stiu ce actionare are ca nu este nici cal nici magar. Are mecanismul, ma rog 50% din el, de la PIKO dar nu are locasurile de fixare ale electromagnetului pe traverse. Are, in schimb, o gaura pe traversa mobila a celor doua ace ceeace inseamna ca merge montat un mecanism de la Tillig sau Conrad.
Macazele (cred ca vor fi 2 sau 3) in diorama, nu vor fi vreodata electrice, ci manuale. LA parghiile acelea de plastic se vor atasa niste mici manete (mai bine zis cursoare liniare) cu care vei schimba linia. Nici macar nu cred ca vor arata ca cele vechi din realitate...

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #149 : Martie 01, 2016, 10:46:23 p.m. »
Ei, in cazul acesta este nevoie de ceva conditie fizica avand in vedere ca doua sunt pe partea opusa trafului de alimentare  :)
Alpine Renault A110