Autor Subiect: TRENULETUL ELECTRIC - Eaglemoss_Romania  (Citit de 66384 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RUA

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2424
  • A fi om e lucru mare; a fi domn e o-ntamplare...
Re: TRENULETUL ELECTRIC - Eaglemoss_Romania
« Răspuns #80 : Februarie 21, 2016, 03:10:47 p.m. »
Dar de ce esti asa curios, ma rog?

Offline bonygy

• Full Member
  • Mesaje postate: 212
« Răspuns #81 : Februarie 21, 2016, 03:45:49 p.m. »
Ca fapt divers. Sa stiu daca merita sa ma arunc si eu. Sau cu banii aceia (380 lei + 50) sa iau 3 locomotive + un disp de comanda.

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #82 : Februarie 23, 2016, 07:57:41 p.m. »
Buna seara,

Cu tot respectul, zic ca inainte de a face tot felul de afirmatii despre mari inventii, vagoane puse pe piata in alte tari, cuple, sisteme de functionare si cam tot ce tine de lumea trenurilor in miniatura, inclusiv preturi si calitate mai trebuie citit putin.
Nu de alta dar apar informatii eronate sau stiri "bomba" care nu prea au niciun rol informal sau educativ la acest subiect.

Alpine Renault A110

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #83 : Februarie 23, 2016, 08:14:13 p.m. »
OK... Acum te rugam (fara sa ironizam cumva) sa dezvolti putin, sa pricepem si noi mai in amanunt.
Multumim.

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #84 : Februarie 23, 2016, 08:21:43 p.m. »
Daca intrebarile sunt punctuale poate reusim sa dezvoltam subiectul legat de trenulete, daca sunt generale nu.
Alpine Renault A110

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #85 : Februarie 23, 2016, 08:47:04 p.m. »
Inainte de a formula intrebari, asteptam explicatii despre postarea anterioara...

Offline DoruD

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #86 : Februarie 24, 2016, 12:20:30 a.m. »
Nu am ce explicatii sa dau despre postare.
Ea spune exact ce am spus.

Revenind la Hornby, cuple si modele
Nu stiu ce mare inventie a facut Hornby dar poate-mi explica cineva.
Din ce scrie pe acolo, ce am inteles si eu cu ajutorul GT-ului, se pare ca a tot colaborat cu alte firme de prin Europa ca sa faca ceva.
Legat de sistemul de cuplare lucrurile nu sunt chiar asa de grave cum sunt prezentate in atentionare.
Comparatia “cuple Mehano vs Eaglemoss” este irelevanta si nu constituie niciun pericol pentru cei care cumpara material rulant de la unii sau de la altii si in aceiasi masura de la Roco, Piko, Fleischmann, Tillig sau mai stiu eu care firma europeana deoarece ce vedeti in poze si gasiti in cutiile cu material rulant sunt in conformitate cu norma NEM 360, a Federatie Europene de Modelism Feroviar, privind sistemul de cuplare standard al modelelor 1:87 H0.
Ca in aceiasi cutie puteti gasi si accesorii pentru sistem de cuplare apropiata, NEM 352 a aceleiasi federatii, este un plus pentru producator – vezi modelul de deasupra pozei cuplei Eaglemoss – in cazul prezentat o cupla Fleischmann.
Cupla din dreapta este o cupla pentru material rulant american si este in conformitate cu normele NMRA.
Daca va uitati mai atent o sa observati ca pinii de legatura ai celor doua cuple sunt la fel. In concluzie cuplele se pot pune atat pe material rulant american cat si pe cel europena cu conditia sa existe portcupla universala.
La modelele de vagoane din revista cupla este fixa si sunt necesare modificari pentru a putea monta sistemul de cuplare apropiata sau a monta alt tip de cupla.
Orice cupla ar avea materialul rulant, NEM sau NMRA, cuplarea se face automat iar decuplarea manual.
Pentru decuplare exista decuplatoare, segmente de linie prevazute cu o parghie de decupare actionata manual sau electric si, evident, cuple digitale ce se cupleaza automat si se decupleaza conform comenzii manuale de la statia digitala/telecomanda sau automat daca trenurile sunt dirijate cu ajutorul calculatorului prin intermediul unui program.
Cat priveste materialul rulant din diferite tari, oferit prin revista, depinde de cerintele celor de acolo. Oricum modelele sunt din clasa superhobby, vagonul de la noi nu are nicio legatura cu ceva real, interiorul este ceva fantezist, cel din UK este la scara 1:78 desi ruleaza pe ecartament H0. Nu am cautat, nu m-a interesat, sa vad daca cele doua au corespondent in realitate. O fi mai frumos cel din UK dar nu prea-l vad bine langa vagonul din revista de la noi. Diferenta este de peste 10% in ce priveste dimensiunile de gabarit, cam cum ai pune un model 1:54 langa unul 1:43 ca tot suntem pe forum de auto.
Cat priveste preturile, daca nu cumva a fost o gluma, pentru trei locomotive hobby ar ajunge cei 380+50 de lei dar nu cred ca vrea cineva trei astfel de locomotive

Alpine Renault A110

Offline bonygy

• Full Member
« Răspuns #87 : Februarie 24, 2016, 06:37:29 a.m. »
Nu, nu a fost o gluma
 Chiar am luat 3 locomotive, din care doar una ca in poza... hobby. Celelalte doua sunt modele diesel. Fiind SH, trebuie sa le revopsesc, dar ma afecteaza prea putin.

sorrin

• Vizitator
« Răspuns #88 : Februarie 24, 2016, 09:26:54 a.m. »
Salutare..Stie cineva de cine este fabricata locomotiva si daca merita investitia? Dupa alimentatorul din poza pare a fi Mehono.
« Ultima Modificare: Februarie 24, 2016, 09:30:19 a.m. de sorrin »

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #89 : Februarie 24, 2016, 11:06:44 a.m. »
Am luat si eu numarul 2 din chestia asta numita diorama HO. Nu ma intrebati de ce, ca nici eu nu stiu...
Nu am nicio treaba cu trenurile si nici cu scara 1:87 nu ma omor. Mai am casa cateva camioane... omuleti si ma gandeam ca dau bine pe campii.
Doar ca... nu prea incap masinile pe desenele lor...
Am gasit pe la birou o amarata de masina de pompieri (1:87, asa scrie pe ea) si am facut niste poze

???

Nu trebuie sa fi terminat vreo facultate de drumuri si poduri sa-ti dai seama ca drumurile alea nu sunt realiste... dar totusi. In sensul giratoriu e greu sa intri si cu bicicleta asa cum l-au desenat ei. Curbe la 90 de grade... Dar sa lasam asta, poate nu au stiut. Dar pui banda cu latime de 20mm, cand trebuie macar un 28 sa incapa la limita un camion.
Cred ca este zona cu drumuri comunale, masinile peste 3.5t nu au ce cauta... :-[
Nu ma pricep la treaba asta cu dioramele dar ceva nu e bine... si cred ca iarasi cineva isi bate joc de noi.

Cat despre cartonul ala in sine... un desen ordinar, se vad cutele de la pliere, chiar delolorat in acele zona. Eu nu imi imaginez cum se poate face o diorama pe... ziar. Oricat de incepatori am fi.
Lampa aia stradala... cu bec cu filament, deh... 2016, ledurile inca nu au aparut. Bine macar ca nu e lipita si la nevoie se poate schimba becul usor.
Iar la macaz... nu ma bag  :)