Autor Subiect: Macheta Ferrari Enzo 1:24 Revell  (Citit de 5529 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Re: Macheta Ferrari Enzo 1:24 Revell
« Răspuns #10 : Mai 22, 2015, 11:43:49 a.m. »
Oleco tu ai dreptate doar daca asez piesa pe scobitori, o vopsesc si gata. fara sa o mai misc din locul ei. cum eu am nevoie sa o manevrez in mana de multe ori si pe toate partile, un varf subtire de scobitoare nu tine. ar fi cum zice Adrian cu varful taiat pt suprafata mare. la alte piese am folosit si un bat de plastic (se vede in poze botul la enzo fixat cu asa ceva) si tot am avut surpriza sa se desprinda. si Adrian a zis bine, cu cleste prins de balamale. asa am procedat la F430 la capota. a iesit f bine.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #11 : Mai 22, 2015, 11:46:00 a.m. »
Adrian, ma refeream la bucatile mici.
« Ultima Modificare: Mai 22, 2015, 12:16:49 p.m. de OLECO »

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #12 : Mai 22, 2015, 11:50:14 a.m. »
Zboara imediat de acolo si apoi ramai doar cu scobitoarea! A, sau pui zece scobitori si la urma zici ca e ciur cand le dezlipesti  ;D

:D
o sa va arat poze diseara cu capota (daca am timp) sa vedeti ca a iesit bine si nu se vede. dar la capota am intampinat o alta problema. cand am lipit geamul cu bison transparent, geamul fiind vopsit cu negru pe desesupt, a ramas alb unde a intrat in contact lipiciul gel cu vopseaua. si nu am vazut decat cand a fost lipit bine. dar de acum inainte o sa fixez geamurile, farurile stopurile numai cu lac transparent. am facut proba si iese bine si nu lasa urme.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #13 : Mai 22, 2015, 11:52:16 a.m. »
scobitorile le folosesc cu succes, cum ai zis tu Oleco, la oglinzi. bag varful de scobitoare in locul unde va veni oglinda. fiind gaura mica doar o scobitoare intra si se desprinde bine
« Ultima Modificare: Mai 22, 2015, 12:34:13 p.m. de cypylix »

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #14 : Mai 22, 2015, 11:54:09 a.m. »
Mda... din pacate lipiciurile astea au prostul obicei sa gazeze. Si chiar daca lipesti acum, pata aia alba apare dupa 5...10min, atunci cand te gandesti ca nu se mai poate intampla nimic :(
Sunt unele care nu gazeaza, dar se intaresc mai greu. De varianta cu lac... nu stiam, dar suna interesant :D

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #15 : Mai 22, 2015, 12:03:20 p.m. »
am un lipici gel transparent Bison f bun. chiar este transparent si il foloseam la piesele din plastic transparent. se vede f bine. dar este puternic ca lipici si ataca vopseaua. acum o stiu si pe asta. cand am lipit geamul am folosit un cleste cu stervetel peste geam si chiar nu am vazut reactia. am lipit cu lac trensparent de la revell (cutie mica de plastic) geamurile la faruri si niste gemulete la usi. o sa vezi ca nici nu se vede lipitura. am verificat cu degetul si sunt fixate bine.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #16 : Mai 22, 2015, 09:17:52 p.m. »
Cateva elemente adaugate caroseriei: radiatoarele motor, grile protectie, semnalizari, stopuri, geamuri laterale...

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #17 : Iulie 10, 2015, 09:01:05 p.m. »
am mai mesterit cateceva in putinul timp liber. discurile de frana si restul de elemente ce formeaza roata. am aplicat si decalurile.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #18 : Iulie 12, 2015, 09:18:47 p.m. »
macheta la final

eleronul spate este mobil

Offline Cristy

• Administrator - Membru Fondator CCMAR
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 470
    • Prezentari video de machete
« Răspuns #19 : Iulie 13, 2015, 10:15:52 a.m. »
Arata super bine acum.
Este "legata" bine.

1 - cum am zis si la BV, mergeau mai multe unante la motor, dar e bine si asa, in sitatia de fata (fara vopsea).
2 - luneta are ceva pe marginea neagra?

Bravo!
Bafta!
cristian.lupulescu [at] gmail.com

Colectia mea: http://autosworld.eu/forum/index.php?topic=2233.0