Autor Subiect: Elicopterele Lumii - Amercom_Romania  (Citit de 32569 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mihaiatanasie

• Full Member
  • Mesaje postate: 222
Re: Elicopterele Lumii - Amercom_Romania
« Răspuns #50 : Iunie 08, 2015, 01:42:41 p.m. »
Sigur ca poate fi imbunatatit, cu putina indemanare

Offline mihaiatanasie

• Full Member
« Răspuns #51 : Iunie 08, 2015, 01:50:52 p.m. »
Tiger m-a dezamagit complet si anume:

1 Aripile echipate cu armament sunt total dezaxate fata de restul fuselajului.
2.Acea piesa mica neagra pe care o veti gasi in blister este de fapt rota din spate,am lipito cu picatura...
3.Paletele eliciilor sunt dezgustator de nefinisate,au resturi de la injectie,

Si cand te gandesti ca eu am inceput aceasta colectie tocmai din cazua acestui model...

Eu unul am inceput sa mai stau pe ganduri daca sa continui sau nu cu aceasta colectie.

Sigur ca poate fi imbunatatit, cu putina indemanare si "Picatura".
Imi cer iertare ca trebuie sa te corectez: "elicea" mare a elicopterului este de fapt un rotor portant, iar cea mica este un rotor anticuplu. Ambele au pale, nu palete.
« Ultima Modificare: Iunie 10, 2015, 08:49:53 p.m. de mihaiatanasie »

Blackprowler

• Vizitator
« Răspuns #52 : Iunie 08, 2015, 10:31:37 p.m. »

Ma bucur ca profesorii de limba romana si mai marii cunoscatori de toate cele frecventeaza forumuri.
Eu unul chiar mi-am invatat lectia dar dumitale sa vezi prin ironie si sa intelegi ca bietul agramat incerca sa-si expuna nemultumirea despre aceasta macheta elicopter cu pale si rotoare.
Daca ajuta pe cineva,pentru a reconditiona roticica din spate(piesa aia mica neagra care nu-si are rostul :) )am folosit si o penseta pe langa "Picatura".
Salutari prietenului pilot.

In alta ordine de idei,a cumparat cineva numarul 4?La ce ne putem astepa?

Offline iustinic

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
« Răspuns #53 : Iunie 09, 2015, 08:13:44 a.m. »
Eu am cumparat numarul 4 si arata bine, insa eu sunt subiectiv, pentru ca, toate ce le-am cumparat mi se par frumoase si fara probleme. Nu am avut niciun model cu rotite lipsa piese desprinse sau resturi de plastric prinse pe piese in urma injectarii. In alta ordine de idei, elicopterul Lynx, desi este aceeasi scara cu predecesoarele lui, are o dimensiune mult mai redusa. Cel putin pe blister in comparatie cu modelul Tiger, e afisata o inaltime cu 0.22 m mai mic in inaltime, si cu 2m mai scurt. Daca e sa imi dau cu parerea nu cred ca modelul respecta scara, cel putin la inaltime. 

Offline mihaiatanasie

• Full Member
« Răspuns #54 : Iunie 09, 2015, 09:19:07 a.m. »

Ma bucur ca profesorii de limba romana si mai marii cunoscatori de toate cele frecventeaza forumuri.
Eu unul chiar mi-am invatat lectia dar dumitale sa vezi prin ironie si sa intelegi ca bietul agramat incerca sa-si expuna nemultumirea despre aceasta macheta elicopter cu pale si rotoare.
Daca ajuta pe cineva,pentru a reconditiona roticica din spate(piesa aia mica neagra care nu-si are rostul :) )am folosit si o penseta pe langa "Picatura".
Salutari prietenului pilot.

In alta ordine de idei,a cumparat cineva numarul 4?La ce ne putem astepa?

1. Nu sunt profesor de limba romana, ci de limba engleza, dar cred ca folosirea corecta a limbii noastre nu este rezervata numai unei categorii profesionale. Regulamentul forumului de fata prevede expres acest lucru: "Va rugam sa scrieti corect romaneste, in acest fel dovedind respect fata de limba si de tara in care v-ati nascut si in care traiti".

2. Piesa desprinsa din exemplarul meu nu este in nici un caz roata de coada, sau de bechie, pe care as fi recunoscut-o, sau macar i-as fi remarcat lipsa. De fapt, este stergatorul de parbriz de la prima cabina.

3. Intr-adevar, macheta in discutie este destul de prost realizata, aici nu pot sa nu fiu de acord cu dumneata.
« Ultima Modificare: Iunie 09, 2015, 09:51:04 p.m. de nick »

Offline iustinic

• Sr. Member
« Răspuns #55 : Iunie 09, 2015, 12:30:53 p.m. »
Ca si o opinie personala, fara sa fac referire la o persoana anume... Daca nu stim  sa scriem corect romaneste, pentru ca din varii motive nu am facut destula scoala, sau pentru cei care am facut destula scoala si am perfectat mai mult realul decat umanul, nu mai avem voie sa ne expunem parerea pe forum? Ne-am adunat aici sa vorbim despre machete, nu sa facem polemici despre limba romana. Oricum sunt destui moderatori pe forum, care atrag atentia despre postarea incorecta, nu ar trebui sa o mai facem si noi, membrii !

Haideti sa discutam de machete !
« Ultima Modificare: Iunie 10, 2015, 03:05:06 p.m. de iustinic »

Offline mihaiatanasie

• Full Member
« Răspuns #56 : Iunie 09, 2015, 08:11:47 p.m. »
In calitatea mea de profesor ma simt obligat sa corectez ceea ce eu stiu (in domeniul meu) ca e gresit. Sunt sigur ca daca eu spun ceva deplasat in legatura cu un domeniu in care nu sunt calificat (iar aici se discuta despre masini, motoare, mecanica, machete si producatori etc., adica ceva ce eu nu am invatat la scoala) cineva ma va corecta, iar eu voi accepta corectia, pentru ca sunt dornic sa invat.
Dar, cu tot respectul pentru toti cetatenii tarii acesteia, de orice etnie, limba romana este limba oficiala a Romaniei, toti invatam la scoala sa o folosim corect si sunt absolut sigur ca nimeni nu a trecut pe langa scoala pentru a ajunge pe forum.
In speta asta sunt convins ca a fost o mica neatentie a colegului nostru si nu o lipsa de competenta, de aceea mi-am permis sa intervin. Promit ca de acum nu mai spun nimic de acest gen si las moderatorii sa isi faca treaba.
Pe de alta parte, chiar daca imi cer scuze pentru mica intepatura aparuta in corectia privind elicele si rotoarele, fiind un topic dedicat elicopterelor cred ca interventia a fost necesara si la locul ei. Dar daca nici asta nu e asa cum cred eu, atunci ma intreb care e rostul forumului?

Daca sunt considerat de colegii forumisti un tip cu capul in nori, dati-mi voie sa va multumesc. Recunosc ca asa sunt. Adica destul de zapacit, chiar daca nu poet, si destul de dornic de a ma plimba printre nori cu aeronave.

Totusi, colegule Blackprowler, call-sign-ul pe care il folosesti aici iti tradeaza simtul umorului; ma intreb de ce te-ai suparat pentru o mica intepatura?! Imi cer scuze si sper ca moderatorii ne vor ierta si ei pentru inteparea regulamentului.
« Ultima Modificare: Iunie 09, 2015, 09:52:45 p.m. de nick »

nick

• Vizitator
« Răspuns #57 : Iunie 09, 2015, 08:55:48 p.m. »
Mai dragii mei  (precum zicea candva taica Ilici) fiti obiectivi, nu subiectivi.
Da, Blackprowler a facut cateva greseli de scriere, insa totul este perfectibil, asa ca nu e cazul sa facem un capat de tara din asta...
Iustinic, fii mai calm...Nu inteleg de ce te superi asa repede , zau...
Dear Mike, dupa  cum stii din metodica si pedagogia pe care le-ai invatat, rabdarea si tonul bland sunt de aur...
Ca sa lamurim treaba si mai bine :
- Folosirea cat mai corecta a limbii romane este obligatorie pe acest forum. Se accepta greselile, insa acestea trebuie sa fie corectate de respectivul user dupa atentionarea primita de la un moderator sau chiar un user, fara ironii sau alte exprimari similare ironiei.
- Exprimarile nervoase nu-si au locul pe acest forum, deci userii implicati in astfel de discutii isi vor sterge din mesaje portiunile cu iz de scandal.
Asa ca va rog pe toti trei sa va modificati mesajele postate pe acest topic in mod corespunzator:
- Blackprowler isi va corecta greselile de scriere din mesajul lui si ironia la adresa lui Mihai
- Iustinic va sterge din mesajul lui tot ce inseamna "ton de scandal "
- Mike, I bet you know what to do,  the same as specified on the row above :)
« Ultima Modificare: Iunie 09, 2015, 09:14:35 p.m. de nick »

Offline iustinic

• Sr. Member
« Răspuns #58 : Iunie 10, 2015, 03:08:30 p.m. »
Am sters ultimul paragraf usor ostentativ. Eu incercam doar sa mediez supararile inutile.
« Ultima Modificare: Iunie 11, 2015, 04:28:55 p.m. de iustinic »

Offline Danutz (cornel_ct)

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
« Răspuns #59 : Iunie 11, 2015, 01:36:18 p.m. »
Am sters ultimul paragraf usor otentativ. Eu incercam doar sa mediez supararile inutile.
Vei fi mustruluit pentru ca "mananci" litere...  ;D