Autor Subiect: Colectia mea 1:43  (Citit de 96113 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 Ferrari 365 Daytona 2
« Răspuns #90 : Aprilie 22, 2015, 04:03:01 p.m. »
17. Ferrari 365 (GTB) Daytona, art. 286.

In primul rand a existat :D Am gasit ceva poze cu modelul real, prin 1973 parese ca a participat si la cursa de 24h de la LeMans, o fi castigat ea ceva... ( http://www.conceptcarz.com/vehicle/z13161/Ferrari-365-GTB/4-Daytona-Competizione.aspx si http://www.a2zracer.com/page79.html  ... pentru cine are rabdare)

Macheta seamana destul de bine cu modelul real, mici diferente la unele reclame, dar le mai schimbau si eu din cand in cand.
O eroare ar fi la semnalizarile din fata, modelul de curse nu avea asa ceva... la ce bune pe un circuit?  :o
Masina este bine lucrata, decalurile aplicate bine, desi in unele locuri se vede trecerea anilor...

Interesante acele "creste" pe capota. Puteau fi realizate ceva mai bine, se vede ceva spatiu pe langa ele, sau puteau sa nu le puna deloc. Modelul cu numarul 65, din ce am cautat eu, nu a avut asa ceva, masinile cu ale numere...au avut. Chederele sunt corect cromate, si ce mi se pare ciudat... stergatorul este metalic. In unele locuri vopseaua este putin luata si este indoit pentru a se plia mai bine pe parbriz. Nu este piesa fotodecupata, este piesa turnata. Si forma asa indoita o are si modelul real. Desi arata ciudat, este realizat corect.
Interesant si acel spoiler din fata, bine redat.

La aceasta macheta cel mai mult imi place...dedesuptul. Din tot ce am de la Detail Cars asta arata cel mai bine. Imi place traseul evacuatilor, piese separate, vopsite in doua culori, un minus...nu au gaurit tevile, dar sa zicem ca asta pot face si eu.
Elementele suspensiilor sunt piese separate  ???, nu sunt mobile, dar sunt separate si in alta culoare, arata foarte bine. Argintate si motorul, cardanul si cutia de viteze.... arata bine. Hartiuta alba cu  "159" nu stiu ce reprezinta,asa este de la vechiul proprietar, dar il voi intreba  :D

Interiorul arata bine, bordul cu piese cromate, emplema pe volan, ceasuri de bord. Pe asta n-am putut sa o demontez... pare a fi si lipita, asa ca m-am potolit  :-[

E o macheta frumusica, nu pot sa spun ca mor dupa modelul asta de Ferrari, nu imi place botul  ;D. Dar cu toate astea vreau sa pun mana si pe varianta de strada, tot de la DC.

« Ultima Modificare: Aprilie 23, 2015, 04:29:31 p.m. de Adrian »

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Re: Colectia mea 1:43
« Răspuns #91 : Aprilie 23, 2015, 09:08:01 a.m. »
mie imi place macheta. e si racing si mai diversifici vitrina de Ferrari.  :) o sa arate foarte bine langa restul de machete Ferrari.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16509
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Colectia mea 1:43 Ferrari 365 Daytona
« Răspuns #92 : Aprilie 23, 2015, 09:18:04 a.m. »
17. Ferrari 365 (GTB) Daytona, art. 286.
Hartiuta alba cu  "159" nu stiu ce reprezinta,asa este de la vechiul proprietar, dar il voi intreba  :D
Puteai sa o dai jos inainte sa faci poze machetei. ::)

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #93 : Aprilie 23, 2015, 09:21:09 a.m. »
@Cypylix - arata bine in vitrina, mai ales ca are o surioara tot racing, va urma si ea  ;)
@Oleco - De ce?  ??? Isi pierde frumusetea, valoarea, o sa ma injure lumea? Nu cred...

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16509
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #94 : Aprilie 23, 2015, 10:40:25 a.m. »
@Oleco - De ce?  ??? Isi pierde frumusetea, valoarea, o sa ma injure lumea? Nu cred...
E ok asa.
« Ultima Modificare: Aprilie 23, 2015, 10:57:01 a.m. de OLECO »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #95 : Aprilie 23, 2015, 10:50:38 a.m. »
Asa ma gandeam si eu  ;)
« Ultima Modificare: Aprilie 23, 2015, 10:57:51 a.m. de Adrian »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #96 : Aprilie 23, 2015, 04:28:43 p.m. »
18. Ferrari 365 (GTB) Daytona, art. 282
Cu asta n-am gasit poza originala...neam

...sa zicem ca seamana cu asta  ;D
Macheta nu este diferita de precedenta, doar ca are ceva mai multe decal-uri si alt numar :P

Inca se tin destul de bine decal-urile, am rupt eu putin pe cel din spate cu numarul "74". Am vrut sa vad cat de bine era lipit si... era bine lipit :D
Ciudat ca sasiul este de la un Daytona art. 286, nu stiu ce s-a intamplat in trecut cu macheta....
E frumusica, seamana cu precedenta...cam atat, vor urma si poze de greup, cateva.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 65 vs 74
« Răspuns #97 : Aprilie 23, 2015, 04:32:06 p.m. »
Si cateva poze cu ele impreuna....

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #98 : Aprilie 23, 2015, 04:39:18 p.m. »
una singura nu iti ajungea?  :) . glumesc, frumoase. se mareste colectia de Ferrari, si imi faci pofta

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 - Ferrari F40
« Răspuns #99 : Aprilie 24, 2015, 02:46:52 p.m. »
19. Ferrari F40 Racing GT. art. 153
E destul de greu sa gasesti poze cu modelele reale la masinile astea de curse. Nu am gasit exact cu asta, doar ceva asemanator. Sper ca a existat si asta...

Macheta imi place mult. Este cu usile mobile, nu ma deranjeaza deloc, are un alt sistem de deschidere al usilor, ceva asemanator cu Herpa.

Vopsea bine aplicata. Decaluri...o gramada. Atat farurile cat si stopurile sunt bine redate. Si la F40 grila din spate este din ceva transparent si lasa sa se vada putin motorul.

Dupa atatia ani decal-urile se tin inca bine, si in lumina blitz-ului se vad putin albicioase, la lumina naturala este mult mai bine.
Daca la alte modele pe anvelope era vopsit un producator sau mai stiu eu ce, in cazul asta anvelopele sunt turnate cu acele scrisuri. La scari mai mari este ceva normal, la 1:43 apare mai rar lucrul asta.

Imi plac usile cum se deschid la acest model. Au un fel de bolturi si permit o deschidere mai larga. Usile au fetele inerioare vopsite in doua culori si geamurile ce sunt coborate intre fata de usa si caroserie.
Nu se inchid ele foarte bine, in sensul ca sunt prea fixe si imi este frica sa le fortez, poate o las fara usi...

Pe dedesupt...nu prea multe, putin argintat motorul si cam atat...

Motorul redat....decent. In doua culori, cu ceva scrisuri pe el, nu arata rau.

Interiorul destul de simplu, specifil masinilor de curse. Cateva ceasuri de bord bine evidentiate, o sigla pe volan mai intr-o parte. Poate ca mocheta nu isi prea are locul intr-o masina de curse. E si un extinctor pe acolo in caz de...

Mie cel mai mult imi plac scaunele  ;D. O singura culoare, model scoica specific masinilor de curse, si centurile dintr-un plastic moale, sau cauciuc...nu imi dau seama. Oricum arata destul de bine.

Saptamana viitoare mai vine un F40  ;)