Autor Subiect: Colectia mea 1:43  (Citit de 95651 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
Re: Colectia mea 1:43
« Răspuns #30 : Martie 10, 2015, 09:24:05 p.m. »
Am facut si pozele, nu bagati in seama amprentele  ;D
De la stanga la dreapta o bucata Ferrari de la Detail Cars, doua de la Herpa si doua de la Colectia Ferrari (varianta simpla si detaliata)
Vedere din fata:

Din punctul meu de vedere Herpa este pe locul 1, urmat de varianta detaliata de la colectia noastra, apoi restul...

Vedere din spate:

Aici cred ca mai bine este la Detail Cars si Herpa, marele lor avantaj este ca au grilajul din spate piese separate, la Ixo este vopsit plasticul. Si tot la Detail Cars un plus pentru esapament. Varianta detaliata de la Ixo are cel mai frumos calut cabrat  ::)

Acum vedere de sus:

Aici protectia motorului, la Detail Cars difera pentru ca este un 512 TR si nu un Testarossa, in rest sunt la fel....cred  :D
Aici se vede interiorul de la Detail Cars ca este mai bine redat, urmat de Herpa.

Vedere de jos:

Herpa de departe arata cel mai bine, motorul este piesa separata, metalica, bine retate elementele suspensiilor. Urmeaza Detail Cars, restul... :-\

Si vederi laterale:

Tot Herpa arata cel mai bine... Detail Cars are alte roti si este putin diferita poate pentru ca este 512...

Si poza cu elementele mobile ïn actiune" ;D

Acolo unde sunt :P
Si aici Herpa castiga detasat...
Acum va las si pe voi sa va dati cu parerea  ::)

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #31 : Martie 11, 2015, 06:39:22 a.m. »
Au existat Ferrari culoarea asta maro?
Macheta nu este chiar maron ci se vrea un visiniu. Din pacate, nu a fost redata chiar culoarea modelului original.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #32 : Martie 11, 2015, 09:30:36 a.m. »
Da de ce din pacate?? Mie imi place culoarea asta mult!  Si poate ca a existat culoarea asta la un model. Din cate stiu Ferrari are in paleta de culori, la cererea beneficiarului, orice culoare in afara de roz!  ::)

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #33 : Martie 11, 2015, 11:42:10 a.m. »
frumoasa prezentare si mini colectie din acelasi model. imi plac machetele.

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #34 : Martie 11, 2015, 12:43:35 p.m. »
Frumoasa herghelia!!! :D

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 Ferrari 456 GT
« Răspuns #35 : Martie 11, 2015, 10:23:52 p.m. »
Gata cu scurta comparatie intre modele, sa continuam cu prezentarile
4. Ferrari 456 GT, bineinteles de la Detail Cars  ;D

Aici culoarea este conform originalului, ca sa fie si Oleco multumit  ;)

Culoare frumoasa, un visiniu metalizat, bine aplicata, chederele corect realizate. La aceasta macheta stergatoarele sunt din plastic, dar sunt subtiri si nu deranjeaza visual.
Decal-urile inca nu dau semne de imbatranire, dar unele nu prea sunt la locul lor, cred ca i-a tremurat mana chinezului  ::)
Si cred ca si stopurile puteau fi realizate mai bine, parca sunt prea agresive acele puncte argintii. Esapamentul evidentiat ok.

Usile se inchid bine, au fete de usi bine evidentiate, destul se solid realizate.

Pe "burtica" este destul de simpluta, dar avem evidentiat esapamentul, transmisia si motorul in fata, conform modelului real.

La acest model spitele jantelor nu mai sunt in interior, aici respecta forma initiala si mie tot mi se pare ca are cauciucuri de iarna  ;D. Evidentiat numele pe anvelope si sigla Ferrari pe janta, putin fugita, ce-i drept  :-\

Si la final interiorul. Destul de greu de scos. Pentru a scoate bordul a trebuit sa desfac usile prinse cu surubele minuscule, dar sper ca a meritat.
Desi bordul pare foarte simplist, asa este si la modelul real. Consola centrala bine evidentiata, si acest model are telefon :D
Imi place atentia la detalii, pe bord este inscriptionat in partea dreapta "456GT" exact ca la modelul real. Aceleasi scaune cauciucate, moi,  si acum mocheta in toata masina, nu doar la locurile din fata. Daca ar fi avut si centurile de siguranta ar fi fost un interior de nota...10  ;D

Si am mai prezentat un Ferrari, mai urmeaza inca 3, dar acestea sunt sealed, Detail Cars face si asa ceva  ;)

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 Ferrari 355 GTS
« Răspuns #36 : Martie 14, 2015, 02:04:48 p.m. »
5. Ferrari 355 GTS, art. 292
Astazi un alt Ferrari, tot Detail Cars, dar fara parti mobile, se poate si asa  :D

Macheta are o culoare interesanta, albastru metalizat, nu stiu daca erau si metalizate modelele reale, dar albastre erau :D

Vopseaua bine aplicata, desi este metalizata. Stopuri, proiectoare, toate sunt din plastic transparent, colorat acolo unde este cazul, si arata bine. Esapamentul parca umpic cam gros, se putea mai multa atentie la el.
In spate, pe dreapta, deasupra stopurilor, este foarte mic scris "355 GTS", iarasi o atentie mare la detalii  ;)

De aceasta data decal-urile sunt mult mai bine aplicate, respecta pozitia si forma moderului real. Stergatoarele bine redate, piese separate, nu din parbriz si vopsite :P

Rotile bine redate si ele, cu emblema calutului, si cauciucurile de data aceasta, patca ceva mai bine realizate. Are discuri de frana dar nu si etrieri  :'(

Pe "burtica" are acel scut mare, o protectie ceva, nu stiu daca este si la modelul real asa ceva, acel scut se poate desface si sub el se vede si mai mult din motor. Esapament si motor bine redate, dar si puntile fata si spate, sunt evidentiate elementele suspensiilor.

Fiind un model sealed mai greu de vazut interiorul, dar....

demontam macheta  ;D
Modelele sealed de la Detail Cars nu au mocheta, nici nu ar avea de ce sa puna, daca nu ai desface macheta nu ai avea cum sa o vezi. E si mai slabuta la detalii, dar oricum emblema pe volan, ceasuri de bord si alte botonase tot avem. La fel si consola centrala si bordul vopsite in doua culori, precum si fetele de usi. Scaunele sunt din acelasi material cauciucat.

O machetuta interesanta pentru minte, si chiar daca nu are parti mobile, mie imi place :D
« Ultima Modificare: Martie 14, 2015, 02:09:38 p.m. de Adrian »

Offline BMD77

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2386
  • Muad'Dib
« Răspuns #37 : Martie 14, 2015, 06:59:06 p.m. »
Macheta mi se pare mai bine redata la exterior fara parti mobile. Chiar daca nu are mocheta, bordul si interiorul par a fi la aceeasi detaliere excelenta. Foarte tari machetele tale de la Detail Cars.
PS: Mi-a placut mult prezentarea comparativa cu cele 5 Ferrari.  :)
"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
Colectia mea 1:43 Ferrari 512M
« Răspuns #38 : Martie 16, 2015, 08:23:30 p.m. »
Sa mai facem cate o prezentare..
6. Ferrari 512M, art 320, Detail Cars

Aceasta macheta a fost prezentata si de Oleco, asa ca nu voi insista prea mult cu ea...

Vopseaua aplicata bine, in strat subtire, fara defecte. Decal-urile nu prea sunt la locul lor, dar sunt.

Stergatoarele au o forma putin cam ciudata... nu imi prea par asa si in realitate.

Pe dedesupt... respecta normele oricarui Detail Cars, motor si esapament evidentiate, cateva elemente de suspensie si directie...

Jantele respecta modelul real, profilatura anvelopelor parca umpic cam mare....

Interiorul decent redat. Nu are mocheta si detalii poarte multe. Gasim butonasele pe consola centrala, emblema pe volan, ceasuri de bord, scaune in doua culori. Un interior acceptabil fara prea mari pretentii.
Nu este duna din cele mai frumoase machete de la Detail Cars, dar este binisor realizata. Mie imi place :)

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #39 : Martie 17, 2015, 11:24:55 a.m. »
Am ambele modele si sunt ok realizate. Ma bucur ca le ai si tu.