17. Ferrari 365 (GTB) Daytona, art. 286.

In primul rand a existat

Am gasit ceva poze cu modelul real, prin 1973 parese ca a participat si la cursa de 24h de la LeMans, o fi castigat ea ceva... (
http://www.conceptcarz.com/vehicle/z13161/Ferrari-365-GTB/4-Daytona-Competizione.aspx si
http://www.a2zracer.com/page79.html ... pentru cine are rabdare)

Macheta seamana destul de bine cu modelul real, mici diferente la unele reclame, dar le mai schimbau si eu din cand in cand.
O eroare ar fi la semnalizarile din fata, modelul de curse nu avea asa ceva... la ce bune pe un circuit?

Masina este bine lucrata, decalurile aplicate bine, desi in unele locuri se vede trecerea anilor...

Interesante acele "creste" pe capota. Puteau fi realizate ceva mai bine, se vede ceva spatiu pe langa ele, sau puteau sa nu le puna deloc. Modelul cu numarul 65, din ce am cautat eu, nu a avut asa ceva, masinile cu ale numere...au avut. Chederele sunt corect cromate, si ce mi se pare ciudat... stergatorul este metalic. In unele locuri vopseaua este putin luata si este indoit pentru a se plia mai bine pe parbriz. Nu este piesa fotodecupata, este piesa turnata. Si forma asa indoita o are si modelul real. Desi arata ciudat, este realizat corect.
Interesant si acel spoiler din fata, bine redat.

La aceasta macheta cel mai mult imi place...dedesuptul. Din tot ce am de la Detail Cars asta arata cel mai bine. Imi place traseul evacuatilor, piese separate, vopsite in doua culori, un minus...nu au gaurit tevile, dar sa zicem ca asta pot face si eu.
Elementele suspensiilor sunt piese separate

, nu sunt mobile, dar sunt separate si in alta culoare, arata foarte bine. Argintate si motorul, cardanul si cutia de viteze.... arata bine. Hartiuta alba cu "159" nu stiu ce reprezinta,asa este de la vechiul proprietar, dar il voi intreba

Interiorul arata bine, bordul cu piese cromate, emplema pe volan, ceasuri de bord. Pe asta n-am putut sa o demontez... pare a fi si lipita, asa ca m-am potolit

E o macheta frumusica, nu pot sa spun ca mor dupa modelul asta de Ferrari, nu imi place botul

. Dar cu toate astea vreau sa pun mana si pe varianta de strada, tot de la DC.