Autor Subiect: Diferente intre machete Logan 2008 scara 1/43  (Citit de 6373 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
Diferente intre machete Logan 2008 scara 1/43
« : Mai 22, 2014, 11:09:25 p.m. »
De mult ma bate gandul sa fac prezentarea asta ... da nu a fost timp si chef.
Bun, vorbim de o matrita LOGAN scara 1/43 si trei machete

Asa ... sa prezentam producatorii si diferentele

Versiunea 1:1 este Renault Logan 2008

Dupa parerea mea cea mai slaba si evident cea mai ieftina este KFT cu multe minusuri fara antena, fara culoarea galbena la semnalizare faruri, oglinzi corp intreg , stergatoare de parbriz turnate in geam fara stropitori de parbriz pe capota fara galerie de evacuare sub ea vopsita in bronz ... saraca rau de tot !

Apoi in stinga NOREV o macheta ieftina si ciudata. E ciudata pt ca scrie ELIGOR sub ea :) E prima macheta pe care vad aplicat la numar un Decal gros tampografiat cu alb. In rest macheta seamna izbitor cu cea de la Eligor, sigla Renault fotodecupata , stergatoare aplicate ...

ELIGOR o macheta scumpa excesiv de scumpa. Este prima aparuta si este ingrijit lucrata.

Mana de chinez se vede peste tot.

Iata si spatele!

Preturi de achizitie :

KFT 36 Ron
NOREV 46 Ron
Eligor 110 RON

Aceste machete au fost achiziționate de la Magazinul Dacia de la Mioveni
Si .. "pe la spate" cei trei producatori

O ultima diferenta e la roti

KFT foloseste genti specifice Dacia Logan

Offline buruceagga

• Hero Member
Discutam azi cu un coleg de "suferinta" pe marginea diferentelor intre machete Logan 2006 Rosu metalizat si Rosu Toreador.

Am mai postat chestia asta prin 2013 dar nu o gasesc. Drept pentru care mai punem odata.  :) ;)

In principal e vorba despre tampografia cu inscriptia LOGAN de pe locul unde trebuie sa fie numarul de inmatriculare.
Dupa parerea mea cred ca si culoarea difera putin. Dar asta e numai o parere.

« Ultima Modificare: Mai 25, 2015, 11:28:53 a.m. de buruceagga »

Offline adibutcovan

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 317
Re: Diferente intre machete Logan 2008 scara 1/43
« Răspuns #2 : Mai 25, 2015, 11:32:39 a.m. »
Deci la cele 2 difera doar numarul, respectiv inscriptia "logan"?
La varianta rosie fara oglinzi, mi se pare ca stopurile spate sunt ceva mai mate.
In rest, aceeasi macheta, prezentare diferita (cutia ).

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16487
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #3 : Mai 25, 2015, 12:03:37 p.m. »
Bun, vorbim de o matrita LOGAN scara 1/43 si trei machete

Sunt doua matrite si 3 machete, nu una cum afirmi tu. :)

Apoi in stinga NOREV o macheta ieftina si ciudata. E ciudata pt ca scrie ELIGOR sub ea :)

Nu este deloc ciudat. Sunt aceleasi machete de la ELIGOR, doar ca apar sub brandul NOREV.

Matrita apartine celor de la ELIGOR. Cei de la NOREV, ca sa nu mai consume bani pe o matrita identica, au semnat un contract cu cei de la ELIGOR. Acestia livreaza machete celor de la NOREV, machete care la randul lor se vand sub brandul NOREV.
« Ultima Modificare: August 31, 2022, 04:57:07 p.m. de OLECO »

Offline buruceagga

• Hero Member
« Răspuns #4 : Mai 25, 2015, 12:32:41 p.m. »
Deci la cele 2 difera doar numarul, respectiv inscriptia "logan"?
La varianta rosie fara oglinzi, mi se pare ca stopurile spate sunt ceva mai mate.
In rest, aceeasi macheta, prezentare diferita (cutia ).
Pai sunt mate ele farurile  :) e cea mai veche si mai neingrijita macheta pe care o am. Acum are oglinzi. Si DA ai dreptate si cutiile sunt diferite. Cea veche care o am din 2005 e cu cutie patrata cu oglinda. Cea rosu toreador e in cutia mica dreptunghiulara.

Offline buruceagga

• Hero Member
Re: Diferente intre machete Duster
« Răspuns #5 : Aprilie 26, 2016, 11:32:29 a.m. »
De mai mult timp ma intriga o aparitie de la Mondo Motors
Renault DUCIA Duster cica ... la scara 1/43
Am achizitionat recent un astfel de obiect si incerc sa fac o prezentare cat mai neutra.

Eu unul mi-am propus sa colectionez "Machete reduse la Scara" Din pacate odata cu trecerea timpului granita dintre Jucarii si Machete este din ce in ce mai neclara si mai ciudata supusa din pacate unui factor obiectiv :  PROFITUL
Comparatia mea include trei produse:
Renault Duster scara 1/43 producator KFT
Dacia Duster Gendarmerie scara 1/43 producator SOLIDO
Renault Ducia Duster scara 1/43 producator Mondo Motors

Daca ne uitam la Dacia Duster Gendarmerie scara 1/43 producator SOLIDO este clar ca vorbim de un produs la care detaliile abunda oglinzi retrovizoare din plastic , stergatoare de parbriz fata spate din plastic , antena radio pe acoperis, numere de inmatriculare si altele

Renault Duster scara 1/43 producator KFT - Aceasta editie (dar si altele ) ne arata cat de jos poate sa coboare nivelul de detaliere al unei machete si cat de mult afecteaza pretul de cost al machetei rezultatul final . Oglinzi turnate din corpul machetei, Stergatoare turnate in parbriz, fara antena etc. Desi mizerabil conceputa aceasta macheta ofera o oarecare dorinta de a fi colectionata in dorinta de a completa la scara redusa modelele aparute la producatorul marcii DACIA by Renault.

Renault Ducia Duster scara 1/43 producator Mondo Motors

Intr-un final am descoperit pe podeaua machetei o inscriptie sa zicem corecta "1/43 Renault Dacia Duster" Asocierea Renault Dacia ca si text o vad prima data. Am intilnit Dacia by Renault ... in fine . Tot acolo am gasit si o inscriptie CE alaturi de cea a producatorului ceea ce ma face sa cred ca a fost gandit produsul mai degraba ca jucarie decat ca macheta redusa la scara. Extrem de multe asemanari cu KFT-ul . Oglinzi retrovizoare obtinute din turnare, stergatoare de parbriz asisderea. Ce e interesant e ca producatorul coboara standardul si mai jos. Decaluri mizerabile,  girofar disproportionat, podea stilizata la limita , modul de realizare al rotilor mizerabil si un interior saracacios. Cred ca farurile si stopurile sunt cele mai disgratioase replici pe care le-am vazut vreodata pe o jucarie nu mai zic de o macheta.

In concluzie zic eu ca acest produs Renault Ducia Duster este un proiect al unui distribuitor privat care datorita bugetului scazut a dorit sa-l ofere atat colectionarilor de machete cat si amatorilor de jucarele. Clar nu are elementele de identificare ale distribuitorilor Renault sau Dacia. Este un produs care la final poate ca ar putea face parte dintr-o colectie a marcii DACIA dar eu il voi pune pe raftul cel mai de jos si ma indoiesc ca voi achizitiona toate variantele in care a fost produs.  ;D

« Ultima Modificare: Aprilie 26, 2016, 03:06:17 p.m. de buruceagga »

Offline OLECO

• Hero Member
  • Mesaje postate: 16487
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Diferente intre machete Duster
« Răspuns #6 : Aprilie 26, 2016, 12:58:08 p.m. »
Renault Duster scara 1/43 producator KFT - Aceasta editie (dar si altele ) ne arata cat de jos poate sa coboare nivelul de detaliere al unei machete si cat de mult afecteaza pretul de cost al machetei rezultatul final . Oglinzi turnate din corpul machetei, Stergatoare turnate in parbriz, fara antena etc. Desi mizerabil conceputa aceasta macheta ofera o oarecare dorinta de a fi colectionata in dorinta de a completa la scara redusa modelele aparute la producatorul marcii DACIA by Renault.
Varianta celor de la KFT s-a vrut a fi o replica (nereusita) a variantei celor de la SOLIDO, care desi nici aceasta nu este super detaliata, este totusi o editie reprezentanta autentica. Recunosc, am vrut sa iau o macheta de RENAULT Duster produsa de KFT, dar m-am linistit repede cand am vazut "detaliile". Nu stiu daca ai in colectie si varianta DACIA Duster produsa de SOLIDO, dar spre deosebire de celelalte "surate" made in... te miri unde, are niste detalii demne de o macheta, gen oglinzi atasate separat si bine redate, bord lizibil, inscriptii pe burta machetei cu numele producatorului si al modelului... etc.

Offline mirci

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1314
« Răspuns #7 : Aprilie 26, 2016, 01:53:00 p.m. »
Pai vezi ca are Solido in colectie cea de jandarmi.