Autor Subiect: Colectia de machete 1:43 - BMD77  (Citit de 266398 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BMD77

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2386
  • Muad'Dib
Re: Colectia de machete 1:43 - BMD77
« Răspuns #1790 : Mai 10, 2019, 09:05:39 a.m. »
Evident, cum ai ghicit? Istoria machetei este "complexa si are multe aspecte". Foarte pe scurt, am fost impresionat de aspectul de masina de politie a Ocoalelor Silvice din Italia, ceea ce m-a dus cu gandul la excursiile cu cortul la munte din copilarie. Apoi "inspiratia" celor de la Fiat din Land Rover-urile solide din anii '70 (preferatele mele in materie de masini de teren), precum si asemanarea cu Aro 24 (unele au fost in dotarea Ocoalelor Silvice de la noi, vezi legatura?) m-a atras iremediabil... De asemenea pozitionarea rezervorului sub scaunul dublu din dreapta soferului a fost un argument decisiv. Legaturile afective si cognitiv/logice create in acest fel au dus la achizitionarea machetei, impreuna cu celelalte 32 din colectie, fiecare avand povestea ei. Vrei sa le auzi pe toate? 
:o ::) ;D :)) >:D ;)
« Ultima Modificare: Mai 10, 2019, 09:20:13 a.m. de BMD77 »
"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #1791 : Mai 10, 2019, 10:34:01 a.m. »
... De asemenea pozitionarea rezervorului sub scaunul dublu din dreapta soferului a fost un argument decisiv.
Imi place ca te documentezi. Acest amanunt conteaza foarte mult in alegerea de a cumpara (sau nu) o macheta. Banuiesc ca daca rezervorul era pozitionat in alta parte, nu cumparai macheta, asa-i? ;D

... celelalte 32 din colectie, fiecare avand povestea ei. Vrei sa le auzi pe toate? 
Da, ar fi interesant! Parca ma si vad asezat comod in fata monitorului, asteptand sa vad cu ce imi incanti ochisorii.     
« Ultima Modificare: Mai 10, 2019, 10:51:14 a.m. de OLECO »

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #1792 : Mai 10, 2019, 11:17:58 a.m. »
Evident ca nu ar fi intrat in colectie, cand am vazut seria am cautat pe net detalii inedite/speciale pentru fiecare model, fara ele nu poate exista contact sufletesc cu macheta... esenta filozofiei si psihologiei (poate chiar si a psihiatriei) pasionatului, adevaratului, esentialului colectionar... :o ::) ;D :)) >:D ;)
"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #1793 : Mai 10, 2019, 11:47:27 a.m. »
...  fara ele nu poate exista contact sufletesc cu macheta... esenta filozofiei si psihologiei (poate chiar si a psihiatriei) pasionatului, adevaratului, esentialului colectionar... :o ::) ;D :)) >:D ;)
Mai ales a psihiatriei!!! ;D

Nu acu' pe bune... te simt asa... putin bulversat! Iar ai citit pe undeva pe net, tampenii referitoare la "elite"? Mai baiatule, revino-ti, ce ai? Mai crezi in povesti d-astea?
« Ultima Modificare: Mai 10, 2019, 05:41:13 p.m. de OLECO »

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #1794 : Mai 10, 2019, 01:26:18 p.m. »
Mai mult ravasit, o fi de la icebergul care si-a schimbat centrul de greutate, s-a rasturnat si a tulburat apele...
Iar de crezut in povesti, nu, nici vorba. E ca la Capatos, facem scandal, ne punem chilotii pe cap doar pentru audienta  ;) >:D.

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #1795 : Mai 11, 2019, 12:27:49 a.m. »
... E ca la Capatos, facem scandal, ne punem chilotii pe cap doar pentru audienta  ;) >:D.
Cata dreptate ai, vecine! :D

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #1796 : Mai 13, 2019, 08:19:02 a.m. »
Ramane in zona de politiste, dar luam o pauza scurta de la Carabinieri.  :)

284 - Land Rover Series II - Hong Kong Police - 1958-1961:

Macheta este produsa de UH:

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #1797 : Mai 13, 2019, 09:42:44 a.m. »
Parca vorbim de o alta calitate a executiei, parca detaliile sunt mai bine redate, mai cu simtul raspunderii. Nici cele de la G&P nu arata rau, dar cea de la UH este peste celelalte.
Frumoase fotografii! felicitari, Bogdan!

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #1798 : Mai 13, 2019, 12:54:53 p.m. »
Stiam eu ca iti va placea ;), intr-adevar e mai "fina" decat G&P-urile  :).
Pozele sunt "de asfintit", lumina mai calda...  ;)

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #1799 : Mai 13, 2019, 01:30:06 p.m. »
... lumina mai calda...  ;)
Am simtit ca mai ia cu calduri, uitandu-ma la fotografii. ;D