Autor Subiect: Colectia de machete 1:43 - BMD77  (Citit de 266786 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
Re: Colectia de machete 1:43 - BMD77
« Răspuns #90 : Mai 07, 2014, 10:35:20 p.m. »
Frumos, Dom`ne!
M-am dat cu o asemenea masina de prin 1996, un prieten mi-a incredintat, dupa SKODA 120  a tatalui meu la aceea vreme mi s-a parut racheta, de atunci tot vreau sa pun mana pe o astfel de macheta  :D
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline Remus

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
« Răspuns #91 : Mai 07, 2014, 11:01:34 p.m. »
Frumos, Dom`ne!
M-am dat cu o asemenea masina de prin 1996, un prieten mi-a incredintat, dupa SKODA 120  a tatalui meu la aceea vreme mi s-a parut racheta, de atunci tot vreau sa pun mana pe o astfel de macheta  :D

Adevarul e ca cine avea asa ceva prin anii 90 era boier... Superba masina.
Cumpar masinute vechi romanesti.

Offline BMD77

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2386
  • Muad'Dib
« Răspuns #92 : Mai 07, 2014, 11:33:02 p.m. »
O mica revenire in timp, o masina foarte indragita in Romania, am mers cu ea in copilarie, ca pasager, era uriasa la interior si parea atat de usor de condus  ;) :

No. 30 - Renault 16:

Renault 16 este un hatchback din categoria masinilor de familie de clasa mare si a fost produs intre anii 1965 si 1980 la Le Havre, Franta.

Renault 16 a fost votata Masina Europeana a Anului 1966 de catre un comitet de jurnalisti auto europeni. Era al treilea an de la aparitia premilui, iar Renault 16 a fost prima masina franceza care a castigat premiul.

Au fost produse 1 845 959 R16 in cei 15 ani de productie.

Productia de serie a inceput in martie 1965 la fabrica recent inaugurata de la Sandouville, la cativa km est de Le Havre. Masina s-a vandut bine in majoritatea tarilor europene, castigand laude pentru interiorul spatios si comfortabil. Nivelul de echipare era de asemenea de nivel inalt pentru pretul platit. Intial Renault a vandut R16 a fost comercializat doar in versiunea GL, cu motorizarea de 1,4 l,  54 hp, pe benzina. In martie 1968 a fost prezentat la Motor Show-ul de la Geneva modelul TS cu motor de 1,6 l, I4, ce putea depasi 160 km/h. O versiune cu transmisie automata, denumita Renault 16 TA, a fost prezentata la Motor Show-ul de la Geneva din anul 1969. Versiunea de top era TX-ul, lansat la Motor Show-ul de la Paris din 1973, ce avea o transmisie manuala in 5 trepte. Echipamentele includeau geamuri electrice fata si inchidere centralizata, optiuni folosite in premiera pe masini de familie in Europa.

Productia lui Renault 16 a continuat pana in 1980, cand a fost inlocuit cu mult mai putin apreciatul Renault 20. Chiar si la acel moment, cand modelul era vechi de 15 ani, R16 era unul dintre cele mai apreciate si bine vandute masini din Europa. Design-erul sef, acum pensionat, al Renault, Patrick Quément, nu a facut niciodata un secret din admiratia sa pentru R16 si a incorporat, ca omagiu subtil, un tribut pentru grila in forma de "cioc de pasare", acest detaliu in modele moderne ale Renault, cum ar fi Laguna, Mégane si Scenic lansate de companie in anii '90.

Pana in momentul in care Renault 16 a iesit din productie majoritatea producatorilor auto europeni avea cel putin un hatchback la vanzare. In acest timp Renault avea sase modele de hatchback-uri in vanzare: R4, R5, R6, R14, R20 si R30.

O ciudatenie a design-ului lui R16 este faptul ca cele doua axe ale suspensiei spate nu erau colineare. Axa stanga era cu 70mm mai lunga decat cea dreapta pentru a permite montarea barei de torsiune. Aceasta solutie, precum si scaunele moi din interior dadeau pasagerilor un confort sporit in cazul trecerii peste obstacole sau gropi din drum (detaliu foarte bun pentru Romania  ;D ). Suspensia avea cea mai lunga cursa dintre masinile din clasa ei; la aplicarea franei mana, combinate cu introducerea in marche-arriere, bara spate se ridica cu aprozimativ 32 de centrimetri.

O a doua ciudatenie era faptul ca R16 utiliza solutia de la R4, motorul amplasat in fata, dar in spatele cutiei de viteze, ceea ce contribuia substantial la stabilitatea si echilibrul masinii prin punerea greutatii maxime in zona centrala a sasiului.

Schimbarea vitezelor se facea printr-o maneta montata pe coloana volanului, ceea ce asigura mai mult spatiu in cabina masinii. Aceasta solutie era legata de pozitionarea cutiei de viteze in fata motorului si era foarte rara pe piata auto europeana.

Bancheta spate putea configurata in mai multe pozitii sau putea fi eliminata total.

R16 nu a avut nici un competitor major pana la aparitia lui Austin Maxi, designer Alec Issigonis, in 1969, dar Austin Maxi era aproape necunoscut in afara Marii Britanii.

Macheta este produsa de Norev, scara 1:43:

"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #93 : Mai 07, 2014, 11:41:06 p.m. »
Recunosc ca nu am urcat in R11, dar, dupa cum spuneam si in postare, am mers cu R16, in anii '80, cand ai mei aveau Oltcit. R16 era mare, spatioasa, comoda si aveai senzatia ca plutesti pe sosea cu ea. Sincer, daca ar aparea o replica adusa la zi din punct de vedere al sigurantei si a normelor de poluare (mai mult pentru impozitare decat pentru altceva), eu as opta clar pentru un R16. Mi se pare ca arata modern la caroserie chiar si pentru ziua de azi  :).
Oare ar mai vrea si altii sa conduca asa ceva in ziua de azi?  ;D.
Iar cine avea R16 in anii '80 era de asemenea boier, masina de care vorbesc era a unui doctor, prieten cu tata.... ehehe... ce vremuri  :)
"Nu ne oprim din joaca atunci cand imbatranim, ci imbatranim atunci cand incetam sa ne mai jucam" - George Bernard Shaw.

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #94 : Mai 07, 2014, 11:56:18 p.m. »
O noua prezentare comuna a modelelor R12 si R16, la care sunt invitati si verisorii din Romania, Dacia 1300 si Dacia 1310:

« Ultima Modificare: Mai 08, 2014, 12:11:11 a.m. de BMD77 »

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #95 : Mai 08, 2014, 12:00:35 a.m. »
Invitam in scena si fratiorii si verisorii mai in varsta: Renault 8, Renault 12, Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia 1300 Break, Dacia 1310:

Offline Remus

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
« Răspuns #96 : Mai 08, 2014, 12:03:33 a.m. »
Recunosc ca nu am urcat in R11, dar, dupa cum spuneam si in postare, am mers cu R16, in anii '80, cand ai mei aveau Oltcit. R16 era mare, spatioasa, comoda si aveai senzatia ca plutesti pe sosea cu ea. Sincer, daca ar aparea o replica adusa la zi din punct de vedere al sigurantei si a normelor de poluare (mai mult pentru impozitare decat pentru altceva), eu as opta clar pentru un R16. Mi se pare ca arata modern la caroserie chiar si pentru ziua de azi  :).
Oare ar mai vrea si altii sa conduca asa ceva in ziua de azi?  ;D.
Iar cine avea R16 in anii '80 era de asemenea boier, masina de care vorbesc era a unui doctor, prieten cu tata.... ehehe... ce vremuri  :)

R16 ramane un automobil magnific, chiar si in ziua de azi. Un adevarat "cruiser".

Puntea lunga, suspensii avansate tehnoolgic pentru acea vreme, spatiu, design, si de asemeni extrem de dura. Singura ei problema, si cam la toate Renaulturile din acele timpuri - rugineau ca naiba.

Dar ce este perfect daca nu este de fapt imperfect?... :D

PS: pozele de mai sus sunt dementiale. R12, R16, R8... Ah. ::)
Cumpar masinute vechi romanesti.

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #97 : Mai 08, 2014, 12:09:03 a.m. »
Pentru a mai alunga din senzatia de "prea mult R12/Dacia 1300"  ;D, prezint o miniserie de poze cu mica mea familie panduri de la Craiova.

Sa vina concurenta:

Chiar daca grupul de olteni este mai mic decat cel de la Dacia eu zic sa nu il subestimati, este mai unitar si a primit intariri de la fratii plecati in Ungaria si Polonia  ;)
« Ultima Modificare: Mai 08, 2014, 10:09:15 a.m. de BMD77 »

Offline BMD77

• Hero Member
  • Muad'Dib
« Răspuns #98 : Mai 08, 2014, 12:21:11 a.m. »
Asa e, problema universala Renault-urilor pana in anii '90 era rugina, americanii aveau glume legate de faza asta: "Poti auzi o masina franceza pe strada? Da, daca sta pe loc o auzi cum rugineste" - l-am auzit de la un american in 2007  ;D.
Cred ca Remus are experiente first hand, in urma reconditionarii masinii, au avut mult de munca la refacerea caroseriei cred. Deabia astept sa o vad pe viu  ;).

Offline TzucuNY

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
« Răspuns #99 : Mai 08, 2014, 12:42:24 a.m. »
Numai machete pe gustul meu aici, îmi place ce văd. Mi-a furat atenția acel Renault 11, asta poate pentru că am un Renault Alliance 1:1. ;) Sunt foarte reușite pozele cu R16, mai ales cele din profil. Văd că ai și o colecție frumoasă de machete R12/Dacia 1300, sper să se îmbogățească. ;) Keep up the good work!