Autor Subiect: Ferrari F40 Bburago 1/24 - Reconditionat  (Citit de 1459 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Reme_WRX

• Vizitator
Ferrari F40 Bburago 1/24 - Reconditionat
« : Ianuarie 29, 2014, 10:16:29 p.m. »
Bine v-am regasit la un nou episod de restaurari. Pentru astazi am pregatit un super-car legedar. Este vorba de vechiul Ferrari F40, reprodus de cei de la Bburago, la scara 1/24. Macheta a fost cumparata din un talcioc, unde statea pe ziarul unui om in varsta. Am vazut-o si imediat am cumparat-o. Macheta se afla intr-o stare destul de precara, avand urmatoarele lipsuri: Lipsa geam capota motor spate, lipsa scaun pasager, lipsa stergator, lipsa fete de usi, vopseaua sariata pe alocuri si plina de un lipici, care nu prea mai vroia sa iasa (cred ca macheta a fost colantata).

O poza cu macheta asa cum arata ea cand am luat-o!

Culoarea este lucrul primordial la un Ferrari, daca nu e rosu nu prea da bine...Asa ca m-am apucat sa demontez macheta. Am dezasamblat-o total si am luat fiecare piesa si am spalat-o cu apa si sapun sub jet de apa calda. Am reusit sa scot tot lipiciul de pe ea, isna culoarea nu era cea care trebuia pe Ferrari. Am hotarat sa il vopsesc...Am matuit caroseria cu pasla, apoi in zonele afectate mai rau am folosit smirghel de 800 si smierghel de 1000, apoi iar pasla. Macheta fost vopsita cu Lehler 1K vopsea de Peugeot.

Am asteptat la cabina de vopsit circa 1h pe cald si 1h pe ventilatie la 20grade. Am inceput asamblarea machetei. Am montat stopurile pe macheta si grila spate

Apoi am aplicat fetele de usi pe care le-am procurat si vopsit si usile pe caroseria vopsita.

Dupa aceea am inceput a asambla interiorul si toate accesoriile dedicate interiorului, inclusiv scaunul de pasager pe care l-am procurat ca piese. Geamurile au fost spalate, insa mai au mici zgariaturi, insa pe viitor vor fi polishate profesional pt a nu avea probleme cu aspectul general al machetei.

De mentionat ca geamul aerisit al capotei motor spate, pe care l-am cumparat l-am fisurat si acum am fost nevoit sa il repar si sa il vopsesc negru mat, pentru a ascunde eroarea si oroarea. (voi reveni cu poza)

Finalul procesului de restaurare a constat in asamblarea finala a machetei, care zic eu ca a iesit foarte bine. Planuri de viitor vor fi stergator + polish profi la geamuri + embleme.

Sper sa a placa!!! Spor la vizionat!!!

« Ultima Modificare: August 02, 2014, 10:54:04 p.m. de mirci »

Offline TzucuNY

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
Re: Ferrari F40 Bburago 1/24 - Reconditionat
« Răspuns #1 : Ianuarie 30, 2014, 04:52:22 a.m. »
Mi-a facut o mare placere sa vizionez acest topic, mai ales ca tocmai acum cateva zile am regasit prima mea macheta primita cadou acum 17 ani, exact acelasi F40 care l-ai restaurat tu!
Felicitari, arata ca nou! :-\ Acum ca ai experienta, poate ti-l trimit si pe al meu sa mi-l reconditionezi. ;)

Offline NoMad

• Hero Member
  • Mesaje postate: 859
  • colectiile fac viata frumoasa :)
    • NoMadCars
« Răspuns #2 : Ianuarie 30, 2014, 05:18:31 p.m. »
Felicitări pentru munca depusă şi rezultatul obţinut, e o machetă reuşită! Eu am una bună, dar compusă din două "donatoare". Am văzut însă mai multe şi constat că problemele standard sunt - lipsa luneta (se desprinde uşor), lipsa ştergător (idem) şi probleme la deschiderea portierelor (se deschid doar într-o poziţie şi există tendinţa de a le forţa, cu rezultate previzibile), asta ultima era la valabilă la toate. Din fericire, am găsit "donatoarea" de aceeaşi culoare.

« Ultima Modificare: Ianuarie 30, 2014, 05:20:36 p.m. de NoMad »
o experienţă vizuală plăcută pe http://nomadcars.wordpress.com/

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #3 : Ianuarie 30, 2014, 08:33:11 p.m. »
ma bucur ca va place, eu am o slabiciune pt acest model si sincer imi place foarte tare cum mi-a iesit.

@NoMad - e frumos sa fie in stare excelenta in culoarea originala

@TzucuNY - imi palce ceea ce fac, si imi sper sa mai fie machete pe care le salvez. Pana acum am salvat inca 6 machete pe care nu le-am prezentat la reconditionari...