Acu 3 zile m-am hotarat sa refac masina. Am demontat macheta si m-am apucat de matuit vopseaua de pe ea. Am foloit pasla abraziva si am reusit in scurt timp sa matuiesc totata vopseaua originala. Mentionez ca pe alocuri vopseaua alba incepuse sa sara. Apoi am utilizat filler fin cu putere de auto-acoperire, un fel de autonivelare, cu ajutorul caruia am mai scos din acele erori masive de pe caroserie. Dupa uscarea fillerului, marca Lehler, am slefuit masina cu hartie abraziva.
Masina a intrat in cabina de vopsit dupa care a fost aplicata baza de culoare ROSU, pe care o mai aveam de a o Mazda B2500. Vopseaua aplicata este de tipul 1K, si a fost aplicata in 2 maini. Lacul ce a fost aplicat in 3 maini este de tipul 1K, produs de Lehler.
Masina a stat la cabina timp de 1 ora, 60gr + ventilatie sa revina la 20gr.
Etapa urmatoare consta in spalatarea tuturor pieselelor machetei. M-am apucat de asamblarea machetei si lucru mai putin intalnit am inceput cu spatele, am montat luneta, panoul cu stopurile, stopurile, si niste tunele de recirculare aer pt racit frane spate.
Motorul a fost dezasamblat in bucati si spalat cu sapun s o periuta veche de dinti. Rezultatul este unul multumitor. Apo a fost montat pe puneta spate si s-a trecut la constructia compartimentului motor.
Tot subansamblul a fost montat in habitaclul masini.
Interiorul machetei a fost dezasamblat in bucatele. Din tineretile mele am observat ca bordul machetei este manjit cu marker, asa ca am optat sa il fac negru mat. Am spalat scaunele de mizerie si praf, podeaua masinii la fel si am curatat de marker centurile de siguranta.