Autor Subiect: Macheta Ferrari 250 GTO 1:24 Revell  (Citit de 7226 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Macheta Ferrari 250 GTO 1:24 Revell
« : Ianuarie 07, 2014, 07:17:56 p.m. »
Buna seara.
Pentru ca am terminat primul meu kit si sunt incantat de aceste machete, am decis sa mai fac o macheta: Ferrari 250 GTO tot de la Revell. Imi plac cum sunt lucrate aceste machete. Fiind incepator nu am avut contact cu diversi producatori de machete. Astept sa imi recomandati voi si alti producatori. Deocamdata as vrea sa ma axez doar pe machete auto. Tamiya este buna ca marca? Nu prea am vazut multe modele auto la ei. Mai mult blindate. Sa revin la subiect. Noua macheta este mult mai complexa decat prima avand 202 piese si multe detalii: directia functionala, suspensie fata functionala cu arcuri metalice (foarte putin), usile se deschid, capota fata spate se deschide, geamurile usilor se deschid. Imi place acest kit si pentru modelul auto si pentru multitudinea de piese.

Sa va prezint ce contine kitul:

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
Re: Macheta Ferrari 250 GTO 1:24 Revell
« Răspuns #1 : Ianuarie 07, 2014, 07:49:53 p.m. »
Frumoasa macheta, spor la treaba iti urez!
Abia astept si eu sa ma apuc de ea. Ce varianta vei face, cea racing sau cea de strada?
Asteptam primele poze cu proiectul.
Succes!

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #2 : Ianuarie 07, 2014, 08:41:21 p.m. »
Merci de urare. Fac varianta de strada. Imi place mai mult decatc ea racing. Am ceva avans la kit si o sa postez zilele astea. Spor la lucru si tie.
PS: ai grija la jenti sa nu apesi rau pe ele ca se rup sitele. Eu am rupt o jeanta si trebuie sa vad cum o repar.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #3 : Ianuarie 07, 2014, 10:32:47 p.m. »
Poate poti schimba janta daca e piesa de la exterior, nu cred ca e problema prea mare daca utilizezi jantele de raing, asta daca nu o poti repara. Am scos si eu jantele si le-am asamblat, asa de curiozitate, sunt destul de fragile, chiar e nevoie de grija.

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #4 : Ianuarie 08, 2014, 07:59:15 a.m. »
Pe spate cred ca o sa le pun pe cele de racing. Dar trebuiesc usor polizate ca sunt putin prea mari la butuc. O sa vad.

ksm

• Vizitator
« Răspuns #5 : Ianuarie 08, 2014, 08:56:57 a.m. »
eu as preferea varianta racing. m-am gandit de multe ori sa atac un kit, insa nu am reusit sa ma urnesc pana acum.

revell este pentru incepatori spre nivelul mediu. mai gasesti kituri Heller care banuiesc ca sunt la acelasi grad de dificultate. Tamiya este spre avansati din cate stiu, la fel ca si Hasegawa - tot un producator japonez

LE daca ma uit bine la poze nu mi se pare foarte complicata asamblarea. piesele trebuie lipite? ca de vopsit e clar ca trebuie vopsite (daca ma urnesc, poate ne combinam la vopsea sau ceva, ca tot modele europene clasice ochesc

vezi ca gasesti kituri si pe machete.ro, dar termina-l p-asta intai  ;)

PS din ce oras esti?
« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2014, 09:00:17 a.m. de ksm »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #6 : Ianuarie 08, 2014, 09:31:46 a.m. »
O sa fac eu varianta racing dar dupa ce termin cu mercedesul :D
Daca tot vor fi doua Ferrari sa fie diferite
Fata de alte kituri de la Revell este destul de complicata. Cypylix nu a pus pozele cu arcurile si surubelele mici mici.
« Ultima Modificare: Ianuarie 08, 2014, 09:33:26 a.m. de Adrian »

ksm

• Vizitator
« Răspuns #7 : Ianuarie 08, 2014, 09:58:51 a.m. »
sa ne arata si poze cu piesele alea, zic.. sper sa Burago si Maisto nu le-ai catalogat drept kit-uri   ;)

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #8 : Ianuarie 08, 2014, 11:22:19 a.m. »
ksm:  Sunt din Campina. Complicata nu e asamblarea (mai ales ca exista si instructiuni), doar migaloasa si trebuie sa ai multa rabdare. Daca nu, poti strica foarte usor piesele, fiind mici, unele chiar foarte mici. Ex: lampile numar spate au 1 mm. nici nu poti sa le ti bine in penseta sa le debavurezi. Piesele se asambleaza prin lipire. Nu era rau daca faceau ca piesele mari (caroseria, cadrul, podeaua,) sa fie prinse prin suruburi. Vopsea cantitate mica am cumparat din magazine online de specialitate, vopsea mai multa (pt caroserie) si lac cumpar de la un service auto.

Adrian: Sper ca nu te-am incurcat ca am ales acelasi kit cu al tau. Imi cer scuze daca da. Imi place mult kitul si Ferrari. Chiar o sa merg pe cateva kituri Ferrari, apoi as vrea niste camioane. Daca imi poti da vreo idee si de alt producator de kituri auto asemanatoare. Sa fie detaliate si cu multe piese. La Tamiya nu prea am vazut auto.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #9 : Ianuarie 08, 2014, 12:14:01 p.m. »
cypylix: Stai linistit, nu e nici o suparare, dimpotriva :) , sunt foarte bucuros ca faci si tu acelasi model. Eu la racing ma gandeam dinainte, si daca era sa semene, nu-i bai. Sa le terminam noi si sa ne placa noua.
O sa mai fac si eu cateva masini dastea si ma bate si pe mine gandul sa ma apuc de camioane. As vrea sa incerc de la Italeri. Sunt cateva camioane interesante, scara 1:24, destul de marisoare. Acum nu stiu cat de buni sunt, de ei am dat si eu si mi se par destul de detaliate.
ksm: pentru mine Bburago si Maisto tot niste kit-uri sunt. Ce-i drept unele simpliste, trei piese direct vopsite, le imbini si gata. Cu toate ca am gasit pe internet niste metal kit-uri 1:18 de la burago superbe si foarte detaliate, doar ca nu la noi.