Autor Subiect: Macheta minibus TUDOR VLADIMIRESCU - PROTOTIP  (Citit de 1982 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16493
  • OLECO ESTE UNIC !
Macheta minibus TUDOR VLADIMIRESCU - PROTOTIP
« : Decembrie 11, 2013, 03:06:01 p.m. »
Doresc sa incep constructia unui prototip de minibus construit de ROCAR.

Din pacate, nu am decat o singura poza. Inclin sa cred ca este vopsit in alb cu dungi verde (jos) rosu (sus).
Daca cine detine mai multe poze sau informatii despre acest prototip, il rog sa ma ajute.
Va multumesc anticipat.

« Ultima Modificare: Iunie 21, 2018, 09:22:55 a.m. de OLECO »

Offline sergebu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 421
  • SCHNAUZER BREEDER
Re: Macheta minibus ROCAR
« Răspuns #1 : Decembrie 11, 2013, 03:36:56 p.m. »
Doresc sa incep constructia unui prototip de minibus construit de ROCAR.

Din pacate, nu am decat o singura poza. Inclin sa cred ca este vopsit in alb cu dungi verde (jos) rosu (sus).
Daca cine detine mai multe poze sau informatii despre acest prototip, il rog sa ma ajute.
Va multumesc anticipat.

Acest prototip a circulat pe linia de maxi-taxi intre Universitate si Favorit (Dr.Taberei). Era crem cu dungi rosii. A fost inlocuit de microbuze Irannational in aceiasi schema coloristica.

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #2 : Decembrie 11, 2013, 03:54:18 p.m. »
Merci frumos! :)
Ai idee ce nr de traseu avea. Eu stiu despre nr 5xx... 503, 506 (astea circulau pe Bdul Macaralei, actualul 1 dec 1918.

Offline sergebu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 421
  • SCHNAUZER BREEDER
« Răspuns #3 : Decembrie 11, 2013, 04:16:04 p.m. »
Merci frumos! :)
Ai idee ce nr de traseu avea. Eu stiu despre nr 5xx... 503, 506 (astea circulau pe Bdul Macaralei, actualul 1 dec 1918.
Initial nu aveau numere, era trecut doar traseul (Universitate-Favorit), cu oprire doar la capetele de traseu. Biletul costa 5 lei. Pana sa apara acest microbuz-prototip erau folosite pe post de maxi-taxi, automobile Dacia Taxi care aveau acelasi traseu iar pretul era tot 5 lei de persoana. Aceste masini  nu plecau pe traseu decat la capacitatea maxima (4 persoane + soferul).
O calatorie pe acelasi traseu cu troleibuzul 84 costa doar 0,65 lei.

P.S. Titlul trebuie schimbat, prototipul n-are legatura cu ROCAR doar cu TV.
« Ultima Modificare: Decembrie 11, 2013, 06:16:36 p.m. de sergebu »

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #4 : Decembrie 11, 2013, 04:38:34 p.m. »
Merci inca o data! :)

Offline daniel234

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1421
« Răspuns #5 : Decembrie 12, 2013, 09:31:35 p.m. »
Interesante proiectele (minibus ROCAR si autobuzul Chevrolet din 1929), in special deoarece nu exista prea multa documentatie. Imi place faptul ca explicati pas cu pas ceea ce faceti, pentru a-i ajuta si pe altii care ar dori sa incerce (macar) sa realizeze o macheta.
Dar, cel mai interesant lucru este numarul de machete incepute si neterminate.
Va rog, nu o luati ca pe un afront, ci ca pe un sfat: Daca va apucati de o macheta, nu mai preluati alte comenzi pana nu e gata aceea; Altfel, o sa lasati una de-o parte (pentru moment) si va apucati de alta, pe care (poate) o duceti la finalizare si dupa urmeaza alta, iar prima nu o mai terminati.

Toate cele bune, Daniel.

Offline OLECO

• Hero Member
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #6 : Decembrie 12, 2013, 11:19:47 p.m. »
Nu ma supar, stai linistit. Am lasat deoparte, machetele care suporta amanare si in special prototipurile de autobuze si tramvaiele.

Lucrez la mai multe odata de acelasi tip; unele le expun iar altele nu, in functie de dorintele clientilor. Am livrat multe machete pe care nu le-am aratat deoarece acest lucru mi-e fost specificat de clienti, iar eu m-am conformat.