Va invit sa vedeti unul din ultimele mele proiecte in materie de restaurare machete. Este vorba de un Bugatti EB110, produs de Bburago, pe vremea cand se produceau in Italia machetele. Macheta am cumparat-o din talcioc la modicul pret de 2LEI, de la o batrana care avea un malder de lucruri pse unul peste celalalt. Am cautat acolo si am gasit masinuta si femeia mi-a zis ca 2lei vrea - nu m-am tocmit si am luat-o

O scurta trecere in revista a starii machetei in momentul achizitiei.
1. Caroseria - INCOMPLETA - lipsea usa stanga, vopsea sarita pe alocuri si plina de decaluri, lipsa eleron
2. Geamuri - INCOMPLET - lipsea luneta de peste motor, parbriz fisurat
3. Roti - COMPLETE - anvelope foarte murdare, in rest totul OK
4. Sasiu - COMPLET - sasiul era foarte foarte murdar, dar in stare foarte buna

5. Motor - COMPLET - in stre buna
6. Blocuri Optice - INCOMPLETE - lipsa stopuri, lipsa contur faruri
7. Interior - INCOMPLET - lipsa spatar scaun pasager si fooarte murdar
Poze cu starea caroseriei de atunci:
Mult timp am cautat piesa componenta insa nici un rezultat si prin noroc gasesc la un baiat, Faitonu, caroseria de Bugatti intr-o stare muult mai buna ca a mea. Am cumparat de la el caroseria care prin noroc a venit impreuna cu alte elemente componente care imi trebuiau.
Am demontat macheta in bucatele si am inceput prin a spala elementele componente.
Am inceput cu rotile >
Am continuat cu motorul si cateva accesorii >
Am continuat cu interiorul machetei.
Bordul a fost spalat >
Interiorul a fost completat cu ajutorul caroseriei venita de la Faitonu si astfel avem un interior complet >
Geamurile venite pe macheta lui Faitonu era foarte bune asa ca le-am spalat si polishat un pic si le-am refolosit. Am adaugat un element de detaliu de pe macheta cumparata de mine si anume antena care era in stare buna. Am spalat caroseria venita de la colegul nostru si am inceput montarea machetei.
Au fost montate farurile cu sticla farurilor.
Au fost montate stopurile.
Au fost montate geamurile.
A fost montat motorul pe sasiu.
Au fost montate puntile fata si spate.
A fost montat interiorul.
Macheta a fost asamblata, iar la final am montat rotile
Rezultatul final este unul multumitor, insa pe viitor macheta are nevoie de o corectura a vopselei in partea frontala unde vopseaua este sarita.
am uitat sa mentionez ca am achizitionat si eleronul de la cristibcr - caruia ii multumesc cu ocazia asta!