Autor Subiect: Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell  (Citit de 8433 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
Re: Macheta Ferrari 348ts 1:24 Revell
« Răspuns #30 : Decembrie 06, 2013, 10:24:41 a.m. »
Acum dintre toate cred ca asta are cele mai multe piese mobile: usi, capota fata+spate, suspensii, directie. Nu stiu daca la scara 1:24 se poate mai mult. Poate ca da. Ceva cu foarte multe piese mobile am vazut la kit-urile scara mare 1:8, dar costa...
Oricum dupa cercetarea de aseara pare o piesa foarte interesanta. Abia astept sa te apuci de ea, asa vor fi doua  :P

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #31 : Decembrie 06, 2013, 11:21:48 a.m. »
Ai dreptate, ceva la scara mai mare sa aibe mai multe piese mobile. Da, vor fi doua. Dupa ce termin si eu 348ts, termini si tu Mercedes ul. Si cred ca GTO250 va fi urmatoarea macheta. Ce culoare o sa alegi pentru GTO? Eu deja mi-am luat niste rosu. Pentru suprafete mari, iau de la un services auto vopsea pe baza de apa si lac.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #32 : Decembrie 06, 2013, 11:51:50 a.m. »
Pentru GTO cred ca tot rosu, in nici un caz alb ca mi-a mancat sufletul  :(. Buna ideea cu luat vopsea de la service, dar oare merge sa duc masina cu totul sa o vopseasca ei?  ;D

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #33 : Decembrie 06, 2013, 12:02:43 p.m. »
Poate ramai fara macheta... ;D

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #34 : Decembrie 06, 2013, 12:04:04 p.m. »
Dar ce ai patit cu albul la Mercedes? Arata bine din poze. L-ai stricat la lacuire? La Ferrari 348ts am pastrat culoarea rosu din plastic. Urmeaza doar sa o lacuiesc. Am emotii pentru GTO250 cand o sa-l vopsesc. Abia astept sa vad kit ul. M-ai speriat ca ai zis ca nu e prea bine lucrat. De acest kit sunt foarte multumit. Mi-am luat de la service si negru mat, alb, lac+intaritor, rosu, gri metalizat. Am un gri metalizat foarte bun. Particulele metalice din vopsea sunt foarte fine si dau bine pe piesele vopsite.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #35 : Decembrie 06, 2013, 12:12:48 p.m. »
Nici macar nu e lacuit  ;D , asa arata vopseaua, e varianta stralucitoare. Problema sunt scamele care s-au depus nici eu nu stiu cum  :(

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #36 : Decembrie 08, 2013, 12:38:07 p.m. »
Am vopsit caroseria masinii: caroserie, usii, capota fata, spate, bara fata spate. Nu am mai dat culoare rosie, doar lac peste kit direct. Am incercat sa fac pozele sa reflecte lumina in lac, dar nu prea mi-au iesit. Dupa uscarea lacului as incerca o polishare. Am o freza mica si un disc cu pasla, mai am nevoie doar de pasta de polish. Eu zic ca a iesit bine lacul, dar i-ar trebui o finisare (polishare) usoara. Are usoare valuri lacul. Mai ma gandesc cu polisharea, ca nu cumva sa stric macheta. Vizionare placuta.

Oglinzile:

Poze cu interiorul terminat. Nu a iesit chiar foarte bine. Mai trebuiau niste retusuri facute.

Usile, bara fata si spate:

Offline Timmy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 618
« Răspuns #37 : Decembrie 08, 2013, 01:42:47 p.m. »
Salutare,

Interesanta idee de a aplica lacul peste caroserie , dar din pacate nu chiar cea mai eficienta.
Cu toate ca a capatat un anumit luciu , imi da impresia de un efect artificial al pigmentului si nu unul
realist. Vopseaua nu are profunzimea si nici pigmentul adecvat, iar nuanta de rosu nu se apropie foarte mult de cea Ferrari .Daca vei realiza polisarea, lacul aproape va disparea pentru ca din ce observ in poze , stratul este unul destul de subtire iar in momentul in care ai de gand sa aplici peste el polish cu un anumit aparat imi este putin teama ca va avea de suferit si caroseria , pentru ca ai sa cam ''mananci'' din ea.

Vreau sa te felicit in schimb pentru chedere si delimitarea negru - rosu care
ai realizat-o foarte frumos .
Interiorul este superb si foarte frumos montat si vopsit , iarasi felicitari sincere ;)

Sper sa nu te superi pe mine sau sa prinzi pica pentru ca am facut aceasta remarca care nu este una rautacioasa. Daca vrei sa ajungi la rezultatul dorit , si anume acela al
unui kit bine vopsit si montat , incearca sa elimini lacul vechi si sa vopsesti caroseria din nou .
In realizarea modificarilor , una dintre cele mai grele parti este vopsitul .
Documenteaza-te bine si nu uita cateva lucruri : degresare, primer, vopsea ;)

Mult succes ;)

Offline cypylix

• Hero Member
« Răspuns #38 : Decembrie 08, 2013, 06:57:56 p.m. »
Multumesc pentru sfaturi. Ai dreptate Timmy cu vopseaua. Poate si putina lene, si lipsa timpului, si dorinta de a termina cat mai repede primul kit, m-a facut sa nu mai dau cu vopsea ci direct cu lac. Nu imi dau seama de efectul de profunzime de care vorbesti. Poate nu se vede bine in poze dar stratul de lac este destul de gros. Dar nu o sa-l mai polishez. Vad ca acum dupa cateva ore de la lacuire s-a uniformizat mai bine. Dar se usuca cam greu. Sper sa nu fi gresit ca nu am pus intarior in lac. Sper sa se usuce definitiv in cateva zile sa pot lucra la machea. Pentru urmatorul kit Ferrari 250gto (pe care il am) am luat deja vopseaua rosie. Am luat-o de la un service auto si nu am avut o mostra de culoare rosu Ferrari ca sa fie exacta, e apropiata. Multumesc pentru sfaturi si critici. Astept sa mai imi dai sfaturi.

Offline TzucuNY

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
« Răspuns #39 : Decembrie 08, 2013, 07:34:14 p.m. »
Ce bine ti-a iesit caroseria, imi place cum ai trasat chederul. Interiorul m-a dat pe spate, e SUPERB!