Autor Subiect: Macheta Mercedes SLS AMG 1:24 Revell  (Citit de 12581 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
Re: Macheta Mercedes SLS AMG 1:24 Revell
« Răspuns #50 : Decembrie 06, 2013, 12:14:33 p.m. »
Ai dreptate, e diferenta intre primul si al doilea strat. Nu sunt profesionist sa iti dau sfat. Eu as incerca o polisare, sau/si slefuire cu smirghel fin de 1000 sau 2000. Apoi as da straturi de vopsea foarte fine (subtiri) si mai multe. Vreo 3-4. Eu dupa fiecare strat pe care il dau folosesc o suflanta cu aer cald sa usuc vopseaua. Aerul nu e prea fierbinte, ca de feon ca sa nu se deformeze macheta. Dau un strat de vopsea, il usuc (trec cu suflanta peste macheta vreo 2 minute pana vad ca nu mai are aspect ud). Api alt strat de vopsea si uscare. Ma gandesc ca daca il las sa se usuce natural (si pe frigul asta) atrage praf si se usuca in vopsea. Daca il usuc eu mai repede in vreo 3 minute nu se mai lipeste praful. ATENTIE: asta am facut doar cu vopsea pe baza de apa, dar procedeul l-am respectat si la lac (lac normal). Mai mult de atat nu stiu ce sa zic. Spor la treaba.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #51 : Decembrie 06, 2013, 12:21:36 p.m. »
Interesanta ideea cu aer cald, poate daca se usuca mai repede nu mai atrage praful. O sa incerc o slefuire foarte fina doar in zonele cu probleme si apoi un strat subtire de vopsea sa vad daca pot remedia problemele si imediat uscata cu feonul. Vedem ce iese...

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #52 : Decembrie 06, 2013, 12:30:16 p.m. »
Pentru ca imi place ce faci o sa-ti zic cateva idei pe care le poti urma sau nu dupa bunul plac.In primul rand eu unul n-as da vopsea pe machetele astea cu aerograful(este foarte scump si dupa cum vezi rezultatele sunt slabute).Iti trebuie o vopsea cu uscare rapida(si pigment puternic) in perioada asta a anului si dupa ce aplici 1-2-3 straturi de vopsea,trebuie sa asezi piesele undeva in casa la caldura. NU PE CALORIFER SAU  USCATA CU FEONUL. Nu da cu polish pe macheta in stadiul in care este acum,(polish-ul este destinat straturilor de lac, nu de vopsea).I-ai dat filler inainte de vopsea?
Tu vopsesti cu vopsele revell d-alea la cutiuta ? cu ce le diluezi? In cat timp se usuca?
Iti dai seama cum se vedea daca era alta culoare?
« Ultima Modificare: Decembrie 06, 2013, 12:35:48 p.m. de Schumy »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #53 : Decembrie 06, 2013, 12:53:17 p.m. »
Multumesc de sfauri.
Nu am dat cu nimic inainde de vopsea, doar am degresat caroseria.
De vopsit vopsesc cu Revell cea in cutiuta. De data asta nu am mai diluat cu nimic. La prima mana am diluat cu putina apa si am observat ca nu mai prindea deloc vopseaua. Am sters macheta si am continuat cu vopsea ne diluata si a mers bine. A doau mana tot cu vopsea ne diluata, a mers binisor dar ceva mai vascoasa parca ( ciudat aceeasi vopsea dar in coua cutii cu vascozitati diferite) si uscarea in circa 30 min cat sa pun mana pe ea. In 24 ore intarita bine, si este chiar rezistenta, am incercat sa o zgarii pe interior si este tare. Marea problema este praful, in timpul vopsitului s-au pus acele firicele. Curios ca la Ferrari nu am avut problema asta, aveeasi vopsea. Si in stadiul asta ce sa ii fac?

Offline Schumy

• Hero Member
« Răspuns #54 : Decembrie 06, 2013, 12:59:41 p.m. »
Pai ai cateva variante ,dar nu stiu ce sa-ti recomand. Poti sa o iei la smirghel fin cu apa si sa incerci sa scoti imperfectiunile, cu conditia sa o faci uniform pe toata macheta, ceea ce o sa fie cam greu. Poti sa incerci in lichid de frana dar nu garantez ca nu afecteaza si plasticul din care e facuta caroseria.Oricum nu-i da lac asa cum arata acum ca o strici.
« Ultima Modificare: Decembrie 06, 2013, 01:04:59 p.m. de Schumy »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #55 : Decembrie 06, 2013, 01:06:20 p.m. »
Lac nu ii voi da, este destul de stralucitoare vopseaua. Cred ca smirgheruita cu apa (asa cum se procedeaza si la o masina reala inainte de revopsire) apoi un strat nou de vopsea. Acum vopseaua va trebuii sa o folosesc pe aceeasi, nu stiu cum reactioneaza daca dau cu altceva. In lichid de frana imi este si mie frica sa o bag, poate nu mai scot nimic din borcan.
Si in cel mai rau caz sa o las asa, dar parca totusi.

Offline Schumy

• Hero Member
« Răspuns #56 : Decembrie 06, 2013, 01:15:43 p.m. »
Sfat: foloseste cu incredere manusi chirurgicale daca vrei sa mai ai maini.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #57 : Decembrie 06, 2013, 01:23:24 p.m. »
Sa mai am maini?  :(
Am sa caut si voi cumpara. Ce-i trept ma cam chinui sa ma curat pe maini  ;D

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #58 : Decembrie 13, 2013, 10:10:09 a.m. »
Pentru ca vopsitul machetei s-a dovedit ca nu iese si in urma unor sfaturi primite de la colegul Timmy am hotarat sa o iau de la capat. Asa ca toata munca s-a naruit  :'(
Am pus piesele de caroserie in lichid de frana, pe bucati deoarece nu incapeau toate odata, si dupa cateva zile macheta este ca la inceput.

Asa sunt piesele acum. Mai am cateva urme cu vopsea in zonele mai stramte, dar rezultatul este uimitor. Am si spalat piesele cu detergent si o periuta de dinti. Vopseaua ramasa voi incerca sa o scot cu o scobitoare, se inlatura usor acum.
Tot Timmy, caruia ii multumesc mult, imi va da lectii de vopsit machete si sa vedem rezultatul. Din una, doua sau mai multe incercari va trebuii sa iasa ceva bine.

Offline Timmy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 618
« Răspuns #59 : Decembrie 13, 2013, 11:35:18 a.m. »
Felicitari Adrian , arata foarte bine  ;)
Iti voi raspunde la intrebari , stiu cum eram si eu la inceput.
Singura diferenta este ca eram luat la misto si eram bataia de joc la toate leprele
de pe MiniAuto.Ei erau prea buni ca sa imi explice cum trebuie sa procedez atunci
cand am probleme in modificatul machetelor, cu toate ca nu desfacusera un BBurago in viata lor.
Iti voi raspunde la toate intrebarile si tie si celor care vor sa paseasca pe acest taram al
modificariilor. Dar trebuie sa stii , nici-un sfat nu va inlocui practica si experienta iar multe
lucruri le vei invata pe parcurs folosindu-ti imaginatia si abilitatiile practice.

Spor sa ai , Timmy.