Autor Subiect: Macheta Mercedes SLS AMG 1:24 Revell  (Citit de 12518 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
Re: Macheta Mercedes SLS AMG 1:24 Revell
« Răspuns #70 : Ianuarie 20, 2014, 10:46:15 p.m. »
Buna seara, din pacate timpul nu a fost de partea mea, dar asa cum am putut am mai lucrat si eu la masinuta :)
Am vopsit-o a doua oara, unele piese vor fi vopsite si a treia oara ca deh...mi-a scapat o bara din mana si am reusit sa sparg vopseaua si piesa.
Cateva poze cu caroseria vopsita:

Nici de data asta vopseaua nu a iesit perfect, dar mai mult de atat eu nu pot sa fac vopsind afara la zero grade :(, inca nu am experienta.
Am mai incercat si o lustruire fina cu o pasta pentru masini dar prea mare diferenta nu este. Ciudata culoarare.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #71 : Ianuarie 20, 2014, 10:59:48 p.m. »
Si incet incet am inceput si asambplarea. Este foarte greu de asamblat, piesele nu prea incap, a fost mare chin sa pot pune bordul dar pana la urma a mers. Din pacate am si avariat vopseaua intr-un colt din cauza capotei dar sper sa o pot remedia.
Cateva poze cu stadiul actual al machetei.

Micile impuritati vizivile sunt doar praf ce s-a depus pe macheta cat nu am lucrat la ea, de data aceasta se pot sterge cu o laveta fina :) nu mai sunt impregnate in vopsea.
Urmeaza montare parbriz, luneta, geamuri laterale, oglinzi si cand va fi vopsita si bara din spate. Sper pana la vara sa am timp si de astea.
O seara buna va doresc!

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #72 : Ianuarie 21, 2014, 08:18:48 a.m. »
Iese foarte bine. Imi place. Cu ce ai vopsit-o? Cu spray lucios? Ai dat si lac peste? Ai rabdare si iese bine asamblarea. Felicitari si astept sa vad evolutia machetei.

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
« Răspuns #73 : Ianuarie 21, 2014, 11:31:46 a.m. »
Foarte bine facuta pana acum Adi si la fel ca si colegul "cypylix" te intreb si eu cu ce ai vopsit-o?  d:g

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #74 : Februarie 01, 2014, 12:18:13 a.m. »
capata forma finala si arata foarte bine pe alb...spor la lucru!

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #75 : Februarie 14, 2014, 12:44:03 p.m. »
Buna ziua!

"Pacostea" asta de masinuta a ajuns si ea la final. Am intampinat destul de multe probleme, nu este nici acum perfecta, dar ma multumesc si cu atat.
Momentan am doar cateva poze de grup impreuna cu suratele ei 1:24.

In poza se vede o urma pe vopsea chiar langa coltul capotei. S-a spart vopseaua dupa montarea machetei.

Voi face si ceva poze doar cu macheta si poate mai multe impresii si problemele intampinate la asamblare.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #76 : Februarie 15, 2014, 01:26:02 p.m. »
Si asa cum am promis astazi am facut cateva poze machetei la lumina naturala. Parca se vede mai bine vopseaua, dar si defectele :(

Vopseaua a iesit mult mai bine ca la Ferrari, nu are dat lac, si totusi are destul de mult luciu. Este foarte simplu de aplicat vopsea la spray, am vopsit la temperaturi negative, pe balcon fara nici o problema. Dar din punctul meu de vedere nu se preteaza pentru machetele din plastic. Fara primer nu se lipsete deloc de stratul suport. Cu primer se mai lipeste dar nu foarte mult. Si acum marea problema a acestei vopsele, este foarte casanta. La cel mai mic soc se sparge, cum plasticul este flexibil apar imediat fisuri, se dezlipeste de pe macheta si pica. Am avut multe probleme unele piese au fost vopsite si de 3 4 ori pentru ca am fortat umpic piesa sa o pot monta si....buba.
Cel mai rau este cand se desface vopseaua si macheta este aproape gata. In acele zone am aplicat foarte putina vopsea cu o scobitoare si apoi am frecat cu smilgher (3000) si apa pe suprafete foarte mici. Acum nu se mai vad zonele respective.

O alta problema a fost asamblarea. Am urmat pasii dati in indrumator si rau am facut. Acolo imi spun sa lipsec barele la caroserie si apoi tot ansamblul sa il lipesc pe sasiu. Doar ca...surpriza, cand sa pun sasiul, nu intra. Am fostat, am tras, lupte cu saraca masina si bine inteles ca s-a dezlipit bara fata si spate. Din aceasta cauza capota nu se inchide perfect si se vad acele lufturi la faruri si stoputi. Asa ca daca aveti degand sa faceti aceasta macheta, bara spate si fata montate ultimele.
Cam atat.
O zi buna va doresc si sper sa nu plictisesc prea rau :)

Offline Remus

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2172
« Răspuns #77 : Februarie 15, 2014, 01:39:09 p.m. »
Ti-a iesit exceptional, felicitari!! A meritat efortul si straduinta.

Abia astept sa vad noi proiecte!
Cumpar masinute vechi romanesti.

Offline alin

• Full Member
  • Mesaje postate: 111
« Răspuns #78 : Februarie 15, 2014, 02:42:35 p.m. »
A iesit foarte bine, bravo  ;)

Offline Timmy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 618