Autor Subiect: Macheta Mercedes SLS AMG 1:24 Revell  (Citit de 12530 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Macheta Mercedes SLS AMG 1:24 Revell
« Răspuns #40 : Noiembrie 19, 2013, 02:44:05 p.m. »
Imi place, dar incearca sa folosesti hartie adezivata (scotch de hartie), pentru a delimita portiunile ce trebuie vopsite in mai multe culori.

Offline Adrian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1031
  • PUNCT
« Răspuns #41 : Noiembrie 19, 2013, 02:53:10 p.m. »
Am incercat cu asa ceva, dar cred ca am un astfel de scotch prost calitativ ca intra vopseaua pe sub el si se face si mai rau  :( (vezi geamul peste motor la Ferrari). Sa incerc sa caut unul mai bun, am vazut ca au cei de la Revell asa ceva, si subtire.

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #42 : Noiembrie 19, 2013, 02:55:56 p.m. »
Decurge bine lucrarea. Si ma bucur ca ai reusit sa pui decalurile la bord. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa ma astepte la Ferrari.

MadManD

• Vizitator
« Răspuns #43 : Noiembrie 21, 2013, 10:22:35 p.m. »
Doamne cat de bine iese.. felicitari.. am vazut si eu kitul in magazin, si desi mi-am promis ca nu mai dau prin magazinul ala, sigur o sa merg dupa ce imi mai formez mana de lucru si dupa ce mai capat ceva informatii ... Nu era deloc atractiva poza de pe cutia de caton in care e ambalat chitul, dar cand vad ceea ce poate iesi efectiv,  cad pe ganduri... Felicitari inca odata, o sa urmaresc in continuare sa vad cum o scoti la capat. Spor la treaba
« Ultima Modificare: Noiembrie 21, 2013, 10:36:50 p.m. de MadManD »

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #44 : Noiembrie 23, 2013, 01:20:26 p.m. »
Va multumesc! Intradevar este mai interesant fata de ceea ce se vede pe cutie, nu musai si mai frumos  ;)
De lucrat nu am mai prea lucrat din cauza timpului. Este aproape gata interiorul si va trebuii sa merg sa caut vopsea pentru caroserie. Trebuie sa o vopsesc acum cat inca mai sunt 10-15 grade afara. Pe frig...nu ma incumet, nici nu stiu cum se comporta vopseaua la temperaturi scazute. Astazi vreau sa merg sa cumpar vopsea alba si lac, sper sa si gasesc.
Cam asa arata acum interiorul:

Ciudat ca in poze se vad mai rau defectele  :(. Trebuie sa ma uit la poze si sa  insist in zonele in care nu imi place.
O zi buna si spor la modelit/colectionat!

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #45 : Noiembrie 23, 2013, 05:03:19 p.m. »
Si vopseaua a fost gasita si asa a inceput distractia. Bine inteles cu ceva peripetii.
In primul rand am bagat de seama ca nu toate vopselurile revell au aceeasi consistenta, fiind invatat de data treuta am zis sa o diluez  umpic. Am diluat, am inceput sa vopsesc si...nimic, aproape apa chioara, asa am folosit aproape jumatate din tubul de vopsea degeaba  :'(
Am luat piesele, aerograful, le-am spalat si am inceput distractia nr. 2.
Am pus vopseaua ne diluata, merge, mult mai bine, dar tubul vechi cu aer comprimata de la atata bazaiala a facut bruma pe el si nu mai mergea. Mai ales ca afara nu este prea cald sa se mai incalzeasca si el. Dar cum mai am unul am reusit sa vopsesc pana la urma ceva ceva, atat cat mi-a mai ajuns vopseaua, maine trebuie sa iau alta  :(

Si acum...asa arata prima mana:

:P
Si acum piesele machetei

Cam asa a iesit primul strat.
Schumy: ai mare dreptate, arata foarte bine albul pe o macheta. Acum sper sa fie bine si sa nu o dau in bara cu al doilea strat. Nu stiu ce lac sa folosesc. Nu pentru luciu cat pentru o protectie mai buna in timp. Este o culoare ce se aplica destul de usor (daca te pricepi, nu ca mine), mai greu ca lumina afara a fost slaba si plasticul machetei este gri deschis. Maine va trebuii sa folosesc o veioza pentru mai multa lumina.
OLECO: Si de data asta am zugravit balconul, dar marele noroc este ca..alb pe alb nu se vede  :P si acum mi-am facut un coltisor din cartoane unde sa vopsesc.
O seara buna, si nu dati cu pietre in mine, sper ca este acceptabil.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #46 : Noiembrie 23, 2013, 06:41:24 p.m. »
Lasa ca e bine. N-ai nu stiu cati ani de experienta; abia esti la inceput. Succes la decorarea balconului ca tot vin sarbatorile. ;D

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
« Răspuns #47 : Noiembrie 23, 2013, 07:04:02 p.m. »
A iesit foarte bine primul strat.
Succesc cu urmatorul si lacul!

Offline cypylix

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1576
« Răspuns #48 : Noiembrie 23, 2013, 08:15:03 p.m. »
Foarte frumos. Are deja luciu dupa prima mana de vopsea. Dupa a doua mana cred ca va iesi excelent. Ce vopsea ai folosit? Si ce aerograf ai ca iese frumos rau? Eu sunt in urma de tot cu lucrarea din cauza timpului. Am incercat sa vospesc cateva piese cu pensula si nu sunt multumit deloc. De aceea astept weekend ul sa le vopsesc cu aerograful. E mai multa muca cu aerofraful. Cu pensula poti sta si la o masa sa migalesti. La aerograf trebuie totul instalat si pregatit. Apoi curatate toate instrumentele. Spor la lucru.

Offline Adrian

• Hero Member
  • PUNCT
« Răspuns #49 : Decembrie 06, 2013, 10:19:28 a.m. »
Pana la urma am dat si mana a doua de vopsea, si verdictul..am cam stricat-o  :(
Din cauza termperaturilor scazute am fost nevoit sa vopsesc in casa (in baie). Desi nu este praf vizibil cu ochiul liber, dupa vopsire...dezastru. Pot spune ca am o macheta de plus  :(
Nu stiu care este motivul, poate si din cauza curentilor de aer creat de aerograf, si a culorii se vad si cele mai mici firicele de praf. Plus ca in unele zone vopseaua are o textura ciudata...cam ca o coaja de portocala...
Cam asa arata acum:

Usile si bara fata si spate au iesit acceptabil, dar raul incepe la restul caroseriei:

Pe capota si pe partea stanga a masinii sunt cele mai mari probleme. Praf si scame depuse, si nu imi dau seama de unde. Se comparta ca un magnet de scame dupa vopsire.
Pozele sunt facute cu telefonul si cu blitz si fara, nu se vad foarte bine problemele dar parca in realitate arata mai rau.
Acum ce ma sfatuiti sa fac? Sa o iau la polishat si revopsita, sa dau strat nou de vopsea (posibil vopsea prea groasa si nu se mai vad detaliile), sa o las asa ca sa nu o stic mai rau, sau daca exista si alte metode.
Astept pareri si sfaturi, multumesc.