Autor Subiect: Discutii Generale - Colectia Masini de Legenda, Deagostini  (Citit de 230486 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nick

• Vizitator
Re: Discutii Generale - Colectia Masini de Legenda, Deagostini
« Răspuns #1090 : Februarie 13, 2015, 11:14:05 p.m. »
S'il te plait, vois ici:
http://francezainteractiv.blogspot.ro/2010/07/conjugarea-verbului-aimer-iubi.html
:)
Eu am invatat franceza de nota 5, ca sa nu raman corigent (bine, pe vremea mea, nota 5 echivala cu 9-le de azi...)... Si totusi, de prin vagaunile creierului meu, am reusit sa-mi aduc aminte bruma de franceza pe care o stiam... Eugen, sper ca nu te superi ca te-am corectat...M-am straduit sa traduc cat mai corect textul dupa ce am facut traducerea initiala cu Goagal si sper ca mi-a iesit bine.
Donc,s'il etait un vrai connoiseur de la langue francaise par ici, il etait tres bien de nous aider...
« Ultima Modificare: Februarie 13, 2015, 11:33:40 p.m. de nick »

Offline eugen6215

• Full Member
  • Mesaje postate: 201
« Răspuns #1091 : Februarie 14, 2015, 12:33:54 a.m. »
Imi pare rau Nick, dar sincer cred ca am dreptate-asta e franceza normala fara reguli gramaticale clasice, care ne-au chinuit pe noi in scoala.Din cate am vazut la prietenii mei francezi(profesori), ceea ce am invatat noi la scoala se foloseste numai in mediul academic sau oficial.Cred ca  fel se intampla in  toate tarile.De altfel si in google translate traducerea ''on aime ''  este ''ne place'' si daca mai studiem si textul cu atentie putem sa ne gandim ca numai un roman ar fi asa de informat, pasionat si cu regrete privind modele produse  in Romania, care trebuiau sa fie si au lipsit din colectie.

Offline Piniuli

• Hero Member
  • Mesaje postate: 557
« Răspuns #1092 : Februarie 14, 2015, 04:14:54 a.m. »
Va spun eu sigur ca nick are dreptate.
 Formularea "on aime" este impersonala si inseamna "este iubit" sau "se iubeste".  Dl IXO nu este roman. Este francez. Est normal sa fie bine informat ca doar IXO s-a ocupat de productia machetelor si stie ce continea lista pregatita.
Dar intr-adevar in vorbirea uzuala, francezii folosesc mult "on" in loc de "nous".
« Ultima Modificare: Februarie 14, 2015, 04:19:35 a.m. de Piniuli »

Offline Specti

• Full Member
  • Mesaje postate: 246
« Răspuns #1093 : Februarie 14, 2015, 08:16:35 a.m. »
@Piniuli!

Sunt sanse ca Daewoo Matiz sa apara in alte colectii? Ma refer la colectiile din Polonia, Ungaria, Rusia, Columbia ...
« Ultima Modificare: Februarie 14, 2015, 08:20:26 a.m. de Specti »

Offline mihaiatanasie

• Full Member
  • Mesaje postate: 222
« Răspuns #1094 : Februarie 14, 2015, 09:28:02 a.m. »
Ziceati ca vreti o parere calificata in privinta traducerii, eu sunt profesor si traducator de limbile franceza si engleza.
Nick a inteles foarte bine sensul exprimarii lui Mr. IXO. "On" este un pronume folosit, asa cum scrie manualul, pentru orice persoana; avand in vedere ca cel care a scris fraza traieste in Franta (asa inteleg, ca e un forum francez), "on" este folosit pentru altcineva, nu pentru grupul din care face parte autorul, anume pentru niste oameni care traiesc in Romania. Clar, traducerea lui Nick e cea corecta.

Offline eugen6215

• Full Member
  • Mesaje postate: 201
« Răspuns #1095 : Februarie 14, 2015, 12:48:31 p.m. »
OK, amatorul se inclina in fata profesionistului.Multumesc pt clarificari dlui Piniuli si dlui mihaiatanasie, Nick imi cer scuze!

nick

• Vizitator
« Răspuns #1096 : Februarie 14, 2015, 01:31:55 p.m. »
Eugen, nu ai de ce sa-ti ceri scuze fata de mine. Doar ti-ai exprimat o parere, atata tot. Ceea ce este  cert este ca nu stim daca vom mai vedea vreun model romanesc...Pacat....

Offline puiu_pirneci

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 98
« Răspuns #1097 : Februarie 15, 2015, 04:55:36 p.m. »
a mai primit cineva anul asta vreun colet de la DEA ?eu am primit unul in decembrie si atat..oare mai trimit ???

Offline daniel234

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1421
« Răspuns #1098 : Februarie 16, 2015, 11:28:08 a.m. »
Da, am primit astazi numerele 76-77 prin DragonStar.

Offline Piniuli

• Hero Member
  • Mesaje postate: 557
« Răspuns #1099 : Februarie 17, 2015, 04:07:26 a.m. »
@Piniuli!

Sunt sanse ca Daewoo Matiz sa apara in alte colectii? Ma refer la colectiile din Polonia, Ungaria, Rusia, Columbia ...

Nimic cert, dar matrita trebuie sa-si scoata cumva banii.