Autor Subiect: Discutii Generale - Colectia Masini de Legenda, Deagostini  (Citit de 230576 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

MadManD

• Vizitator
Re: Discutii Generale - Colectia Masini de Legenda, Deagostini
« Răspuns #290 : Decembrie 21, 2013, 12:54:21 p.m. »
Am mai zis si o repet si aici, cine vrea sa desfaca aro spartana o sa aibe ceva dificultati.In primul rand trebuie incercat prin porbagajul machetei sa impingeti piciorului suportului de roata de rezerva.Este un sistem asemanator cu cel de oltcit pe spate.In fata daca trageti de bara s-ar putea sa o rupeti si nu cred ca va doriti asta.Daca vreti sa-i scoateti roatile sa aveti mare grija.Jantele sunt perforate si deci cu mai putina rezistenta, incercati sa le scoateti prin rasucire sau cu o surubelnita sa impingeti partea apropiata de ax prin spatele rotilor.

Multumesc frumos mentru sfat Schumy, o sa acord mare atentie machetei cand va fi cazul.

Offline Loris

• Full Member
  • Mesaje postate: 100
« Răspuns #291 : Decembrie 23, 2013, 09:21:40 p.m. »
Buna seara, am venit aici invitata de unii colegi care frecventeaza si alt forum, sper sa ma simt mai bine decat acolo.
Recunosc faptul ca nu sunt prea priceputa in domeniu si nu nici nu am adunat pana acum masini in miniatura (pana la aparitia seriei DeA, vreau sa spun).
Vad ca aici seria asta e mai bine primita decat pe alt forum. Parca nu se da atat de tare cu ciocanul in masinute.
Eu am cumparat pana acum toate revistele si am incercat sa expun/stochez machetele in asa fel incat sa fie si vizibile dar si protejate. Sigur ca am preferinte, dar pentru un prim post pe forum cred ca am scris destul.

Offline a_jsveron

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #292 : Decembrie 23, 2013, 10:02:42 p.m. »
Bine ai venit Loris !

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #293 : Decembrie 23, 2013, 10:18:58 p.m. »
sper sa ma simt mai bine decat acolo.
Cu siguranta aici te vei simti bine!

Nu conteaza ca ai inceput sa colectionezi machete de cand cu Masini de legenda, ci CONTEAZA CA AI INCEPUT. Partea proasta e ca e greu sa te lasi ;)
« Ultima Modificare: Decembrie 24, 2013, 09:34:42 a.m. de OLECO »

Offline MSM 63

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #294 : Decembrie 24, 2013, 09:08:25 p.m. »
Bun venit Loris!
« Ultima Modificare: Decembrie 26, 2013, 11:01:18 p.m. de MSM 63 »
In orice lucru rau exista si o parte buna !

Offline Loris

• Full Member
« Răspuns #295 : Decembrie 25, 2013, 11:10:12 a.m. »
Inteleg ca multa lume demonteaza si modifica machetele DeA. Nu intentionez sa fac una ca asta,  pentru ca nu cred ca le pot face mai bune. Tot ce sper e sa le pot tine intregi si sanatoase (pana acum am rup, din greseala, oglinda de la prima Dacia 1300 si una dintre oglinzile dubei TV (pe care, din pacate, am pierdut-o). Va trebui sa modific cumva (sper sa gasesc un tamplar ieftin) vitrina in care le tin, sa-i triplez capacitatea. Pacat ca fabricantii machetelor nu se gandesc si la felul cum pot fi acestea expuse. Exemplul cel mai recent e ARO Spartana, care ar trebui expusa intr-un colt dedicat masinilor ARO, dar e complet atipica: stativul mult mai mare, desi, normal, masinuta e de aceeasi marime cu ARO 10, plus capacul din plastic transparent, care, din pacate, nu poate fi adaptat la alta masina.
Dumneavoastra cum procedati?

Offline OLECO

• Hero Member
  • Mesaje postate: 16494
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #296 : Decembrie 25, 2013, 12:02:54 p.m. »
Nu cred ca e o asa mare problema, daca are clopot din plastic. Unii isi scot machetele de pe postament si le expun fara.

Offline Loris

• Full Member
« Răspuns #297 : Decembrie 25, 2013, 01:40:24 p.m. »
Eu am ideea mea despre ordine: intr-o parcare adevarata, masinile se aseaza cat mai aliniate. Cum sa aliniezi doua ARO-1o cand au talpicile de dimensiuni diferite?
De asemenea, cred ca masinile astea ar trebui grupate pe marci Asa am facut pana acum si in general merge. Am dat afara din sir limuzinele sovietice, alea sunt atipice si oricum nu conteaza, dar astea de la ARO si Dacia ar trebui sa fie toate facute pe ecealsi calapod, ca sila COlibasi ori Campulung.

Offline Schumy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #298 : Decembrie 25, 2013, 01:48:36 p.m. »
Loris, putem sa facem in felul urmator, iti dau eu un blister si cu piedestal standard si iti montez spartana pe el, si-mi dai la schimb cupola cu suportul de spartana ?Ce zici?
« Ultima Modificare: Decembrie 25, 2013, 01:52:33 p.m. de Schumy »

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #299 : Decembrie 25, 2013, 06:00:19 p.m. »

Eu am ideea mea despre ordine: intr-o parcare adevarata, masinile se aseaza cat mai aliniate. Cum sa aliniezi doua ARO-1o cand au talpicile de dimensiuni diferite?
De asemenea, cred ca masinile astea ar trebui grupate pe marci Asa am facut pana acum si in general merge. Am dat afara din sir limuzinele sovietice, alea sunt atipice si oricum nu conteaza, dar astea de la ARO si Dacia ar trebui sa fie toate facute pe ecealsi calapod, ca sila COlibasi ori Campulung.

:) Machetele in felul lor sunt toate pe acelasi calapod 1:43 Acum in ceea ce priveste depozitarea  ne lovim de 2 probleme ca si colectionari ...zic eu ...
1. Praful - cel mai mre dusman
2. Bucuria de a le privi  :)

Intrebarea ta a fost
Dumneavoastra cum procedati?

Pai am inceput cu vitrinele DeAgostini ... nu a mers
Apoi am incercat sa le tin pe postamente ... nici asta nu a fost fezabil. Pastrez ambalajele in pod ... poate oi vrea sa vand vreodata ceva si :
Solutia mea pana la urma a fost asta

Sunt multe alte solutii unele mai interesante ca altele ... conteaza "Bugetul" Dorinta de a le face si mai ales imaginatia !!!
Singurul lucru comun ... sa fie ferite de praf si de actiunea directa a soarelui !
Cu stima