Autor Subiect: Reconditionare camionas SAVIEM Majorette  (Citit de 2696 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nick

• Vizitator
Reconditionare camionas SAVIEM Majorette
« : Septembrie 05, 2013, 01:06:09 a.m. »
Dragi colegi,
O noua reconditionare a unei masinute din colectia de suflet din tineretea lui NoMad, un camionas SAVIEM produs de Majorette.
Camionul era de culoare alba, cu vopseaua sarita in multe locuri, cu cromajul jentilor sters si fara "accesorii", adica bena sau cisterna sau ce o fi fost, precum si rezervor combustibil si alte dracii ce o mai fi avut pe el in starea lui originala.
Am purces la treaba si am inceput vopsirea. Dupa terminarea vopsirii si cromarii jentilor, mi se parea cam "golas" camionasul...
Am gasit prin piesele mele o bena de la un camion Dodge Matchbox si rezervor si alte dracovenii legate de o punte de la un camionas chinezesc. Partea neplacuta este ca acele piese chinezesti, erau"goale" pe "dos". Le-am "umplut" cu Poxipol. le-am slefuit si acum asteapta vopsirea pe partea cu Poxipol dupa care voi purcede la montarea lor pe caroseria SAVIEM-ului. Bena este provizoriu pusa, pentru efect artistic, urmand s-o fixez definitiv, dupa inca o consultare cu proprietarul, daca doreste fixare definitiva sau sa apelez la banda dublu adeziva pentru "fixarea" benei, in ideea ca poate vrea s-o dea jos de pe camionas.
Cu aceasta ocazie, Cristi te rog spune-mi cum doresti fixarea, definitiva sau cu banada dublu adeziva care sa-ti dea posibilitatea sa dai jos bena?
Iata si ceva poze. Din pacate nu am apucat (am uitat) sa pozez camionasul inainte de reconditionare...
Va continua...

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Reconditionare camionas SAVIEM Majorette
« Răspuns #1 : Septembrie 05, 2013, 09:57:33 a.m. »
Noroc cu pozele ca sunt clare... :-\
Altfel nu-mi dadeam seama ce macheta este... :P

Offline NoMad

• Hero Member
  • Mesaje postate: 859
  • colectiile fac viata frumoasa :)
    • NoMadCars
« Răspuns #2 : Septembrie 05, 2013, 11:06:15 a.m. »
Ramane fixarea definitiva, multumesc, ideea cu bena a fost buna. Montarea celorlalte componente o las la alegerea ta - daca se incadreaza bine, e OK.
o experienţă vizuală plăcută pe http://nomadcars.wordpress.com/

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #3 : Septembrie 05, 2013, 11:41:21 a.m. »
eu zic ca ar trebui montate, daca sunt rezervoarele de combustibil...realismul

nick

• Vizitator
« Răspuns #4 : Septembrie 05, 2013, 05:00:27 p.m. »
Ovi, eu de obicei nu fac poze "artistice" la care stau sa ma gandesc prea mult. Le fac in viteza, de-aia ies "clare". Si sincer sa fiu, nici nu am vreun DSLR, ci o janghina (adica "jaf") de 14 Mp, cumparat cu 300 RON...

nick

• Vizitator
Re: Reconditionare camionas SAVIEM Majorette - final
« Răspuns #5 : Septembrie 06, 2013, 01:23:03 a.m. »
Am vopsit "accesoriile" pe zona unde erau umplute cu Poxipol:

Am confectionat din plastic negru o "scoaba" pe care sa asez "accesoriile":

Am "sapat" in punte un canal prin care sa treaca "scoaba":

Lipire "accesorii" pe "scoaba":

Probe:

"Efecte crom" pe "accesorii":

Am fixat "accesoriile" pe punte in "canalul" respectiv. Am fixat puntea cu tot cu "accesorii" pe caroserie. Am fixat definitiv prin lipire cu superglue bena pe caroserie. Am securizat cu surubele prinderea puntii pe caroserie si...

....Lucrare finalizata:

« Ultima Modificare: Septembrie 06, 2013, 01:25:43 a.m. de nick »

Offline NoMad

• Hero Member
  • Mesaje postate: 859
  • colectiile fac viata frumoasa :)
    • NoMadCars
« Răspuns #6 : Septembrie 06, 2013, 09:18:16 a.m. »
Rezultatul e peste asteptari... Toata povestea asta cu restaurarea, pas cu pas s-a dovedit a fi până la urmă o idee bună. Totul se putea rezuma la un schimb de mesaje pe PM, si cu asta basta. Dar faptul ca ai decis sa pui "povestea" pe forum, sa o faci interactiva, sa inviti colegii sa participe, sa comenteze, e chiar o chestie interesantă.
o experienţă vizuală plăcută pe http://nomadcars.wordpress.com/

nick

• Vizitator
« Răspuns #7 : Septembrie 06, 2013, 09:50:57 a.m. »
Mersi pentru aprecieri Cristi.

nick

• Vizitator
« Răspuns #8 : Septembrie 06, 2013, 09:58:39 a.m. »
faptul ca ai decis sa pui "povestea" pe forum, sa o faci interactiva, sa inviti colegii sa participe, sa comenteze, e chiar o chestie interesantă.
Exact asta era intentia mea. Asa, "restauratorii" si nu numai, mai pot imparti sfaturi, pareri, etc.
Plus ca povestea are si ea farmecul ei.

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #9 : Septembrie 06, 2013, 11:37:38 a.m. »
arata mult mai bine cu accesoriile pe lateral. Da foarte misto!