Autor Subiect: Mercedes-Benz CLK320 Hongwell 1/43 - Reconditionat  (Citit de 3039 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Reme_WRX

• Vizitator
Mercedes-Benz CLK320 Hongwell 1/43 - Reconditionat
« : Iulie 02, 2013, 11:09:55 p.m. »
Salutari! As dori sa va prezint o macheta restaurata de mine integral.

Macheta este un Mercedes-Benz CLK320 Cabrio, produsa de Hongwell la scara 1/43.

Avea foarte multe lipsuri, incepand de la lipsa roti, lipsa stop dr, lips parbriz, lipsa spatare scaune fata si continuand cu vesinca problema vopselei distruse. S-a desfacut caroseria de sasiu si s-a studiat problema. Donorul de parbriz a fost un rest de BMW 335i E92 Bburago. Rotile si spatarele scaunelor le-au dat un Volvo 850i Hongwell si stopul a fost confectionat.

Macheta a fost demontata integral, iar caroseria decapata cu nitrodiluant timp de 48h. S-a luat toata vopseaua de pe ea dupa care a fost dat filler extrafin si apoi vopsita cu, culmea culoarea originala Mercedes-Benz Silber Metallic (pe vremea aia lucram in service si am avut un E-Class aceeasi culoare la revopsit).

Caroseria vopsita:

Rotile au fost curatate de marker negru :D

Bordul a fost curatat de marker si vopsit negru mat la spray

Fetele de usi au fost curatate de marker si vopsite negru mat la spray

Spatarele scaunelor de Volvo au fost lipite pe sezutul vechi de Mercedes si vopsit tot interiorul in negru mat la spray

Farurile au fost curatate de marker si date cu lac de unghii false
Parbrizul a fost confectionat si i-au fost colorate marginile ramei negru mat la spray (caut un parbriz mai lat)
Grila a fost facuta intr-adevar cu marker negru (se va monta grila cea noua confectionata din autocolant)
Stopul dr a fost confectionat din carton, dupa forma spatiului disponibil si vopsit rosu, dupa care s-a dat o patina de negru la amandoua pt  simetrie

Rezulatul final:

« Ultima Modificare: August 02, 2014, 11:09:58 p.m. de mirci »

Offline Timmy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 618
Re: Reconditionare Mercedes-Benz CLK320
« Răspuns #1 : Iulie 03, 2013, 09:12:17 a.m. »
Bravo , arata destul de bine , felicitarile mele !
Este un mare plus daca ai unde si cu ce sa vopsesti machetele , te scuteste de mult stres  :-[

Felicitarile mele !!!

Timmy.

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #2 : Iulie 03, 2013, 10:31:54 a.m. »
Merci mult timmy! Asta sa stii ca asa e. Cand ai service auto cu vopsitorie profesionala, cu profesionisti, e decat emotia timpului de executie. Caroseria machetei a fost vopsita profesional asemena unuia auto, in cabina alaturi de E-Class.

nick

• Vizitator
« Răspuns #3 : August 16, 2013, 12:33:51 a.m. »
Dragutel, bravo!
Sfat: cumpara si foloseste lipici Hobby facut de Bison pentru lipirea geamurilor. Nu gazeaza. Dureaza mai mult pana polimerizeaza (adica pana se usuca), insa...
Superglue gazeaza (pata albicioasa), dupa cum se poate observa pe parbrizul masinutei tale.
In cazul de fata, pata albicioasa se poate scoate prin frecarea parbrizului cu un betisor cu vata de urechi care are capul impregnat cu pasta pt lustruit CD-uri.

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #4 : August 16, 2013, 11:23:26 p.m. »
merci mult de pont nick, cu siguranta voi incerca. Ai idee pt un parbriz stricat cu acetona mai exista remediu?

Reme_WRX

• Vizitator
Re: Reconditionare Mercedes-Benz CLK320 1/43 Hongwell
« Răspuns #5 : Septembrie 07, 2013, 12:16:14 a.m. »
intre timp am schimbat rotile machetei, cu roti mercedes insa acum ii caut anvelope cu talon mic. Daca nu ii fac eu :D o sa revin cu poze cu macheta!

nick

• Vizitator
« Răspuns #6 : Septembrie 07, 2013, 12:54:24 a.m. »
merci mult de pont nick, cu siguranta voi incerca. Ai idee pt un parbriz stricat cu acetona mai exista remediu?
Daca nu este atacat in adanc de acetona, ci doar superficial, da.
Smirghel "de apa" granulatie 2000, freci de-ti sar ochii, dupa care continui cu pasta de lustruit CD-uri.

Reme_WRX

• Vizitator
« Răspuns #7 : Septembrie 07, 2013, 10:54:58 p.m. »
Smirghel "de apa" granulatie 2000, freci de-ti sar ochii, dupa care continui cu pasta de lustruit CD-uri.
merge si polish, dupa ce polishez geamul?

nick

• Vizitator
« Răspuns #8 : Septembrie 09, 2013, 07:28:52 p.m. »
merge si polish, dupa ce polishez geamul?
Am specificat clar cum merge, nu?
Polish-ul auto are in compozitie toluen (diluant). Baga nasul in el inainte. Ce se intampla daca pui diluant pe plastic, ghici?
Te cred ca ti-e aiurea/ lene/ tarsheala, etc...Dar daca vrei sa nu ai probleme si sa iasa frumos...

« Ultima Modificare: Septembrie 09, 2013, 07:31:42 p.m. de nick »

Reme_WRX

• Vizitator
Re: Reconditionare Mercedes-Benz CLK320 1/43 Hongwell
« Răspuns #9 : Septembrie 09, 2013, 09:50:21 p.m. »
am inteles, nu trebuie sa te superi pe mine...