Autor Subiect: Regulament Comercial Vanzari / Cumparari /Licitatii machete si jucarii  (Citit de 3548 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Schumy

  • Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1733
REGULAMENT COMERCIAL - VANZARI / CUMPARARI/ LICITATII - valabil si pentru SCHIMBURI, DONATII

1. Orice obiect care se vinde, cumpara, sau schimba, trebuie sa fie publicat cu mentiunea cuvantului Vand, Cumpar sau Schimb in titlul postarii.

2. Inainte de a deschide un topic asigurati-va ca ati ales sectiunea potrivita. In cazul in care s-a intamplat sa alegeti greşit sectiunea rugati un Moderator/Administrator sa-l mute in sectiunea corecta.

3. Este interzisa deschiderea mai multor topicuri asemanatoare sau identice in continut de catre acelasi user.

4. Vanzarile si cumpararile fictive sunt strict interzise.
   
5. Cumpararile se fac pe baza informatiilor oferite de vanzator, pe principiul "se vinde asa cum se vede".

6. Sunt interzise intermedierile (vanzarea sau cumpararea in numele altor persoane fara acordul acestora).

7. Este interzisa concurenta neloiala. Nu vindeti produsele dvs. pe topicurile altui vanzator. Nu cumparati produse pe topicul deschis de alta persoana.

8. Atat datele de contact (cat mai detaliate) cat si un pret de pornire orientativ sunt OBLIGATORII!

9. Negocierea este permisa in limite decente.
 
10. Sunt STRICT INTERZISE comentariile rauvoitoare sau discutiile cu privire la pret, produs sau persoana vanzatorului/cumparatorului.

11. Nu  este permis mai mult de 1 Up pe zi !

12. Vanzatorul este obligat sa detina fizic produsul respectiv si sa ofere informatii cat mai detaliate despre el: POZE REALE; producator, detalii tehnice, garantie (daca exista), gradul de uzura actual (adica eventuale defecte de orice natura - probleme vopsea, geamuri crapate/strambe/ topite, piese rupte/ strambe/lipsa, etc.). 

13. Daca vanzatorul are acelasi produs la vanzare si pe alte magazine virtuale iar produsul se vinde, este obligat sa modifice in timp real (maxim 48 de ore) oferta de pe forumul AutosWorld.

14. Vanzatorul este obligat sa posteze POZE REALE ale machetei direct pe forum, link-urile catre site-uri de hosting sunt facultative.

15. Este interzisa postarea de link-uri catre site-ul de hosting www.99poze.ro, precum si a fotografiilor incarcate pe acest site.
 
16. Oferta de cumparare/vanzare trebuie facuta in scris, doar pe topicul respectiv, pentru a fi vizibila public si pentru a beneficia de data si ora certa a postarii in cazul unor situatii delicate.

17. Sunt acceptate ofertele facute pe pm, telefon, messenger, email sau prin oricare alt mijloc, dar se vor lua in considerare doar ofertele facute pe topic.

18. Ofertele de cumparare/vanzare facute in scris pe forumul AutosWorld vor fi considerate prioritare asupra celorlate tipuri de oferta enumerate anterior in caz de suprapunere in timp.   

19. Abaterile se sanctioneaza in functie de gravitatea lor, de la avertisment la suspendarea temporara sau totala a userului respectiv.

20.In momentul in care un user este suspendat temporar toate anunturile comerciale ale acestuia vor fi inchise.
 
21. In cazuri extreme de abateri de la regulament se poate recurge la retragerea calitatii de user pe AutosWorld. Decizia apartine in totalitate Administratorilor/ Moderatorilor AutosWorld.

22. Anunturile care nu respecta regulamentul Zonei Comerciale, vor fi sterse fara avertizare prealabila.

23. Toate anunturile din Zona Comerciala la care nu s-au mai scris raspunsuri de 120 zile, vor fi inchise si mutate in Arhiva.

24. Dreptul utilizatorilor de a tranzactiona pe acest forum ramane la latitudinea administratorilor/moderatorilor.

25. Notorietatea de pe alte forumuri a vanzatorilor/  cumparatorilor prezenti pe acest forum este luata in considerare. Deci daca aveti abateri grave pe alte forumuri aveti grija sa respectati acest regulament, altfel, la prima abatere majora veti fi exclusi de pe acest forum definitiv (banare definitiva).

26. Daca intr-un anunt de cumparare, vanzare, licitatie, schimb sau donatie nu se mai posteaza nimic timp de 90 de zile, acesta se va inchide de catre un moderator si se va muta in arhiva, cu link catre respectivul anunt.
      a)topicurile de vanzari care nu sunt actualizate de vanzator in termen de 90 de zile vor fi inchise si li se va pune automat link catre respectivul anunt, mutat la Arhiva
      b)topicurile de vanzari mai vechi de 120 de zile vor fi mutate direct in Arhiva, fara link catre ele.

27. Cumparatorul are dreptul sa rezerve pe topicul vanzatorului, machete/jucarii doar in cazul in care se angajeaza FERM ca le cumpara de la vanzator.

28. Termenul de rezervare al machetelor/ jucariilor pe topicul vanzatorului este de maxim 3 zile calendaristice. Daca in aceasta perioada de timp, cumparatorul nu da nici un semn de viata vanzatorului si nu aranjeaza cu vanzatorul termenii tranzactiei respective, rezervarea va fi automat anulata si vanzatorul va fi exonerat de orice eventuala neintelegere, iar cumparatorul va fi penalizat.

29. a)Daca rezervarea/cumpararea se face pe mesaj privat, vanzatorul si cumparatorul sunt obligati sa specifice pe topicul de vanzari al vanzatorului faptul ca macheta a fost rezervata/ cumparata, in termen de maxim 3 ore de la intelegerea dintre vanzator si cumparator pe mesageria privata.
      b)Daca in acest termen de maxim 3 ore nu se va specifica pe topicul vanzatorului faptul ca macheta/jucaria a fost vanduta/ rezervata, tranzactia respectiva va fi considerata nula si vanzatorul va trebui sa rezerve/ vanda macheta urmatoarei persoane interesate, care si-a exprimat optiunea pt acea macheta pe topicul de vanzare respectiv. Daca este depasit termenul de anuntare pe topicul de vanzari de 3 ore, se vor aplica penalizari atat pentru cumparator cat si pentru vanzator.

30. Penalizarile pentru nerespectarea articolelor 27-29 sunt urmatoarele, in ordine crescatoare:avertisment 1, avertisment 2, avertisment 3, ban partial 15 zile, ban total 30 de zile, ban total nelimitat.
Penalizarile se aplica atat vanzatorilor cat si cumparatorilor, dupa caz si sunt contorizabile.


Nota 1:
Dupa vanzare, pozele raman in continuare afisate (pentru documentare ulterioara), insa se va posta mesajul "Se poate inchide", iar un Moderator va bloca accesul la topicul respectiv, odata cu postarea mesajului "Topic closed/inchis".

Nota 2:
Cumparatorului i se recomanda sa solicite toate informatiile necesare inainte de incheierea tranzactiei.

Nota 3:

Echipa AutosWorld NU işi asuma raspunderea pentru eventualele daune sau neplaceri ulterioare pricinuite de cumpararea sau vanzarea  produselor in cadrul sectiunii Zona Comerciala.

Nota 4:
Rezolvarea oricarei situatii neacoperite explicit de prezentul regulament este la latitudinea Moderatorilor/Administratorilor Autosworld

Nota 5:
In cazul in care aveti nelamuriri legate de modul de operare in cadrul Zonei Comerciale, trimiteti un mesaj privat unui Moderator/Administrator  in vederea rezolvarii cat mai rapide !

Nota 6:
AutosWorld nu poate fi responsabil in caz de frauda, insa ne rezervam dreptul de a interzice accesul unui utilizator pe aceasta sectiune, in orice moment, daca astfel de cazuri sunt semnalate public.
« Ultima Modificare: August 18, 2016, 03:31:19 p.m. de nick »