Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 162768 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #90 : Iulie 31, 2013, 06:45:24 a.m. »
SAVIEM JL 21

Tot din colectia de Franta “Camions de autrefois”, avem un nou SAVIEM JL21, PLATEAU LONG RIDELLES BÂCHE, fabricat intre 1960 si 1964, masina a fost reprezentativa pentru Franta dar circulat si in Romania.

Mai multe poze http://arin.panait.net/saviem-jl-21/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #91 : Iulie 31, 2013, 06:57:04 a.m. »
Mercedez Benz L 911 KURZHAUBER

Aparut in colectia de Franta “Camions de autrefois” la numarul 5, masina cu platforma si macara de ridicare a fost prezenta in anii 1967-1977 in Romania, fiind primul camion cu macara autoportanta care a rulat la noi. Era folosita la transportul de marfa in minicontainere pentru magazinele mari. Masina va fi folosita pentru aprovizionarea supermagazinului din Slobozia Mica!

Mai multe poze http://arin.panait.net/mercedez-benz-l-911-kurzhauber/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #92 : Iulie 31, 2013, 07:45:31 a.m. »
MAN-SAVIEM SCHWERHAUBER 32,256 DHA

Cireasa de pe tort! Un camion superb, pe care l-am vazut deseori si in Romania anilor 1973-1981. Basculanta este functionala, este plin de antene si de ornamente foarte frumos realizate. Un camion superb care de cum a sosit, a si fost trimis pe santierele din Slobozia Mica si pus la treaba. O macheta de toata mandria! Multumesc Mos Craciun de vara!

Mai multe poze http://arin.panait.net/man-saviem-schwerhauber-32256-dha/

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #93 : Iulie 31, 2013, 07:47:14 a.m. »
Frumoase machete. Cam la cat se ridica pretul unui camion?

Offline catalinvasile

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3210
  • Colectionez jucarii de tabla .
« Răspuns #94 : Iulie 31, 2013, 12:55:08 p.m. »
Cam darnic Mos Craciun de vara , tinand cont ca e cam scump camionul. Chiar ca este o macheta de toata mandria , felicitari!

Offline Law

• Administrator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1714
    • AurosWorld
« Răspuns #95 : Iulie 31, 2013, 03:14:39 p.m. »
pe langa faptul ca este frumos, este si foarte bine pus in evidenta de muncitorii de prin jur.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #96 : August 13, 2013, 01:33:29 p.m. »
Roman Diesel, camionul cu butelii

Operatiunea “Camionul cu butelii” a fost incheiata cu succes dupa o pauza de 12 zile, rastimp de vacanta si de reflexii. Inceput cu ceva timp in urma, ca o varianta pe sasiul de MAN, camionul cu butelii a trecut pe sasiu personal, realizat pe baza unui sasiu de Saviem dezmembrat. In prima faza, sasiul de Saviem a fost scurtat pentru a ajunge la cotele necesare. Dupa rigidizarea noului sasiu lipit cu epoxy si intarit cu forex, am creat anexele necesarii masinii cu butelii, respectiv lada mare cu nisip, cutiile de scule si suportul rotii de rezerva, toate confectionate din forex de diverse grosimi.

A urmat amplasarea esapamentul sub cabina, in partea din fata, conform normelor de protectie impotriva incendiilor. Dupa vopsirea corespunzatoare a sasiului, s-a trecut de decorarea cu diverse inscriptii specifice transportului de gaz lichefiat. Cu aceasta ocazie a fost dotata masina cu inca doua stingatoare amplasate in spate, precum si dotarea cu o lopata pentru nisip amplasata in spatele cabinei. Lopata a fost realizata dupa modelul de la omuletii 1/43, dintr-o agrafa si putina tabla de alama.

Dupa ce a trecut de inspectia pentru protectia muncii si cea de paza impotriva incendiilor, camionul ROMAN Diesel de butelii, a fost trimis deja in prima misiune de aprovizionare cu butelii a localitatilor din jurul Sloboziei Mici. Paparatii uzi au surprins momente inedite in care muncitorii incarcau ladita cu nisip si se negociau primele livrari de butelii catre populatie, moment in care un “domn bine” a incercat chiar mituirea distribuitorului pentru a primi o butelie buna din seria celor noi aduse cu masina de butelii.

La noapte, camionul va pleca in prima cursa lunga, in Prahova, pentru a fi incarcat cu butelii noi destinate pietei din Slobozia Mica, si pentru a fi testat la drum luuuung! Multumim prietenilor care au trimis soferul, echipajul de intretinere, precum si alte elemente de decor! Pentru prima zi de reluare a activitatii dupa vacanta, ne consideram multumiti si ne retragem sa anticipam urmatoarele miscari creative!

Mai multe poze. Multumim pentru like! http://arin.panait.net/roman-diesel-camionul-cu-butelii/

Offline TzucuNY

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
« Răspuns #97 : August 13, 2013, 04:43:44 p.m. »
Foarte frumoasă lucrare, felicitări!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #98 : August 14, 2013, 09:17:34 a.m. »
Foarte frumoasă lucrare, felicitări!
Multumesc Edy!

Renault 10 DeAgo 50

Un numar rotund de revista, dupa umila mea parere, trebuia sarbatorit cu o masina neaosa! Renault 10 a fost totusi destul de prezenta pe soselele patriei. In unele judete, chiar au detinut pozitia de masini de milite. Rare, dar au fost! Ca si macheta, masina este destul de bine reprodusa, desi are unele lacune. Lampa de pe aripa este exagerata si rosie (???), iar capacele rotilor sunt convexe, desi trebuiau sa fie concave.

Prin septembrie anul 2012, primeam de la un amic un exemplar Renault 10 Altaya pe care l-am imbunatatit la vremea aceea. Acum, comparativ, pot spune ca modelul DeAgo este ceva mai bine realizat, deoarece are si chederele la geamuri tampografiate. Matrita mi se pare aceeasi, mai ales ca sasiul este tot ca la o jucarie, fara mari eforturi pentru detaliere. In plus la macheta DeAgo, apare si retrovizorul interior, desi transparent…. poate fi vopsit, ca de altfel tot interiorul.

Mai multe poze comparative DeAgo/Altaya http://arin.panait.net/renault-10-deago-50/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #99 : August 14, 2013, 09:54:40 a.m. »
Citroén H, duba lui Louis de Funes

O dubita foarte prezenta in seria de filme cu jandarmul…. Desi nu in culorile jandarmeriei franceze, macheta imi aduce aminte de clasicele filme cu actorul de neuitat. Nu stiu ce colectie este, dar imi place la nebunie! Foarte frumos lucrata, cu elmente decorative separate, bari stopuri etc. Masiva si adorabila. Pana sa am macheta in mana, nu mi-am imaginat ca este atat de mare, incapatoare, masiva chiar comparativ cu TV-ul romanesc!

Mai multe poze http://arin.panait.net/citroen-h-duba-lui-louis-de-funes/