Noi vehicule in colectia Prognosis
Au sosit zilele trecute inca doua frumuseti de la amicul meu Peter. Un autobuz din anii copilariei mele, Ikarus 66 1955 Atlas Bus Collection, scara 1/72, extraordinar de frumos si de curat lucrat. Ma leaga ceva amintiri despre aceasta masina. Unchiul meu conducea un astfel de autocar cu care facea curse regulate vara, Constanta-Budapesta. Imi amintesc ca undeva sub bara fata, avea un buton secret, cu care se actiona deschiderea usilor fata. Noi copii, adica eu si Silviu, fiul sau, ne furisam in parcarea de langa scoala 8 Constanta, si intram astfel in autobuz pentru a ne juca. Asta pana ne-a prins unchiul care ne-a vazut pe geam intrand in masina. Drept pedeapsa ne-a pus sa maturam si sa stergem scaunele in autobuz, dupa care a pus lacat la usi. Secretul fusese deconspirat. In acea vreme, de la libraria din complexul vecin, luasem cu fabuloasa suma de 9 lei, o macheta din plastic a acestui autobuz, probabil 1/87, la care se detasa partea de sus, acopersul cu ramele geamurilor, de culoarea alba, parte diferita de restul caroseriei albastre. Ma jucam astfel cu masinuta imaginandu-mi ca am doua masini. Una acoperita si una decapotabila.
A doua macheta primita este o VOLGA M 24 4X4 DE Agostini Rusia, mult mai ingrijit lucrata decat un DeAgo Romania. Curata si totusi fada din cauza interiorului morbid.

Mai multe poze
http://arin.panait.net/noi-vehicule-in-colectia-prognosis/