Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 162912 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #1010 : Februarie 21, 2015, 07:02:27 a.m. »
Pregatim si laptareasa de serviciu http://arin.panait.net/laptareasa-de-serviciu/

Productia la export va ridica nivelul de trai din Sloboxia. Asa spera autoritatile care au decis in sedinta de connsiliu sa adopte propunerea Guvernatorului Pere Stroica.

El a cerut in mod expres ca laptele realizat de fermierii din provincia Ialomixta sa fie trimis la export, iar din banii rezultati sa foreze alte puturi pentru a aduce apa potabila in Sloboxia.

In caz contrar, Guvernatorul Stroica (Pere Stroica), a promis ca va livra doar lapte si miere (in campania viitoare) ….

Lucratorii din cadrul Serviciului Special de Proiectare (SSP) a Atelierelor PanArin din Sloboxia, au inteles imperativitatea necesara si utila din cadrul sarcinilor de partid si de stat (organizatii locale cu care ma mai cunosc eu), si au demarat in forta lucrarile pentru realizarea celor doua cisterne tip SR Carpati si Bucegi necesare pentru transportul laptelui si a apei potabile catre populatia scarbita de mizeria de la robinet si de minciunile electorale ale guvernatorului.

Lucrarile sunt in curs de finalizare, dar paparatii uzi au surprins masina in timpul executiei.

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1011 : Februarie 21, 2015, 07:39:39 a.m. »
Dacia 1307 jandarmeria de Vaslui

http://arin.panait.net/laptareasa-de-serviciu/

Dupa cum am mai scris pe un forum autorizat (si plin de experti) referitor la Colectia Masini de Legenda DeAgostini Romania, “Bine ca au facut, rau ca nu au facut bine…” o macheta muncita la greu. Mai ales la reparat prostiile chinezului...

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1012 : Februarie 21, 2015, 07:48:16 a.m. »
Masini de legenda nr. 84 ultima strigare pentru Romania

In plin avant revolutionar, editura DeAgostini Romania, dupa numeroase poticneli, cazaturi si ridicari, si-a dat obstescul sfarsit pentru pasionatii de masini romanesti.

Desi pe surse ni se confirma ca mai sunt modele de automobile romanesti in plan si chiar la care s-au facut matrite si prototipuri, ElGreco de Romania si-a facut auzit ultimul cantec cu ceva vreme in urma.

Sincer, dupa cum a mers la noi, nu era de neprevazut moartea subita a revistei. De nenumarate ori am semnalat oribilitatea lucrarilor. Unele au fost reusite in ultima vreme, dar marea majoritate, fie piese romanesti, fie machete de umplutura, erau execrabil executate. Montate parca de pionieri din clasele primare, proiectate parca in joaca, pline de adezivi si bavuri, multe din machete au acoperit frumusetea initiativei cu prostia si nepasarea executiei…

De bine de rau insa, colectionarii au avut astfel ocazia de a pune in vitrina machete de masini romanesti, ceea ce este un mare plus. Dar, dupa cum am mai zis, “bine ca a facut, rau ca nu au facut bine“…. putina atentie poate meritam si noi, colectionarii din Romania.

Si ca sa nu se dezminta, iata ultimul numar…. pe care l-am cam lasat in cutie o vreme, pentru ca nu ma pasioneaza aceasta marca de masina (Fiat 132). Dupa parerea mea ar fi putut incheia colectia tot cu o macheta de masina romaneasca, asa dupa cum au inceput-o! Dar, ma rog, era de asteptat sa bage o umplutura. Practic am luat-o numai pentru breloc. Si la un breloc Dacia, nu merge deloc un Fiat. Fie el si 132…

continuare articol http://arin.panait.net/masini-de-legenda-nr-84-ultima-strigare-pentru-romania/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1013 : Februarie 25, 2015, 06:39:39 a.m. »
Update 25 februarie http://arin.panait.net/masini-de-legenda-nr-84-ultima-strigare-pentru-romania/

Cu putin noroc am gasit niste scaune potrivite pentru aceasta ultima suflare a companiei celebre DeAgostini Romania…. Cu ocazia vopsirii portierelor, am descoperit si si acestea sunt pe interior mai scurte decat ar trebui cu vrea 3-4 mm, ceea ce da o nota oribila machetei la interior… Asadar am refacut interiorul, am pozitionat corect volanul si am conturat chederele si garniturile la geamuri dar fara sa scot sticla… Putin argintiu sub sasiul la motor si la esapare si gata ultima macheta.

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #1014 : Februarie 25, 2015, 08:45:11 a.m. »
S-a terminat o perioada. Nici nu stiu cum sa o denumesc. Machetele DeAgostini bune sau rele asa cum au fost au permis aparitia de noi colectionari dar si datorita pretului accesibil dezvoltarea unui curent de "Tuning" de machete pe plaiurile mioritice. Daca pentru dvs. aceastsa activitate lucrativa cu siguranta va continua si va deveni din ce in ce mai elaborata datorita experientei, lipsa DeAgostini din peisajul modelismului de machete, sa zicem, ii va priva pe cei care vor sa incerce aceasta indeletnicire de o sursa de materie prima ieftina si provocatoare. Sper ca in viitorul apropiata sa mai vedem lucrari de modelism care va apartin , la nivelul ridicat de detaliere care va caracterizeaza. Pe de alta parte imi doresc ca in nisa lasata de DeAgositni sa apara un alt vanzator de machete macar la aceeasi clasa de reproducere.
Aceasta ultima "lucrare" se incadreaza in stilul arhicunoscut "Arin" la acelasi inalt standard al reliefarii si rafinarii detaliilor pentru a aduce bucuria ochiului colectionarului.
Restul ... sunt vorbe.
« Ultima Modificare: Februarie 25, 2015, 08:49:38 a.m. de buruceagga »

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1015 : Februarie 25, 2015, 04:40:04 p.m. »
Gunoiera de dimineata http://arin.panait.net/gunoiera-de-dimineata/

Cine nu isi mai aminteste de vestita masina de gunoi pe sasiu de Bucegi?

Ca ieri revad cum treceea ea maiestuoasa printre blocuri, cu gunoierii agatati pe talpicile din spate.

Prin orasul Constanta, unde am copilarit marea majoritate a timpului, ele erau colorate in verde cabina si portocaliu bena.

La Bucuresti imi amintesc faptul ca erau albe, iar la Tulcea stiu sigur ca erau cu cabina albastra si bena alb-gri.

Ramane sa ma hotarasc ce culori sa adopt.

Pana atunci insa, e de lucru la greu cu migaleala. Incerc pe cat posibil, unde am cum sa fac, realizarea unor detalii cat mai reusite. Nu e usor, nu este nici greu. Imi place ceea ce fac, dar nu imi place sa multiplic. Mai ales ca am multe planuri si repetitia ma distrage si ma oboseste. Drept urmare, aceasta ultima gunoiera va avea si ea statutul de unicat. Mai ales ca detaliile sun migaloase si nimicitoare…

Pana una alta, mai pigulim la partea din spate a benei. Corpul acesteia l-am proiectat pe calculator si apoi l-am reprodus prin tehnologia de printare 3D prestata de RoboFun Romania. Restul detaliilor se fac la mana din forex, abs si alte materiale cu care ma mai cunosc eu! Voi reveni cu detalii!

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #1016 : Februarie 25, 2015, 07:19:59 p.m. »
In Bucuresti tin minte ca benele si cabinele erau gri deschis. Scria pe bena PASTRATI CURATENIA ORASULUI ! dar ele putzeau ca dracu'  ;D

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1017 : Februarie 26, 2015, 05:50:16 p.m. »
Armata e cu noi (cea Germana)

Azi m-am destrabalat pe teme militare. Stiu ca pacea mondiala este un deziderat international, dar pentru moment am preferat sa ma intretin cu majordomul Zeului Ares.

Bunul meu prieten din Slobozia, dl. Paul, disperat ca nu mai apar in mediul public de ceva vreme, m-a sunat azi sa ne intalnim la o berica in oras. Eu am zis da, insa corpul meu a spus un NU hotarat. Imoblizat de groaznice dureri de coloana, am preferat sa primesc vizita amicului meu la domiciliu.

El nu a venit doar cu berea, ci mi-a facut o mare surpriza si mi-a adus doua reviste cu machete militare care au aparut de curand. Nu sunt un razboinic si nu ma aventurez prea usor pe acest taram, desi sunt un mare luptator, eu prefer sa fug cu pusca-n mana cum se spune, spre arii mai pasnice.

Jucariile mi-au placut si drept urmare m-am dedat la operatiuni militare imediat ce amicul a plecat in treaba lui.... >> http://arin.panait.net/armata-e-cu-noi-cea-germana/

Offline MSM 63

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #1018 : Februarie 26, 2015, 07:09:15 p.m. »
Am luat si eu primele 2 modele. Arata destul de bine. Dupa modificari se prezinta de nota 10. Am sa urmaresc colectia pare interesanta !
P.S I-ti dai seama ca asa o sa-l modific si eu  :D
In orice lucru rau exista si o parte buna !

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #1019 : Februarie 27, 2015, 06:44:23 a.m. »
:-X nu mai spune nimanui!
« Ultima Modificare: Februarie 27, 2015, 07:37:45 a.m. de mirci »