Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 163048 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #730 : Mai 18, 2014, 08:14:08 a.m. »
Destul de reusita macheta. Imi place ce a iesit.

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
« Răspuns #731 : Mai 18, 2014, 10:10:20 a.m. »
Foarte bine a iesit autoatelierul mobil de interventie! Imi place mult ca jantele sunt de alta culoare decat rosu, negru sau albastru - culori comune la diferitele modele de ROMAN. Culorile cabinei si a carosarii in viziunea mea sunt foarte potrivite, camionul se poate alatura cu fruntea sus celorlalte variante de ROMAN modificate din colectie!
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #732 : Mai 19, 2014, 12:29:39 p.m. »
Roman diesel cap tractor F8

19 MAY 2014
Necesitatea rezolvarii problemelor ivite cu transportul agabaritic la Sloboxia, a determinat conducerea intreprinderii sa ordone executarea in regim de urgenta a unui autovehicol de tip Cap Tractor, masina menita sa poata remorca dispozitive capabile sa transporte piesele mari necesare desfasurarii activitatii pe plan local. Pentru realizarea acestui deziderat, s-au folosit cabina si rotile de la o masina Saviem, precum si materiale ca forex si ABS de diverse grosimi pentru construirea sasiului si a pieselor necesare. Dat fiind ca masina va tracta diverse remorci, manevrabilitatea acesteia a fost sporita prin crearea unui sistem de directie, primul in colectia 1/43 de Sloboxia! Sistemul de directie a folosit fuzete trimise din Franta si adaptate la aceasta masina. Lucrarea s-a dovedit un real succes, masina putind sa execute viraje foarte stranse, atat de necesare in transportul agabaritic. Realizarea sistemului de directie pentru camionul cap tractor a fost un exercitiu bine venit in scopul acumularii de experienta in domeniu, dat fiind faptul ca se pregateste construirea unei autospeciale de tip ATI, macheta care va fi integral functionala cu comanda la distanta prin dispozitive Arduino de la Robofun.

Mai multe imagini si detalii http://arin.panait.net/roman-diesel-cap-tractor-f8/
« Ultima Modificare: Mai 19, 2014, 12:32:07 p.m. de Prognosis »

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #733 : Mai 20, 2014, 03:09:14 p.m. »
Roman cisterna PECO

20 MAY 2014
Ultima lucrare din seria celor incepute cu ceva vreme in urma, a fost definitivata astazi. Auto-cisterna Roman Diesel, masina de la PECO, era vizibila deseori prin benzinariile din orasele tarii, alimentand cu combustibil statiile PECO. Mai era folosita si la aprovizionarea cu motorina/benzina a diverselor garaje si parcuri auto de pe teritorul Romaniei. Foarte greu cu documentarea foto. Mai mult din descrierile verbale ale cunoscutilor, dar si din amintirile mele, am cautat sa reproduc in colectia mea si aceasta masina de legenda. Cabina si sasiul impreuna cu rotile, au provenit de la un Saviem. Rotile fiind de Saviem, au numai cate 6 prezoane, dar le voi schimba in timp. Sasiul a fost modificat iar cisterna a fost realizata cu piese de la alta macheta dezmembrata, dar modificate sa arate ca o cisterna din Romania acelor ani. Gratie camionulul ZIl 130, am avut modelul de baterie de 12 volti si am putut face si cele doua baterii care alimentau electric autocisterna. Teava de esapament a fost montata sub cabina, cu evacuarea spre axa drumului pe sub treapta de acces a soferului, dupa cum mi-a descris un conducator auto al cisternei. Din cate m-am informat, masina era prevazuta cu doua variante de evacuare a combustibilului. Fie numai cu o supapa cu robinet amplasata in spatele masinii, fie sub forma de evacuare multipla pe stuturi de diametre diferite, acumulate intr-o cutie de comanda cu robineti, izolata cu usa rabatabila si incuiata, aflata pe partea dreapta a masinii, model pe care l-a reprodus eu. In cutia de robineti era un compartiment cu nisip. Prima varianta nu a mai fost produsa din cauza unor accidente in care masini care s-au izbit in spatele cisternei, au provocat incendii cu victime.

Macheta prezentata nu este de vanzare.

Mai multe poze http://arin.panait.net/roman-cisterna-peco/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #734 : Mai 25, 2014, 08:00:46 p.m. »

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
« Răspuns #735 : Mai 25, 2014, 08:08:56 p.m. »
Ha ha, foarta tare idee!
Ati undat macheta pana a devenit o masina mare?

Offline catalinvasile

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3210
  • Colectionez jucarii de tabla .
« Răspuns #736 : Mai 26, 2014, 08:06:41 a.m. »
Domnu Arin doresc si eu 200 gr. de potiune ca am un camion drag care nu e destul de mare!  :)

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #737 : Mai 27, 2014, 08:36:21 a.m. »
Domnu Arin doresc si eu 200 gr. de potiune ca am un camion drag care nu e destul de mare!  :)
Din pacate, potiunea nu poate fi folosita pentru oameni. Mi-e o sila cumplita de personajele prefacute, mincinoase si trufase. Era buna o potiune ca asta, dar care sa poata creste omenia din... oameni!  :(

Offline adibutcovan

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 317
« Răspuns #738 : Mai 27, 2014, 10:03:51 a.m. »
A crescut ca si Fat Frumos, intr-o zi cat altii in .....  (  depinde de poveste !!!  )  ;D

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #739 : Mai 27, 2014, 10:05:26 a.m. »
Din pacate, potiunea nu poate fi folosita pentru oameni. Mi-e o sila cumplita de personajele prefacute, mincinoase si trufase. Era buna o potiune ca asta, dar care sa poata creste omenia din... oameni!  :(
Nu mor caii cand vor cainii!