Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 162795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Paul

• Vizitator
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #560 : Decembrie 19, 2013, 08:37:03 p.m. »
Arin,
Felicitari, lucrari de lucrari - esti asa cum a mai zis cineva un adevarat bijutier :)
Vrem multe bis-uri :)

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #561 : Decembrie 19, 2013, 09:01:33 p.m. »
3 Idei vreau si eu sa expun.
1.Printre sutele de machete pe care le-am desfacut, mereu au existat rebuturi pe care eu personal nu le-as tine in colectie.Daca eram un colectionar cu buget mai mic si nu le luam pentru modificari, cred ca ma ofticam sa iau o macheta cu defecte.Nu sunt genul care sa-si piarda timpul la chiosc cautand cea mai buna macheta din 10-15 si nici nu cred ca este corect.
Am prins un lot intreg de la dacia 1300 cu stalpul fata dreapta indoit si era vina chinezului, sau poate a utilajului.Eu am tacut , le-am indreptat si am mers inainte.
2.Nu cred ca Prognosis vrea colectia deagostini oprita, vrea cat mai multa precizie la produsul finit, ceea ce este si normal.
3.Nu este deagostini primul care produce aro , dacia si tv.Parca vad peste 5-10 ani ca vine o firma si le scoate la 1:18 deexemplu.
Sper sa nu se supere colegii de forum pentru cele scris de mine mai sus.Sunt viziuni diferie de a vedea lucrurile, important este cum o spunem si pe ce ton.
« Ultima Modificare: Decembrie 19, 2013, 09:19:56 p.m. de Schumy »

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #562 : Decembrie 20, 2013, 09:19:17 a.m. »
Arin,
Felicitari, lucrari de lucrari - esti asa cum a mai zis cineva un adevarat bijutier :)
Vrem multe bis-uri :)
Multumesc Paul!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #563 : Decembrie 20, 2013, 09:19:59 a.m. »
ARO 10 Spartana – imbunatatiri

Inca o data, spun pentru cei care nu au citit bine in prezentarea facuta de mine. Nu reprosez nimic machetei, in sensul creativitatii. Este o macheta reusita, simpatica si mult dorita si asteptata de colectionari. IMI PLACE!

Daca am avut ceva de reprosat, a fost faptul ca s-a lucrat pe alocuri neglijent la productie. Ca nu s-a verificat conform normelor CTC. Ma rog, treba cu costurile… Deci, macheta a venit la mine tocmai de la Covasna, NU e luata din Slobozia, ca sa mai comenteze cineva ca numai eu le gasesc cusururi la Slobozia. Am incercuit in poze defectele de fabricatie, NU DE CONCEPTIE!

Dupa ce am indepartat firul de par prins la roata de rezerva cu superglue, am dezmembrat macheta si am adaugat putina culoare scaunelor si bordului. Oblonul din spate a fost si el facut cu negru la interior casa fie in ton cu peretii laterali. Nu am putut indeparta cele doua-trei pete de superglue, inca nu am gasit solutia care curata adezivul cianoacrilic… Parbrizul a fost nitel reorintat spre fata si chederul corectat spre interiorul geamului. Stopurile spate au fost imbunatatite cu lumina alba de mers inapoi. Semnalizatoarele fata au fost si ele imbunatatite cu lumina alba de pozitii. Roara de rezerva, impecabil realizata, a crescut in valoare prin adaugarea simbolului ARO. Inscriptii 4×4 adaugate pe capota, nitel negru pe la clipsurile de prindere a parbrizului si gata! Fuga la sedinta foto ca avem treaba la TV ACR. Multumesc Peter pentru macheta, multmesc Andrei pentru decalurile  cu ACR! O data cu ARO 10 Spartana, au mai sosit de la Covasna cateva minunatii, dar pe care le voi prezenta in alta postare. Nu prea am timp!

In rest, macheta este de nota 10 si sunt incantat de ea! Bravos creatorului. Prietenii stiu de ce! Multumesc pentru macheta, o asteptam de multa vreme!

Ups, am uitat argintarea retrovizorului interior. Dar se rezolva insa nu mai am timp de alte poze!

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/aro-10-spartana-imbunatatiri/

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
« Răspuns #564 : Decembrie 20, 2013, 09:36:10 a.m. »
Imi place mult cum a iesit macheta ARO "de lifestyle": interiorul si bordul vopsit, triplele spate evidentiate, lumina de pozitie incorporata in semnalizatoatele fata, inscriptionarea de marca pe husa de pe roata de rezerva, decalul " 4x4 " care ne informeaza de potenta micului off-roader   :), micile "atentii" acordate miniaturii la scara  schimba total aspectul machetei!

S-o stapaniti sanatos!
« Ultima Modificare: Decembrie 20, 2013, 09:39:25 a.m. de GOLF_GOLF »
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #565 : Decembrie 20, 2013, 09:46:38 a.m. »
Imi place mult cum a iesit macheta ARO "de lifestyle": interiorul si bordul vopsit, triplele spate evidentiate, lumina de pozitie incorporata in semnalizatoatele fata, inscriptionarea de marca pe husa de pe roata de rezerva, decalul " 4x4 " care ne informeaza de potenta micului off-roader   :), micile "atentii" acordate miniaturii la scara  schimba total aspectul machetei!

S-o stapaniti sanatos!
Multam frumos Mos Peter. Cadou de la Covasna luat din Brasov si ales dintre 4-6 machete!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #566 : Decembrie 20, 2013, 08:47:55 p.m. »
Moș Crăciun amfibiotul cere tractarea ACR

Agitatie mare in santier. Cica vine Mos Craciun cu sania. Cand colo, el a venit cu amfibia la Slobozia! Detalii picante maine, intr-un reportaj special pe http://arin.panait.net/. Reporterii nostri vor transmite in direct si in reluare debarcarea Mosului de pe amfibie si plecarea lui cu TV-ul ACR sa duca daruri in Slobozia.

Detalii http://arin.panait.net/mo%C8%99-craciun-amfibiotul-cere-tractarea-acr/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #567 : Decembrie 21, 2013, 12:41:41 p.m. »
TV ACR-platforma pentru interventii la final

Pentru ca sezonul rece este in plina desfasurare, Atelierele PanArin au dotat sectia ACR Slobozia cu prima platforma de depanare a autovehiculelor aflate in dificultati de iarna.

Dupa indelungi tatonari, razgandiri si renuntari, multumita lui Andrei care m-a stimulat sa reiau lucrul la platforma, iata ca am reusit sa termin inca o piesa pentru colectia mea. Ma bucur ca am reusit totusi sa o termin, in ciuda provocarilor ivite la acest proiect, probleme descrise pe larg in primul capitol prezentat pe blog.

Asadar am continuat cu interiorul, apoi am facut oglinzile din bolduri si forex de 1 mm grosime. Dupa montarea platformei, am incercat pentru prima oara sa “murdaresc” platforma si talpicile, lasand cateva urme de cauciucuri, noroi si uzura specifica. Am montat si un proiector de lucru, orientat spre inapoi, in folosul depanarilor nocturne. Am confectionat semnalizarile spate din plexiglas transparent de 1 mm grosime. Pistonul hidraulic a fost nichelat corespunzator si apoi am confectionat migaloasele caloare, penele de blocare a rotilor masinilor tractate. Numerele au ramas cele originale ale machetei de baza, TV 12F DeAgostini, asta pana cand voi avea cernealala imprimanta.

Dupa o sedinta foto la care a participat masina de militie, pentru omologarea RAR, autovehiculul a plecat in prima sa misiune, aceea de a asista debarcarea lui Mos Craciun, care a venit la Slobozia cu o amfibie ruseasca de mare clasa si apoi s-a reunit cu suratele sale in ale ACR-ului!

Multumesc lui Andrei pentru decalurile cu ACR! Multumesc lui Petru Hromei pentru dubita TV 12 F donata cu generozitate!

In speranta ca v-a placut realizarea mea, va astept pe blog cu mai multe poze si pentru like si comentarii http://arin.panait.net/tv-acr-platforma-pentru-interventii-la-final/

Offline Schumy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #568 : Decembrie 21, 2013, 06:11:41 p.m. »
Cum ai obtinut efectul ala de vopsea stearsa pe platforma in zonele unde calca rotile masinilor?

Offline OLECO

• Hero Member
  • Mesaje postate: 16532
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #569 : Decembrie 21, 2013, 09:37:06 p.m. »
Interesanta...
« Ultima Modificare: Mai 10, 2022, 08:14:47 p.m. de OLECO »