Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 163269 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline djmanianfs

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1866
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #950 : Decembrie 05, 2014, 02:32:50 p.m. »
Frumoasa detaliere domnule Panait, felicitari!

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #951 : Decembrie 05, 2014, 03:28:32 p.m. »
Frumoasa detaliere domnule Panait, felicitari!
Multumesc!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #952 : Decembrie 05, 2014, 05:55:14 p.m. »
ARO-ul lui Palaghiță

http://arin.panait.net/aro-ul-lui-palaghi%C8%9Ba/
Desi in tara lui de bastina, acest magnific Zimbru Carpatin a fost asasinat cu premeditare, iata ca el supravietuieste pe meleaguri straine, chiar peste ocean, pe pamantul fagaduintei. Pentru amicul Eduard Palaghita, am reprodus un exemplar americanizat, care sper sa faca cinste colectiei sale. Macheta de baza este un ARO 244 1/43 DeAgostini Romania!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #953 : Decembrie 13, 2014, 11:11:16 a.m. »
ARO 10.9 – revista 82 DeAgostini Romania

http://arin.panait.net/aro-10-9-revista-82-deagostini-romania/

Una singura era la taraba, una singura am luat, desi mi-as fi dorit cel putin 3 exemplare pentru proiecte diferite. De data aceasta DeAgostini a adus o macheta bine realizata. Cel putin a mea este curat lucrata, fara bavuri sau mizerii. Culoarea mi se pare foarte frumoasa. Pacat ca nu are bullbar, dar asta nu stirbeste din frumusete. Triplele colorate la fel si lampile fata dau o nota buna machetei. Ar mai fi de trasat rama geamului despartitor si de argintat oglinzile. Un interior colorat va schimba atitudinea machetei. De asemeni apreciez balamalele foarte fidel redate la parbrizul basculant. De remarcat jantele cu butuc diferit fata/spate si asta inseamna iar o nota buna pentru realizator.  Stim noi cine este si il felicit pentru aceasta realizare. Chiar imi place! Merita din plin banii!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #954 : Decembrie 13, 2014, 03:32:01 p.m. »
ARO 10.9 DeAgostini – imbunatatiri

http://arin.panait.net/aro-10-9-deagostini-imbunatatiri/

Sa dam Cezarului ce este al Cezarului

Ma obisnuisem sa am ce reprosa la machetele DeAgostini. De data asta chiar nu am ce sa critic. Este prima macheta DeAgostini Romania la care am intervenit numai din placere, nu din necesitate sau din obligatie. Si toate astea multumita unui tanar romăn, cu care ma mandresc acum ca sunt contemporan. Chiar daca lui nu-i place sa fie laudat, de data aceasta chiar nu am ce sa-i fac si trebuie sa-l laud din toata inima. Bravos Iulian Pintea pentru aceasta reusita.

Din placere, repet, nu din necesitate, am intervenit putintel la imaginea de ansamblu a machetei. Am capitonat scaunele in culori deschise pentru a evidentia frumusetea machetei. La roti am conturat cu negru butucurile si piulitele prezoanelor. Pe bara din spate am evidentiat cu rosu lampile suplimentare si reflectorizantele. Am argintat sticla oglinzilor si tija schimbatorului de viteze. Am aplicat sigla ARO pe husa rotii de rezerva, ocazie cu care am observat ca suportul este mult ma fidel si mai bine reprezentatat. O macheta jos palaria!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #955 : Decembrie 14, 2014, 03:52:28 p.m. »
Roman – de la gunoi la armata

http://arin.panait.net/roman-de-la-gunoi-la-armata/

O stire de ultima ora confirma pe surse ca vestita Roman SA a fost salvata de armata română. Un proiect nou, cu fonduri europene, vine sa transforme vechile utilitare de salubritate oraseneasca in vehicule militare necesare pe frontul de est. Armata va fi dotata cu masini noi realizate din altele vechi. In acest scop, guvernatorul de Sloboxia, dl. Stroica (Pere Stroica), a ordonat miscari masive de trupe in cadrul Atelierelor PanArin pentru realizarea dezideratelor impuse de uniune in scopul de aparare a frontierelor in fata unei posibile invazii. Primul prototip a fost terminat in timp record si este gata de livrare militarilor din centrele operationale. Armata e cu noi!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #956 : Decembrie 20, 2014, 07:54:32 a.m. »
Atelierele PanArin Slobozia – Retrospectiva 2014

Si uite asa, inca un an a trecut peste mine, cu zile bune, cu zile rele, cu prieteni, cu dusmani, cu laude si cu critici. Puse in balanta, carcotelile catorva rautaciosi nu fac cat o ceapa degerata. Bucuria de  oferi celor din jur realizarile mele, satisfactia de a lasa ceva in urma mea, altceva decat barfa si critica, implinirea lucrurilor originale si bine facute, marca PROGNOSIS in esenta, toate aceste realizari imi spun ca nu am trait degeaba. Mai cu seama proiectul Bucegi, visul meu de ani de zile, anul acesta a prins viata si multumesc lui Viorel Spinu pentru sustinere. Multumesc si echipei mele de proiectanti 3D fara de care nu as fi putut intr-un timp asa de scurt sa fac atat de multe. Anul 2014 aduna in palmaresul meu peste 150 de lucrari originale, multe unicate si multe vise implinite. Multe din lucrarile marca Prognosis au plecat peste hotare. Unele chiar au trecut oceanul si au ajuns in America. Doua sunt chiar in Japonia. Fapte cu care ma mandresc, caci la urma urmei, vorbele zboara, se uita, dar lucrarile mele raman! La multi ani dragii mei sustinatori! Multumesc ca sunteti alaturi de mine, multumesc celor care m-au ajutat si doresc tuturor ceea ce imi doresc mie! Sanatate, ca restul se face cu munca!

Peste 150 de lucrari in 250 de imagini si un film al activitatii pe 2014 http://arin.panait.net/atelierele-panarin-slobozia-%E2%80%93-retrospectiva-2014/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #957 : Decembrie 20, 2014, 12:44:45 p.m. »
TV 41 Litoreta

http://arin.panait.net/tv-41-litoreta/
Se spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna… Litoreta! Au fost vremuri in care pe litoralul romanesc era o placere sa te plimbi. Era curat, era civilizatie si erau mijloace de transport autohtone in statiuni si intre statiuni. Inca din vremea copilariei am fost fascinat de masinile de vara din statiunile sudului. Imi amintesc cum asteptam nerabdator aparitia Litoretei, un Tv 41 decupat foarte cautat de turisti. Nu era el silentios si te cam hurducanea, dar placerea plimbarii cu el era inegalabila si acoperea toate neajunsurile. Unele aveau chiar si o prelata pentru umbra, dar acelea erau model 12 L. TV 41 nu era acoperit iar scaunele din piele maro iti frigeau pulpele daca urcai in pantaloni scurti si te perpeleai ceva pana se raceau sub tine. In amintirea acelor vremuri am decis sa reproduc seria de masini turistice de transport local in comun de pe litoral si am inceput cu TV 41 Litoreta. Vor urma TV 12L si vestitul IMS trenuletul de vacanta din statiuni.

Paul

• Vizitator
« Răspuns #958 : Decembrie 20, 2014, 02:56:46 p.m. »
Felicitari :)
Cu prietenie, Paul.

Offline Schumy

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1701
« Răspuns #959 : Decembrie 21, 2014, 04:49:34 p.m. »